返回列表 發帖

「2018 加拿大至 HIT 中文歌曲排行榜年度總選」得獎名單

簽名被屏蔽

曾樂彤無大滿貫喔哈哈哈

係咪應該仲有全國推崇十大歌曲?
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

歷屆加拿大至HIT中文歌曲排行榜 全國推崇男歌手(粵語)
2000年代        
2002 陳奕迅 · 2003 古巨基 · 2004 古巨基 · 2005 古巨基 · 2006 陳奕迅 · 2007 張敬軒 · 2008 張敬軒 · 2009 陳奕迅

2010年代        
2010 陳奕迅 · 2011 陳奕迅 · 2012 陳奕迅 · 2013 陳奕迅 · 2014 周柏豪 · 2015 張敬軒 · 2016 張敬軒 · 2017 周柏豪 · 2018 張敬軒

黑面臣 7次
軒叔叔 5次
古sir 3次
比比鳥 2次

---

歷屆加拿大至HIT中文歌曲排行榜全國推崇女歌手(粵語)
2000年代        
2002 楊千嬅 · 2003 容祖兒 · 2004 楊千嬅 · 2005 容祖兒 · 2006 容祖兒 · 2007 何韻詩 · 2008 謝安琪 · 2009 容祖兒

2010年代        
2010 容祖兒 · 2011 容祖兒 · 2012 鄧紫棋 · 2013 薛凱琪 · 2014 謝安琪 · 2015 楊千嬅 · 2016 鄭欣宜 · 2017 衛蘭 · 2018 謝安琪

美祖 6次
美千 美琪 3次
美菇 美漿 美頸 美肥 美蘭 1次
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

呢個係乜嘢野雞頒獎禮嚟?
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

若葉之年 發表於 2019-1-15 14:03

加拿大中文電台嘅頒獎禮
應該喺嗰邊唔算野雞
啲獎都算頒得幾好架

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

其實都唔算野雞架喇,話晒係加拿大華人界嘅大電台,始終唔係香港嘅media,唱片公司之間冇咁大影響力,反而公平D咩都播下,唔會太主流又唔會太另類,穩穩陣陣又一年

利申:喺嗰度做過幾年

歷屆加拿大至HIT中文歌曲排行榜 全國推崇男歌手(粵語)
2000年代        
2002 陳奕迅 · 2003 古巨基 ·  ...
sam6a 發表於 2019-1-15 13:44

咁睇,頒得好過曬四台,鄭欣宜都只能在叱咤拿個觀眾投票的最女,薛凱琪就更加沒有拿過女歌手大獎

唔野雞啦 美祖都上過去做訪問
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

咁威威 軒琪又稱霸
呢個頒獎禮每年都幾中肯
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

呢個好似無實體獎座,就得得獎名單,名副其實野雞頒獎禮
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

https://www.am1470.com/hot_topics_detail.php?i=4072

至HIT推崇粵語十大歌曲
很堅強 Gin Lee
橙海 Supper Moment
心之科學 容祖兒
缺 張敬軒
愛情是一種法國甜品 林二汶
生涯規劃 衛蘭
停半分鐘聽一闋歌 許廷鏗
一個女人和浴室 謝安琪
回到以前 菊梓喬
漸漸 陳奕迅

望落D獎好似俾得幾中肯,又唔洗分豬肉