返回列表 發帖

[戀情撻Q]容祖兒用歌成功為自己打氣重新開始上

簽名被屏蔽

分手究竟真定假

睇黎您好了解容祖兒既感情生活 真祖粉

Hocc呢排喺佢ig留言
可能復合了

祖兒好慘
希望祖兒會幸福

失戀要寄情工作
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

離離合合百世紀 段段看破無常理

祖祖好慘
俾阿Y寫到應一應
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

Hocc呢排喺佢ig留言
可能復合了
Lewis 發表於 2019-1-8 00:09

Hocc可以寫只song of the year俾佢

分手究竟真定假
小伙子. 發表於 2019-1-8 00:03

喺台灣宣傳嗰陣講曬話自己單身
仲暗示自己係 BI
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

原來又係 HotelBB 開嘅 PO
多謝你咁留意祖祖啊我真係
二〇二三年度全女班投票

支持菇祖復合
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

hocc 有女友架wor
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

支持首個香港大滿貫天后祖儿
希望佢早日搵到心儀嘅對象
可以唱返少少成熟女人歌
唔好再離合又病兩世紀
另外預祝演唱會成功
可以無間斷開廿場
年尾叱咤頒獎禮
再次拎到最女
讓世界豔羡
心之科學
至尊歌
好好

支持菇祖復合
帥小寶` 發表於 2019-1-8 00:33

我都希望可以咁
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

回復 11# cathay1996

三角才完美
舞來舞去 不日內開始錄音。

hocc 有女友架wor
cathay1996 發表於 2019-1-8 01:14

唔信
祖兒先係真愛

點解咁多人想佢同何韻詩係返埋一齊
何韻詩唔是出名的花心蘿蔔嗎?

點解咁多人想佢同何韻詩係返埋一齊
何韻詩唔是出名的花心蘿蔔嗎?
mychart- 發表於 2019-1-8 01:50

可能因為比起劉浩龍
何CC真係順眼好多

可以繼續搵舒文造song of the year

回復 1# 白河喜來登

黑人問號,博上報?我寧願佢用戀情博上報,都唔好因爲宣傳錯誤觀念而上報,例如流感疫苗有問題,唔好打,咁囉。
我諗如果去到容祖兒都要去到博上報嘅話,其他歌手都唔洗做。

簽名被屏蔽

咒佢嫁唔出 毒到你
開個po又借啲意黎針住佢有咩意思
利伸:唔係祖粉

睇我頭像就知佢哋D通關密語喇

師兄攞嚟做戲咋,hotel BB!

我睇你都係祖嘅宣傳人員,我已經覺得佢flopflop下,但你成日都要幫佢20周年做勢。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

“月光 有人撈起 有人瞧不起~”
有人撈起——劉XX中意佢
有人瞧不起——好似我Lee Dee

嗱,唔好以為 有人撈起 係好事wor,
唔係架,因為“水中撈月”——係白費氣力,徒勞無功架
即係:無論你撈起,定係瞧不起,其實都係壞結果,
所以,其實光頭Y係明贊暗踩緊佢,
但因為卷卷書又讀得唔多,無法領會個中深意,
仲傻到話好中意Lee句tim,而家真係俾光頭Y批到應一應!!
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

留名睇罵戰lock post兼呃分

佢似想癡翻埋hocc度

KEY幾時出返首兩個女人和浴室串下美早

"牀頭那扇窗(天窗) 總看見月亮(月光有人撈起有人瞧不起) 問誰願同享 明瞭相戀 悲喜參半
再以合理角色出場 浴室一對璧人 多正常 (菇祖再復合)
若這刻 誠實問心 三角 跟 一對 亦也不想 (早早唔想再同劉龍一齊亦唔想同菇搞3角關係"
完全係美早既心聲, Y爺D詞真係好準

睇我頭像就知佢哋D通關密語喇

師兄攞嚟做戲咋,hotel BB!

