返回列表 發帖

【陳生...係你喇!】Eason 撼贏劉德華 成功奪紅館跨年檔

日前已經低調復工拍電影嘅劉德華,原定去年12月15號喺紅館舉行一連20場跨年演唱會,點知演唱會舉行到第14場,華仔喺開騷後不久,忽然含淚宣佈因為身體不適,演唱會要即時腰斬,幸好歌迷都好體諒同愛錫華仔,個個為佢打氣,可惜華仔經醫生確診患上流感後,餘下嘅6場騷都要取消。

為免歌迷失望,華仔今個月初,透過其公司映藝文化娛樂發聲明,宣佈入紙紅館申請年底嘅跨年檔期,講明最遲會喺今個月31號公佈申請成功與否,點知唔使等到月底,今日華仔方面已經正式宣佈,申請跨年檔失敗!

呢個消息,對於一眾華仔迷嚟講,絕對係一件傷心事,但係有人歡喜有人愁,對陳奕迅(Eason)同佢一班歌迷嚟講,就肯定係好消息。事關,今日華仔收到申請失敗嘅同時,據知Eason方面亦已經收到申請成功嘅消息。

據知,Eason早已交齊文件同紅館申請今年嘅跨年檔,亦公開表明對呢個期好有興趣,甚至開到口叫老友謝霆鋒讓路,叫霆鋒如果要開紅館騷都揀農曆年檔,唔好同佢爭跨年檔,只係人算不如天算,最後同佢爭檔期嘅人,竟然係劉天王,令本來勝券在握嘅Eason,擔心咗接近三個星期。

知情人士透露,Eason一直對於申請年底嘅紅館期信心十足,因為佢知道鄭秀文、郭富城,甚至闊別紅館八年嘅黎明,即使今年喺紅館開騷,心水檔期都唔係喺年尾,所以佢可以喺冇對手之下自動「當選」,o依家就真係飲得杯落喇!

https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20190118/59152556

——————————————

恭喜Eason ! 預計應該會係炒飛最勁嘅一次!
希望環球做啲野等大家買飛唔洗咁辛苦!
香港天后楊千嬅!!!
唯一一位女歌手奪得香港電影金像獎最佳女主角 / 4奪叱咤女歌手金獎 / 8奪我最喜愛的女歌手 / 3奪最受歡迎女歌星 /
真正天后 - 獎項人氣票房兼備

會唔會開到30場

會唔會開到30場
hehehaha 發表於 2019-1-19 02:43

我知佢開30場號召力冇問題,甚至40場都冇問題,但體力喺一個大問題,可以咁樣開:1,完全斎唱慢歌,唔使排舞,三面臺舞台機關減到最少。2,開三休二或者開四休三

EASON係咪用返佢隊DUO BAND??

其實EASON都唱唔到咁多場啦講真
冠軍歌 Ride Along - 黎曉陽 (40)
亞軍歌 Pretty Crazy - 容祖兒 (32)
季軍歌 告別的藝術 - 陳健安 (24) [ week 16 ]

我知佢開30場號召力冇問題,甚至40場都冇問題,但體力喺一個大問題,可以咁樣開:1,完全斎唱慢歌, ...
lightupmylight 發表於 2019-1-19 10:12

開幾多場都冇用 如果唔行實名制同減少內部飛咪又係買唔到

其實EASON都唱唔到咁多場啦講真
Lewis 發表於 2019-1-19 11:23

上次eason life 開25場都冇咩事
今次20場都應該冇咩問題喇 仲要呢排休息咁耐

酷愛903 發表於 2019-1-19 10:24

Carl唔係要同美千搞巡迴咩?

好耐之前美單唔係同Chef Le Mon定已經好返
睇到話兩個係老友有少少R頭

Off Topic Chef Le Mon紅館傳咗三四年搞得成未

酷愛903 發表於 2019-1-19 10:24

#說好不提#Ellen呀

我知佢開30場號召力冇問題,甚至40場都冇問題,但體力喺一個大問題,可以咁樣開:1,完全斎唱慢歌, ...
lightupmylight 發表於 2019-1-19 10:12

20場應該都炒到飛起兩岸三地美單都好紅跨年隨時炒到天價

btw年年跨年啲歌手號召力都幾強
今年Eason,上年填海華,之前學友,美瑞,美Mi,美祖,美孖
係12年畀Shine執咗美Mi死雞開兩場(利伸:有睇)

上次25場唱到尾場完全無事
大家唔好再用DUO 果次做標準啦
暗中傾慕你也是我有的自由

希望唔好死頂 同學友一樣隔幾日休一日
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

唔知座位表會有幾黑呢......

