返回列表 發帖

劉德華申請紅館跨年檔失敗 將會安排退款

劉德華去年12月15日原本在紅館舉行一連20場「My Love Andy Lau劉德華World Tour」演唱會,惜唱至第14場,華仔便以身體不適為由,宣佈演唱會腰斬,其後華仔表示會入紙申請今年年底跨年檔,成功與否會於本月內公佈。

今日黃昏6點幾,華仔終於透過官方facebook宣佈,演唱會未能成功申請紅館場地,通告詳情如下:

主辦機構「映藝文化娛樂有限公司」很遺憾已接獲康樂及文化事務署書面通知,2019年12月香港體育館場地租用申請不獲接納。

主辦機構在此再次向受影響的眾多名觀眾致上萬分歉意,並感謝觀眾的包容及體諒。

主辦機構將在2019年1月31日於以下官方社交平台公布退票退款的方案。

此致

映藝文化娛樂有限公司
2019年1月18日  

Source:https://hk.entertainment.appleda ... e/20190118/59158466

回復 14# lemontea1069

話佢如果體力不支都會唔唱嘅
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

17號
風見志郎 發表於 2019-1-20 00:39

佢開華仔咩玩笑
【This is MC】澳門見

尋晚休場喎
你係邊度睇?
lemontea1069 發表於 2019-1-19 19:44

17號
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

尋晚睇學友,學友都開咗劉華個小玩笑
風見志郎 發表於 2019-1-19 00:32

尋晚休場喎
你係邊度睇?
【This is MC】澳門見

啱喇
唔通俾佢霸足三年咩
616.1314 發表於 2019-1-18 20:14

畀我都驚啦早成年批畀佢一陣唱兩場又老到行唔郁真係企喺到

一牛死 一牛鳴
moo moo
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

啱喇
唔通俾佢霸足三年咩
616.1314 發表於 2019-1-18 20:14

冇錯,仲想黎,好心佢喇,又唔係未試過開聖誕跨年

尋晚睇學友,學友都開咗劉華個小玩笑

真係得咗喇
remus 發表於 2019-1-18 21:30

終於等到eason開紅館終於等到佢年尾係香港開

eason年底跨年有望啦
eason 發表於 2019-1-18 19:22

真係得咗喇

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190118&s=7018882&a=59152556
任我行 失憶蝴蝶

填海華啲fans今舖要幫佢手清因果孽債,可憐也

啱喇
唔通俾佢霸足三年咩
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

買左黃牛的真係損失慘重

eason年底跨年有望啦