返回列表 發帖

903 FANS都唔尊重個投票, 專登玩野, 證明係903迷眼中個獎只係一個笑話
大眾更加唔CARE, D 頒獎禮既價值只係比大家踩, 向生又有咩需要咁認真

任何電子媒體,包括電台,電視台都要香港政府發牌,要符合香港有關規管。在政府支持下,提供頻譜輸 ...
fifty1205 發表於 2019-1-7 14:52

唔好話903, 家下連TVB都無乜有質素既節目啦
唔見佢鬧TVB D節目/頒獎禮?!?!?!

年年都ok
但年年都冇獎
嗰幾年唔少人都覺得佢應該係女歌手接班人
但903就永續美祖+環球一姐(謝安琪,之 ...
mosesming 發表於 2019-1-7 18:31

佢出道第5年先有十大又真係過份左D既
不過佢好多歌真係一式一樣, 可能D班底黎黎去去都係個D人出事

903 FANS都唔尊重個投票, 專登玩野, 證明係903迷眼中個獎只係一個笑話
大眾更加唔CARE, D 頒獎禮 ...
hkchart 發表於 2019-1-8 07:40

嘩乜你貢獻負廿幾都冇俾人ban嘅

大眾更加唔CARE, D 頒獎禮 ...
hkchart 發表於 2019-1-8 07:40

近年903要make noises
所以靠我最喜愛獎項
雨傘、年少無知、偽毒、斤欠宜、古仔

否則mass market抱住IDKIDC心態
如RTHK今年改朝換代
也無乜人知悉⋯
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

向生嘅為人都唔系咁值得尊敬,有啲前輩真系當正自己仲喺江湖好有號召力。

大陸有個臭名昭著嘅豬肉獎《華語金曲獎》,近幾屆試過一次頒170幾個獎。向生喺呢個獎成立時掛名做咗個主席,但實際掌權嘅系秘書長。

今年向生跟秘書長正式公開翻臉,自己發聲明炒秘書長,想獨霸呢個獎。但呢個獎所有權系歸秘書長個人公司註冊咗,向生搶唔過嚟,拉走咗朱明銳等一批人,另起爐灶搞個《全球華語金曲獎》,仲要話系《華語金曲獎》嘅傳承和延續。

《全球華語金曲獎》舊年11月喺澳門頒咗120幾個獎,明明系豬瘟獎,仲要死撐自己專業公正。有歌手當場發爛渣,喺台上公開指摘,然後擺低個獎就走。

所以呢,向生憑乜去批評叱咤。