Off Topic Chef Le Mon紅館傳咗三四 ...
Frankiekiekie 發表於 19/1/2019 13:23
其實好似chef 開紅館從來都係煲水新聞黎
話左佢係想搞outdoor 囉架嘛
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 16 (20/04/2019)
1. 13 樓的大笨象 - 鄭融  2. 聲音導航 - 馮允謙  3. 初老 - Kolor  4. 你是萊特 - 吳林峰  5. You Don't Know Me - Dusty Bottle

Off Topic Chef Le Mon紅館傳咗三四 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-1-19 13:23

Eason 同 Lemon 有唔岩過咩?
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

https://www.lcsd.gov.hk/en/hkc/c ... d_booking_dates.pdf

睇個日期表剩係book到31/12...
搖滾區的神經病IG

上次25場唱到尾場完全無事
大家唔好再用DUO 果次做標準啦
lemontea1069 發表於 2019-1-19 15:56

到2019年都有人話佢爛聲㗎啦
啲人要盲反咪算囉 佢地講多幾句唔通就冇人買飛咩

阻住 發表於 2019-1-19 17:32

會唔會2020日期表係下半年先公佈
有無可能成個1月無人book

hehehaha 發表於 2019-1-19 19:26

傳聞話佢攞期係由1203 - 1231喎
任我行 失憶蝴蝶

hehehaha 發表於 2019-1-19 19:26

同埋冇可能唔攞埋1/1呢日,假期黎

remus 發表於 2019-1-19 20:04

攞期1203開始可以係1206 / 1207先開第一場
如果中間休息而開夠25場肯定去到1月啦

其實一次過開咁多好傷。。
起碼都開3日休1日啦
太平公主

同埋冇可能唔攞埋1/1呢日,假期黎
Jacz 發表於 2019-1-19 20:34

姐係下年叱咤又見唔到臣
佢唔會好似美祖咁核突特登開早場黎拎第九次女金
香港天后楊千嬅!!!
唯一一位女歌手奪得香港電影金像獎最佳女主角 / 4奪叱咤女歌手金獎 / 8奪我最喜愛的女歌手 / 3奪最受歡迎女歌星 /
真正天后 - 獎項人氣票房兼備

姐係下年叱咤又見唔到臣
佢唔會好似美祖咁核突特登開早場黎拎第九次女金 ...
放空 發表於 2019-1-19 21:07

唔好啩 佢去叱咤 903要比大獎佢 啲網民尤其cm友會鬧爆佢霸獎

姐係下年叱咤又見唔到臣
佢唔會好似美祖咁核突特登開早場黎拎第九次女金 ...
放空 發表於 2019-1-19 21:07

我諗佢唔會再去叱咤喇掛

唔好啩 佢去叱咤 903要比大獎佢 啲網民尤其cm友會鬧爆佢霸獎  ...
timc524 發表於 2019-1-19 21:16

牙吹已經wfc啲獎喇,唔似得某啲歌手啲粉,驚死自己偶像攞唔到或攞少一個

美祖book晒成個8月?

睇唔明wor 2019年日日都有booking??2020年一日都未booking??

Eason 同 Lemon 有唔岩過咩?
matthew1990 發表於 2019-1-19 17:10

唔係話黑面喺強公司後期同Chef Le Mon有抹面
定係我FF出嚟

我諗佢唔會再去叱咤喇掛
Jacz 發表於 2019-1-19 21:59

我覺得佢已經上咗神檯
好似Chef Le Mon係表演嘉賓
間唔中先拎首十大

其實好似chef 開紅館從來都係煲水新聞黎  
話左佢係想搞outdoor 囉架嘛
kwanie 發表於 2019-1-19 16:49

係咪傷台個Show就當做咗

remus 發表於 2019-1-19 20:04

唔好啦
尾場 仲要係跨年
就真係天價啦
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 16
1.麥浚龍 - 寂寞就如 (1 Week No.1)
2.陳輝陽 / 女聲合唱 - 終身美麗
3.Dusty Bottle - You Don't Know Me

簽名被屏蔽

唔係話黑面喺強公司後期同Chef Le Mon有抹面
定係我FF出嚟
Frankiekiekie 發表於 2019-1-20 13:55

吓 10年chef lemon 做eason嘉賓wo 15年寫首歌比佢
仲一齊做雞蛋仔啦

Lemon幾時做左神台?
iamsingingwong 發表於 2019-1-20 16:46

做嘉賓幫廢老換獎重唔係神檯級

簽名被屏蔽

做嘉賓幫廢老換獎重唔係神檯級
Frankiekiekie 發表於 2019-1-20 19:53

廢佬係咪送禮吖,今年半個獎都冇,係咪冇禮送

開咁多少陣間又爛聲點算