返回列表 發帖
回復  Lewis

我都聽咗好多年,我又覺得佢會講呢啲嘢唔出奇,但得真係搵唔到係邊到流傳出嚟,上網查 ...
babybaby226 發表於 2019-1-9 07:40

呢個新聞我有睇過,其實成段嘢係講d小朋友非常樂觀,就算食樹皮都好似食蔗咁(唔記得係唔係蔗,總之係普通食物)。就算系惡劣環境,佢哋都唔會話怨天尤人(個人理解)

回復 41# babybaby226

容祖兒d金句,其實只有少數係唔妥嘅,應該唔超過5句,其餘o個d,我覺得極有幽默感/有意思

老老豆豆, 不嬲都唔覺JY 黑手龍似拍拖
但好似自從上年年尾HOCC JY同千嬅明哥東京影左相之後, HOCC  ...
Kyle_ 發表於 2019-1-8 21:29

如果你有留意容祖兒嘅採訪或者視頻就唔會覺得兩人無拍拖。同hocc之前都有互動,有like有留言有回復,東京之後嘅一段時間都有,但係d gfc過分熱情之後就少咗好多

例如呢?想知邊啲唔妥邊啲好幽默
Wing1211 發表於 2019-1-9 17:25

我認為最唔妥嘅係其中一年,06定07年度的叱咤,佢對抄衫事件嘅回應。d人成日講嘅金句之一,‘你哋唔係噓我嘅嘛’,我本身認為好型ga特別係下一句係咩‘人哋話戲子無情,但係我覺得觀眾更無情’,呢句好掂,符合現實,加上佢之後唱嘅歌係越唱越強,d歌詞好啱個氣氛喔
至於幽默感,如果你搵得返容語錄嘅片,有好多都笑死或者,你可以去youtube搵下佢嘅採訪片睇,最好係同班記者傾偈嗰d片,如果個採訪有一堆牌系前面嘅,d效果就爭d。無論佢唔覺意講錯定係有心講錯,甚至打太極,d語氣動作用詞,加上有時無端端會有種傻氣,我覺得非常搞笑,同埋成功化解咗唔少尖銳問題

to前面關心容祖兒感情事嘅人,雖然佢d歌唔止關於愛情,但係你要從中猜測感情狀況都唔係話唔得嘅。我個人猜測,
既然佢01年出咗首花千樹,同hocc分手就唔會話好突然
13年出咗小日子、破了的米菲兔、天窗,就唔使再懷疑佢同師兄係假拍拖/要同hocc復合
15年出咗樂觀、飄紅,佢剩係想記住d開心同唔開心嘅戀愛感覺,無關其他
16年出咗新貴,無論支持菇祖定係龍兒都唔使再吵
18年出咗幸福不急,即係話就算佢家下單身,你哋都唔使皇帝唔急太監急

扮儍行兇 !
白河喜來登 發表於 2019-1-11 13:21

傻唔係扮嘅有時扮都無話傷害到其他人