返回列表 發帖
我估以下歌手應該呢兩年有機會第一次紅館:
AGA、周國賢、孫耀威、林奕匡、方皓玟
星夢班星好似Hana同胡鴻 ...
1d14 發表於 2019-1-23 12:59

唔係講笑真心,紅字個位真係應該一早要開啦,但e幾年人氣跌曬...

反而覺得紅軍一場三面台ok
始終係成個星夢最唱得果個
呢兩年又入屋左
而且上次會展細hall 賣得ok ...
lemontea1069 發表於 2019-1-23 13:52

肥佬話2020年再同Hubert開個唱,會唔會係入緊紙明年紅館? 因為開細場唔今年都得,唔需要plan咁耐。同埋坤哥都第二次紅館,Hubert都係時候開了。

回復 46# 1d14

孫耀威?

我其實睇唔透老孫想點

繼續唱歌定專心搞生意算

菊梓喬有冇機會
阿mark 發表於 2019-1-23 13:00

一次個唱都未開過的最女。我覺得佢應該開細場試下水溫,攞下經驗先。

呢批人最快開紅館應該係AGA同Hubert.

勁歌總選平均收視14.9點,較上年上升左,無左容祖兒先救到收視,唔知rthk同903有無90萬人觀看呢?
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁三大膠
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

勁歌總選平均收視14.9點,較上年上升左,無左容祖兒先救到收視,唔知rthk同903有無90萬人觀看呢? ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-23 14:17

可惜呀..希望可以跌破至9點就好囉..咁tvb 被逼可以宣佈取消勁歌總選就好囉

林奕匡、方皓玟可以行埋一邊,九展都跳樓價
fifty1205 發表於 2019-1-23 13:41

我去左小明尾場 的確係9成入座率wor

勁歌總選平均收視14.9點,較上年上升左,無左容祖兒先救到收視,唔知rthk同903有無90萬人觀看呢? ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-23 14:17

其實16、17、18年都無容祖兒
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
容祖兒2019年派台單曲:一種永遠

Phil lam真係唔得 當年最紅個陣開麥花臣都唔爆 仲要勁悶
高山過後更加唔洗諗啦

回復 56# iamsingingwong

我諗最主要原因係應該d人想知無左容祖兒之後既最受歡迎女歌星係會邊個攞先至多人睇掛

回復 53# ksquare

其實要開07年個陣應該要開啦!但唔知個陣乜事又唔開俾佢!

Phil lam真係唔得 當年最紅個陣開麥花臣都唔爆 仲要勁悶
高山過後更加唔洗諗啦 ...
slouisex 發表於 2019-1-23 14:25

坤Gor算幸運, 2016年開完一場四面台,傳媒口啤都不錯, 今年四月再次進軍紅館

一扇門是我  可凱旋四方 不怕前面對著那路  不夠康莊

HOCC 新歌 代你白頭 已出
菇祖又隔空傳情

我去左小明尾場 的確係9成入座率wor
slouisex 發表於 2019-1-23 14:22

但好多係FREE (包括本人)利申:欣賞小明
暗中傾慕你也是我有的自由

回復  ksquare

其實要開07年個陣應該要開啦!但唔知個陣乜事又唔開俾佢! ...
RichieLau22 發表於 2019-1-23 14:28

公司俾左個期軒仔開, 果時出左酷愛
暗中傾慕你也是我有的自由

回復  ksquare

其實要開07年個陣應該要開啦!但唔知個陣乜事又唔開俾佢! ...
RichieLau22 發表於 2019-1-23 14:28

思前戀後 自愛個期係好勁  我當時唔識老孫都有買隻碟
令我聽埋佢d舊歌

林奕匡帶來新歌<花灑下的歌>;他談及MV有出浴及濕身鏡頭,又提到專輯內有四首作品均由林寶填詞,希望未來繼續與對方合作。曾樂彤獻唱新歌<永生花>,並透露有意日後邀請張敬軒監製新歌,而她在2019年會盡力以「不再是新人」的姿態工作。張彥博包辦新歌<論仇敵>的曲詞編監,道出自己對一些憎恨的人的看法,帶出有時對別人生氣,會氣壞自己。本周「勁歌金榜」冠軍歌是HANA菊梓喬的<別再怕>。

林奕匡帶來新歌;他談及MV有出浴及濕身鏡頭,又提到專輯內有四首作品均由林寶填詞,希望未來繼續與對方合作 ...
lu12 發表於 2019-1-23 15:46

沐浴巨星 林奕匡
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 7 ERadio 華語榜
1. 裝睡的情人 - 張敬軒  |  2. 一種永遠 - 容祖兒  |  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾

坤Gor算幸運, 2016年開完一場四面台,傳媒口啤都不錯, 今年四月再次進軍紅館 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-1-23 14:35

傳媒口啤都不錯?個個笑佢演唱會垃圾wo
今年四月再次進軍紅館?執容祖兒唔要既二手檔期wo

我們萬歲速冠??