我睇你都係祖嘅宣傳人員,我已經覺得佢flopflo ...
風見志郎 發表於 2019-1-8 08:38

有冇掐指一算 算到佢哋幾時復合

佢似想癡翻埋hocc度
Holahh 發表於 2019-1-8 10:01

唔通癡住劉龍好啲咩?
俾我都揀HOCC
台灣人脈關係好
又有個音樂叻既阿哥

簽名被屏蔽

點解依位會員要咬住美祖唔放

日日開post狙擊佢做咩呢
放下屠刀 立地成佛啦施主
利申:唔係鏡粉

其實文匯之星同埋反共歌手真係可以一齊咩

原本叫祖粉開post ,變左另一個開就立即有化學作用,真的是心之科學

回復 20# 白河喜來登

你都好笑嘅,講吓疫苗就良家婦女,我念下經咪如來佛祖?
從來都無人話唔比討論任何嘢,畢竟香港有言論自由,但又唔知邊個係容祖兒提到自己分手嘅時候喊打喊殺?
我又唔知你邊到睇嘅新聞引證疫苗成效低,首先新聞從來報導都唔係絕對正確,你求其信一篇新聞,毫無判斷能力嘅,你都係做你嘅劣質粉,好多kay迷都仲有好好嘅是非判斷能力。
容祖兒叫非洲小朋友食樹皮講咗咁多年,我到而家都未知佢將時有講過,我搵咗好耐都搵唔到來源。
反而kay一次同朋友私下講嘅嘢比人放咗上網,就比好多人糾正佢嘅觀念,呢個就有根有據。
講錯嘅嘢就係人都識,反而想問你,邊個唔識講疫苗?個個都知打疫苗可以預防流行性感冒。
係Kay有咁新穎嘅睇法,有唔同睇法從來都唔緊要,咪大家交流吓,而唔係永遠都死撐kay講乜嘢都啱。
希望你之後講嘢高質啲。

kayzzz 發表於 2019-1-8 13:23

為出道廿年造勢

因為美kay金已拎
佢已經冇咗一半喺度嘈嘅理由
DM多仔多到覆唔哂

可能佢就係夏森美
俾美淫炒咗之後無所事事
為咗向美淫表忠心等美淫回心轉意
所以就瘋狂追擊美祖
二〇二三年度全女班投票

老老豆豆, 不嬲都唔覺JY 黑手龍似拍拖
但好似自從上年年尾HOCC JY同千嬅明哥東京影左相之後, HOCC 同JY多返好多互動

歌手係點我唔知~
但有D人心地差就真係大家有睇見~

回復  白河喜來登

你都好笑嘅,講吓疫苗就良家婦女,我念下經咪如來佛祖?
從來都無人話唔比討論任 ...
babybaby226 發表於 2019-1-8 17:12

早早食樹皮論係去非洲做飢饉個陣講嘅 唔係無根無據

Btw 支持早早同菇一齊返,幫LGBT爭取權益

回復 40# Lewis

我都聽咗好多年,我又覺得佢會講呢啲嘢唔出奇,但得真係搵唔到係邊到流傳出嚟,上網查都淨係見到容祖兒金句集,又搵唔到第一手新聞同片。
好想親耳聽到佢講。

簽名被屏蔽

好似你成日亂扣我分咁好心地?
白河喜來登 發表於 2019-1-9 08:07

bb 提提你

你依家個網名係 白河喜來 登 呀

回復  Lewis

我都聽咗好多年,我又覺得佢會講呢啲嘢唔出奇,但得真係搵唔到係邊到流傳出嚟,上網查 ...
babybaby226 發表於 2019-1-9 07:40

呢個新聞我有睇過,其實成段嘢係講d小朋友非常樂觀,就算食樹皮都好似食蔗咁(唔記得係唔係蔗,總之係普通食物)。就算系惡劣環境,佢哋都唔會話怨天尤人(個人理解)

回復 41# babybaby226

容祖兒d金句,其實只有少數係唔妥嘅,應該唔超過5句,其餘o個d,我覺得極有幽默感/有意思

但好似自從上年年尾HOCC JY同千嬅明哥東京影左相之後, HOCC  ...
Kyle_ 發表於 2019-1-8 21:29

如果你有留意容祖兒嘅採訪或者視頻就唔會覺得兩人無拍拖。同hocc之前都有互動,有like有留言有回復,東京之後嘅一段時間都有,但係d gfc過分熱情之後就少咗好多

回復  babybaby226

容祖兒d金句,其實只有少數係唔妥嘅,應該唔超過5句,其餘o個d,我覺得極有幽默 ...
tham 發表於 2019-1-9 15:04

例如呢?想知邊啲唔妥邊啲好幽默

但好似自從上年年尾HOCC JY同千嬅明哥東京影左相之後, HOCC  ...
Kyle_ 發表於 2019-1-8 21:29

我成日覺得劉生為咗上位先痴美巨而家連容祖兒條仔都唔係個人又無觀眾緣對佢無好感
個人成個暗星咁出歌無人理係咪可以執得?

祖兒加油

例如呢?想知邊啲唔妥邊啲好幽默
Wing1211 發表於 2019-1-9 17:25

我認為最唔妥嘅係其中一年,06定07年度的叱咤,佢對抄衫事件嘅回應。d人成日講嘅金句之一,‘你哋唔係噓我嘅嘛’,我本身認為好型ga特別係下一句係咩‘人哋話戲子無情,但係我覺得觀眾更無情’,呢句好掂,符合現實,加上佢之後唱嘅歌係越唱越強,d歌詞好啱個氣氛喔
至於幽默感,如果你搵得返容語錄嘅片,有好多都笑死或者,你可以去youtube搵下佢嘅採訪片睇,最好係同班記者傾偈嗰d片,如果個採訪有一堆牌系前面嘅,d效果就爭d。無論佢唔覺意講錯定係有心講錯,甚至打太極,d語氣動作用詞,加上有時無端端會有種傻氣,我覺得非常搞笑,同埋成功化解咗唔少尖銳問題