返回列表 發帖

1分

評分人數

彈咗先,靚仔唔係太哂
Vocal真係可以再好啲
啲轉音唱得(或者電腦edited) 唔自然
然後把聲唔夠入戲
首歌係 ...
hehehaha 發表於 2019-1-11 01:56

相對黃之鋒個樣係好少少

唱腔同咬字真係幾似唱廣東歌嘅林宥嘉
JayantL 發表於 2019-1-11 00:05

Serious? 請不要拉低我的偶像 利申:Yoga Fan

我覺得佢似ben sir多啲
hlyung 發表於 2019-1-14 09:07

聽你咁講,又真係勁match lmao~>>

'

點解咁多樣子、聲線俱無既幕後人發明星夢呢?

例如
hlyung 發表於 2019-1-24 22:57

苦榮、專家Dickson

藍奕邦算唔算但佢啲歌正到奶mon
Frankiekiekie 發表於 2019-1-28 14:41

藍邦點會樣、聲俱無呀?
邦邦唱歌幾好聽、曲詞編監都包辦、高廿班啦都有
樣都唔差

恕我直言,一直覺得佢作的曲嚴重地被overrated
kho3017 發表於 2019-1-31 16:18

你好勇敢ah!講出我心底話

謙謙靚仔勁多ok?
支持佢破紀錄空降男金
放空 發表於 2019-1-15 18:50

男金你覺得得到原因係咩?古天樂都有最男啦
咪就係後台有幾大

希望佢執下個look 叱咤個日成個路人咁
henhenhen 發表於 2019-1-16 17:48

潮流興貼地,路人最岩而家樂迷lol
btw, 呢隻歌成個production都係demo形態水平啦,兩個唔掂既單作曲人做producer...咪出左唔係樂壇專業既output出黎lol, 以為係網絡業餘人士放上joox之類
CC除左作曲之外,其他三瓣詞/編/監都係得啖笑~ 不如佢去報下Baron跟十一哥讀下點做producer先啦 lol

咁公道D講又未至於普通demo水平,係比普通demo好少少,但你聽完會明點解至今未有人揾佢做編曲(純粹負責彈 ...
kho3017 發表於 2019-2-2 01:29

明呀,因為編曲係一門博大精深既學問/造詣,不過好多人可能忽略或不清楚,係好有要求架,未編掂就唔好去掛名收錢幫人編好D,編自己隻歌就算啦

又係新acc係度做鍵盤戰士盲反
睇下出面個世界啦
dicksonkwok 發表於 2019-2-1 15:13

乜原來異見就要比人批鬥架?同大6人或共黨思想有咩分別呀你,唔怪得HK越來越多人滅聲同冇進步啦 !哈哈哈

唔係你把口尖酸D,就等同贏左人地同叻叻架,望下出面個大世界啦,音樂都未識淨係「謙謙.. 謙謙...好正」 ,小學生,哈哈

乜野情操既人就有乜野fan屎~ 冇墨水

評分人數

cheungsiuming 發表於 2019-2-3 08:14

以為睇緊中學生校際比賽演出

由佢啦  另一個hotel bb
反ot, 家謙live真係正過cd,睇佢story唱其他歌都好正 ...
dicksonkwok 發表於 2019-2-4 17:51

又做大陸人反異見迫害批鬥,多得你呢d「謙謙....謙謙...好靚仔」但又冇耳仔既小學生,有時間睇下出面圍牆外既世界啦

回復  onceuponatime

Hater unleashed. woof woof
cheungsiuming 發表於 2019-2-4 15:52

(留言被河蟹)

評分人數

佢好明顯就係個幾十個素人loser之一
我已經都話由佢啦⋯⋯又要妄想被批鬥逼害   ...
dicksonkwok 發表於 2019-2-4 21:56

拿呀DICKSON姨姨:
我5音不全只識食花生,首先單野LOSER係呀謙謙姐wo,比人踢爆左立即「笠水」,2ND,單野一早傳左開去啦天才,反而你又好似好清楚bor,唔通你係佢近身?wow!

打手身份自暴了,小心比老細鬧你越幫越忙呀,傻西
妄想症?你睇下自己打d乜先啦

好心你就咪咁反差,一路話由佢,一路狂REPLY幫手推po,笑死我
我就真係唔會再應你啦,  大陸仔

評分人數

估唔到家謙咁快有haters,不過似係hate左多年
隻歌越聽越好聽,希望繼續出歌唔好理人 ...
samuel1993 發表於 2019-2-5 13:47

原來呢度有兩個男仔名既女人?oh , 不如兩個"女人型"男仔相認結義再交換溫柔啦,好似姣謙咁

評分人數

原來係咁.. 好唔要得......
好cunning
bagfgfcde 發表於 2019-2-4 22:11

Yes, 樂壇就係咁,唔通單靠才能上位咩