返回列表 發帖

[Jan/25/2019] Saturnian - 田蕊妮 (CD)

歌手:田蕊妮
唱片名稱:Saturnian
唱片封面:

推出日期:2019/1/25
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1. 半段路
2. 最親
3. 兩口子
4. 側面
5. Simple Love Song
6. 青春常駐
7. 百年不合
8. 心酸的情歌
9. 半天假
10. 等

附加資料:
視后 田蕊妮 全新大碟 Saturnian
帶你進入她的 女人四十 三部曲
兩口子 半段路 最親
2019 叱吒樂壇監製大獎舒文 親自主理 與你共鳴
同時收錄 :Simple Love Song , 青春常駐,心酸的情歌 等至愛大熱作品
首批 CD 由日本 SONY 廠壓制

出處:Sky Music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

得三首新歌咋~

Simple love song

封面全裸好嘔心
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

幾時有視后美定既全新大碟?!

cover啲選曲跨越咗幾十年

2019 叱吒樂壇監製大獎舒文?

咁快已經知道
係咪祖祖女金confirmed啦?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

向容祖兒starlight致敬?

幾時有視后美定既全新大碟?!
Lewis 發表於 2019-1-21 12:29

邊有唱片公司敢簽佢

雖然大部分翻唱 但都出到第二隻真大碟
確實犀利

雖然大部分翻唱 但都出到第二隻真大碟
確實犀利
林仔 發表於 2019-1-21 12:41

而且係兩間唔同公司

真大碟
DM多仔多到覆唔哂

傑出表現獎
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

百年不合
利申:唔係鏡粉

向容祖兒starlight致敬?
ininin 發表於 2019-1-21 12:34

係喎 第一眼睇好似
「微笑之中 接受還未有 答案。」

照片質素不錯,完勝星夢的唱片cover. 視后田線條都不錯, 稍為骨感美多一點,不算太靚.

最受歡迎女歌星2019?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

佢又唔係星夢
同星夢堆cover比有乜意義
02 著地 - 鄧麗欣

唔知百年不合佢會唱成點
會唔會係hi-fi碟編曲

唔知百年不合佢會唱成點
會唔會係hi-fi碟編曲
星夢情真 發表於 2019-1-21 21:06

舒文做監製wor
應該唔會hi-fi碟編曲
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

幾時翻唱返美麗傳說主題曲
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

應該係最後一隻碟啦!一年無拍劇先有時間出碟做主持
舞來舞去 不日內開始錄音。

好難想像到等同心酸的情歌
會同SimpleLoveSong同百年不合入同一隻翻唱碟
兩堆歌差成個世紀呀大佬

不過appreciate隻碟撩歌咁up to date
同埋SimpleLoveSong同百年不合幾偏都揀

幾時翻唱返美麗傳說主題曲
John 發表於 2019-1-21 23:59

都唔知搵唔搵得返源頭喺邊

發覺星娛樂做翻唱碟一定會有近年歌
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

發覺星娛樂做翻唱碟一定會有近年歌
KYC0347 發表於 2019-1-22 23:21

而且星娛樂做翻唱碟,係編曲方面好過環球

仲記得佢首遊樂場 驚典

好難想像到等同心酸的情歌
會同SimpleLoveSong同百年不合入同一隻翻唱碟
兩堆歌差成個世紀呀大佬

...
Frankiekiekie 發表於 22/1/2019 13:39
百年不合mk 到咁唔叫偏啦

kwanie 發表於 2019-1-23 03:27

意思應該係無乜人會諗到cover呢首

kwanie 發表於 2019-1-23 03:27

意思應該係無乜人會諗到cover呢首
cbacbacba1 發表於 2019-1-23 10:32

Ya
MK還MK唔似得DearJane啲七字MK歌係素人Cover熱門選擇
百年不合又唔覺係美豪Big Hit代表作到要Cover雖然唔知佢代表作係咩
有啲R頭諗唔到有啲咩好強Reason去Support揀呢隻歌入碟

Ya
MK還MK唔似得DearJane啲七字MK歌係素人Cover熱門選擇
百年不合又唔覺係美豪Big Hit代表作到要Cover ...
Frankiekiekie 發表於 2019-1-23 13:36

《百年不合》係tvb劇歌
呢個理由夠充分未

不會買

又Saturnian又紫色...阿田應該係土萌螢fans....爭支鐮刀

簽名被屏蔽

估唔到星娛樂拎最多tvb獎唔係田蕊妮,而係2018年先上到榜的石詠莉
iamsingingwong 發表於 2019-1-25 14:00

兩口子投票率肯定好低,先唔俾20大,堂堂視后連20大都冇,陳展鵬王浩信胡定欣都可以拎20大

簽名被屏蔽

雙料視后無廿大簡直樣衰到爆,王浩信未做視帝都有廿大,看來肥佬不喜歡田蕊妮,因為田蕊妮出yes card都唔 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-25 14:06

田同其他幾個區別就係 佢係星娛樂發行 其他三個都係星夢出品

簽名被屏蔽

難怪家燕同小恩子不玩勁歌,可能三位係傑出表現金銀銅,阿田呢張碟肯定蝕到入肉 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-25 15:40

咁hifi碟點都有一定market
加上本身美田唱功又唔算差

簽名被屏蔽

咁hifi碟點都有一定market
加上本身美田唱功又唔算差
Frankiekiekie 發表於 2019-1-26 13:28

但係我覺得佢個唱腔好老土 好難頂
喵喵星首插曲同胡定欣合唱更加係高下立見
雖然定唱功無佢咁好 但係個唱腔自然好多
呢隻碟啲新歌 兩口子都係難頂
半段路我覺得好好多
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

但係我覺得佢個唱腔好老土 好難頂
喵喵星首插曲同胡定欣合唱更加係高下立見
雖然定唱功無佢咁好 但係個唱 ...
616.1314 發表於 2019-1-26 16:09

我都覺得半段路好好多,可惜電台全部冇影⋯

《百年不合》係tvb劇歌
呢個理由夠充分未
JayantL 發表於 2019-1-23 14:32

愛情來的時候?電視電影來的喔

唱腔老土我接受 但真係咬字問題唔得
好多字咬到一半 尾音咬唔實 g尾音既字特別係咁
阿田聲底其實可以唱到好young好流行 可惜

百年不合同半段路全碟最好聽

銷量榜第10都冇

銷量榜第10都冇
阿mark 發表於 2019-2-1 15:36

計得幾日
下星期仲有機會
02 著地 - 鄧麗欣

我覺得阿田三首新歌係ok嘅,其他翻唱嘅歌就真係唔係點聽得入耳啦

簽名被屏蔽