一次個唱都未開過的最女。我覺得佢應該開細場試下水溫,攞下經驗先。
Ching2015 發表於 2019-1-23 14:07

坤哥都直接紅館啊

思前戀後 自愛個期係好勁  我當時唔識老孫都有買隻碟
令我聽埋佢d舊歌 ...
ksquare 發表於 2019-1-23 14:59

可惜突然彈出Hins,所以老孫之後就冇再被力捧

回復  iamsingingwong

我諗最主要原因係應該d人想知無左容祖兒之後既最受歡迎女歌星係會邊個攞先至多 ...
RichieLau22 發表於 2019-1-23 14:27

又或者好多人想睇下究竟仲會唔會有容祖兒

回復 71# 酷愛903

我謙又有冠軍作品

坤哥都直接紅館啊
阿mark 發表於 2019-1-23 17:13

唔排除肥佬會直接同Hana開紅館㗎。

可惜呀..希望可以跌破至9點就好囉..咁tvb 被逼可以宣佈取消勁歌總選就好囉 ...
samlau 發表於 2019-1-23 14:21

第一個要摺係rthk, 5000人都不知有無

坤哥都直接紅館啊
阿mark 發表於 2019-1-23 17:13

彭羚一拎最女係咪直接開紅館?係就睇下紅館批唔批俾hana

回復  iamsingingwong

我諗最主要原因係應該d人想知無左容祖兒之後既最受歡迎女歌星係會邊個攞先至多 ...
RichieLau22 發表於 2019-1-23 14:27

睇到無容祖兒果90萬觀眾應好開心

軒仔RE??

公司俾左個期軒仔開, 果時出左酷愛
lemontea1069 發表於 2019-1-23 14:47

呢件事 畀敵對陣營誣陷做咗d曳曳野
所以公司唔畀佢開

老孫07年真心高質
之後嘅唱作都好唔錯
唔知點解被ignore
佢值得更多
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

唔係講笑真心,紅字個位真係應該一早要開啦,但e幾年人氣跌曬...
RichieLau22 發表於 2019-1-23 14:00

當有人氣時開唔成而家Flop到學CM Flop后美長撞歌名

當有人氣幾時開唔成而家Flop到學CM Flop后美長撞歌名
Frankiekiekie 發表於 2019-1-23 19:42

咁陳奕迅同鄭融撞歌名 仲要唔止一次

睇到無容祖兒果90萬觀眾應好開心
iamsingingwong 發表於 2019-1-23 18:57

可能係唔少支持泳兒嘅fans睇有冇機會爭取到大奬

回復 81# liebe

系!佢算系睇得作得唱得..但可惜之後維持吾到la..
e家搞到半紅不黑gum..

回復 82# Frankiekiekie

fiona就算la,感覺入左paco之後人氣跌矖..

HOCC 新歌 代你白頭 已出
菇祖又隔空傳情
Wing1211 發表於 2019-1-23 14:39

代係寫畀盧凱彤的

代係寫畀盧凱彤的
lu12 發表於 2019-1-23 20:45

講緊MV,似到
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 7 ERadio 華語榜
1. 裝睡的情人 - 張敬軒  |  2. 一種永遠 - 容祖兒  |  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾

彭羚一拎最女係咪直接開紅館?係就睇下紅館批唔批俾hana
iamsingingwong 發表於 2019-1-23 18:56

係啊,95最女96紅館,之後開始flop

美祖新歌
eggsteven 發表於 2019-1-23 21:42

好似disney歌 LOL

美祖新歌

好失望啊,差赤地雪幾條街
    下面有評論:通常難聽的歌只有預告好聽 難看的片只有預告好看。這麼看估計整首歌不會差呢

好失望啊,差赤地雪幾條街
    下面有評論:通常難聽的歌只有預告好聽 難看的片只有預告好看。這麼 ...
lu12 發表於 2019-1-23 22:03

邊有得咁計呀 只不過赤地雪太神級啫
Btw感覺差過心之科學 不過都冇得咁計 心之係song of the year
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

十分驚嚇既一段試聽
心之科學 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
https://imgur.com/VEipLW9

赤地雪幾時上左神級?明明出果陣都麻麻地hit

一種永遠跟本就係Disney公主既主題曲
40歲仲扮公主

美祖新歌

隨夢而行d frd
勁似迪迪妮d動畫主題曲改編廣東歌
但係真係勁唔好聽
隨夢而行好聽好多

係啊,95最女96紅館,之後開始flop
阿mark 發表於 2019-1-23 21:15

都唔算flop,只係96年Sammi太紅,Cass96、97連續兩年都有開紅館。

一種永遠跟本就係Disney公主既主題曲
40歲仲扮公主
Wing1211 發表於 2019-1-23 22:34

Let It Go 都係一個四十幾歲既女人唱
不過呢首歌暫時聽落十分古怪
有DISNEY D歌一半咁CATCHY同順耳就好了
https://imgur.com/VEipLW9

咁陳奕迅同鄭融撞歌名 仲要唔止一次

可能係唔少支持泳兒嘅fans睇有冇機會爭取到大奬 ...
林仔 發表於 2019-1-23 19:49

美醜重要唱首黑面神笑到

林奕匡、方皓玟可以行埋一邊,九展都跳樓價
fifty1205 發表於 2019-1-23 13:41

我都覺得係,人氣唔夠,啲人可能鍾意一兩隻歌但唔會捨得駛錢入場。