返回列表 發帖
錄音版覺得好多位都好拖,演唱會唱個feel應該會好似N6越唱越強
如果演唱會前一個月左右先派呢首,演唱會期 ...
hehe 發表於 2019-1-24 05:16

演唱會呢首應該好聽過CD版
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 7 ERadio 華語榜
1. 裝睡的情人 - 張敬軒  |  2. 一種永遠 - 容祖兒  |  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾

後半段真係好好聽
前半好唔順耳 算係佢近年最唔順耳既歌

編曲係好既
https://imgur.com/VEipLW9

一種永遠後半段好聽好多
lu12 發表於 2019-1-24 07:42

諗起美傭首興趣班
冠軍歌 Forever Young - 艾怡良 (44)
亞軍歌 時間囊 - 方皓玟 (27)
季軍歌 致旅途中的我 - Nowhere Boys (23) [ week 6 ]

中間突然間爆上去有啲怪
估 前面曾國綸編
後面波多野編
填詞嗰個就...都係填返星夢一姐啦

中間突然間爆上去有啲怪
估 前面曾國綸編
後面波多野編
填詞嗰個就...都係填返星夢一姐啦 ...
hlyung 發表於 2019-1-24 09:14

其實D詞填到咁, 難怪早早錄首歌錄咁耐
就咁睇都唔知UP乜
季軍歌 致旅途中的我 - Nowhere Boys (23) [ week 6 ]

赤地雪幾時上左神級?明明出果陣都麻麻地hit
cathay1996 發表於 2019-1-23 22:33

08年Starlight個陣先上

吹到咁大
首歌係用嚟攝真空期鑑定完畢
期待真正年度Plug
轉身醒覺情路有秩序 不追過不知所需

吹到咁大
首歌係用嚟攝真空期鑑定完畢
期待真正年度Plug
kenvincy.cn 發表於 2019-1-24 10:08

舊年三月錄好,傳說中嘅舊年11月第二主打?
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 7 ERadio 華語榜
1. 裝睡的情人 - 張敬軒  |  2. 一種永遠 - 容祖兒  |  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾

祖祖呢首唔得喎
好唔流暢詞又奇奇怪怪
好多字都拖長住咁唱咁
後面突然爆又聽唔清楚佢把聲

只能夠講起碼唔係膠歌
不過真係 要聽好多次先會記得小小

真係似迪迪尼d歌再填中文詞上去
聽返隨夢前行算

容天后都駕馭唔到呢首歌,真係唔知邊位可以handle到了
remus 發表於 2019-1-24 00:44

Gem? JW?
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

Gem? JW?
matthew1990 發表於 2019-1-24 10:48

Gem都唔覺會handle到啦, JW更加唔可以!
任我行 失憶蝴蝶

Gem都唔覺會handle到啦, JW更加唔可以!
remus 發表於 2019-1-24 10:52

李美琳lor

我們萬歲真係速冠

我們萬歲真係速冠
酷愛903 發表於 2019-1-24 11:37

終於有第一首三台冠了?

容姨首歌唔得喎
個曲都好唔流暢
不過算啦 出咩都女金架啦
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

OMG 听左三次度 越聽越覺得係事業污點 仲勁過樂觀

容姨首歌唔得喎
個曲都好唔流暢
不過算啦 出咩都女金架啦
liebe 發表於 2019-1-24 12:20

唔希望早早女金
希望憑一種永遠蟬聯至尊
再靠下一plug搶買最喜愛歌曲

Can you people stop comparing this trash with Disney songs?
Disney 啲歌高質好多囉唔該
攞呢首垃圾嚟同 Disney 比
簡直係侮辱

呢首
曲唔 Smooth
詞言之無物
編前面好靜後面突然間好嘈
唱前面拖到,一隻隻字凳出嚟咁,後面又有啲吃力
根本曲詞編監唱每一環都係 disastrous
Disney 啲歌攞開 Oscar 㗎唔該
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

Can you people stop comparing this trash with Disney songs?
Disney 啲歌高質好多囉唔該
攞呢首垃圾嚟 ...
616.1314 發表於 2019-1-24 12:35

笑咗
連你呢位至尊祖粉都咁講
咁真係好難聽

利申: 聽咗一次 覺得前面好難聽 後面okay
諗住聽多幾次先再comment
Jim's Music Selection 2019
WK 7: 腦公 / 一種永遠 / 亂世情侶

真係似迪迪尼d歌再填中文詞上去
聽返隨夢前行算
mychart- 發表於 2019-1-24 10:46

可能係Frozen 2主題曲
人大了珍惜今次不可有下次

可能係Frozen 2主題曲
alexleung 發表於 2019-1-24 12:43

__ 你地侮辱夠迪士尼未啊 痴線

希望祖兒可以搵返Cousin Fung
。Kaykay。Taytay。Kelly。

__ 你地侮辱夠迪士尼未啊 痴線
616.1314 發表於 2019-1-24 12:45

脫粉未呀?
一齊轉投其他歌手懷抱

脫粉未呀?
一齊轉投其他歌手懷抱
Wing1211 發表於 2019-1-24 12:54

希望你轉gin lee 粉
佢上年8首派台歌
總有一首你鍾意
仲要經常搵夕爺填詞

希望你轉gin lee 粉
佢上年8首派台歌
總有一首你鍾意
仲要經常搵夕爺填詞 ...
放空 發表於 2019-1-24 12:55

小巧 or gin gin 都愛

我覺得迪士尼好慘
明明攞開 Best Original Song 同 Best Original Score
竟然俾你地攞嚟同呢首垃圾比較
容祖兒攞過呢兩個獎咩?

喜歡祖兒
未聽 但支持左先
SSN Chart (15 Feb)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 花 花 草 草 (1 Week No.1) - 王 菀 之
2. 值 得 放 棄 - 符 致 逸
3. 這 代 人 - Mr. Rocket Head

我覺得迪士尼好慘
明明攞開 Best Original Song 同 Best Original Score
竟然俾你地攞嚟同呢首垃圾比較
容 ...
616.1314 發表於 2019-1-24 12:58

祖祖係國泰1996口中嘅商台大滿貫
呢樣野拎oscar 啲人都做唔到

【叱咤2018】謝安琪喜獲「大滿貫」 容祖兒差一個獎先達陣
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E ... 8%E9%81%94%E9%99%A3
43. 誰最Gin強 誰最善良 誰就會更高尚?
2019Week8
1殘缺的彩虹2假行僧3下一位前度

祖祖係國泰1996口中嘅商台大滿貫
呢樣野拎oscar 啲人都做唔到
放空 發表於 2019-1-24 13:47

點拗都無用 容祖兒拎到叱咤大滿貫 係商台官方認證
叫你偶像人瑞努力d啦
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
容祖兒2019年派台單曲:一種永遠

叫你偶像人瑞努力d啦 ...
cathay1996 發表於 2019-1-24 14:18

森美 唔等於商台
除非你係商台代表啦?

我人瑞自己開細公司邊有你祖祖公司咁有背景
當年至尊歌ap 都要俾人調落黎啦

叫你偶像人瑞努力d啦 ...
cathay1996 發表於 2019-1-24 14:18

癲少日啦
瑞瑞淨係想攞影后
商台大滿貫呢d榮譽留比祖祖同d後輩爭啦
反ot祖祖隻新歌間接令我loop返隨夢前/而行
以前既祖真係正到

森美 唔等於商台
除非你係商台代表啦?

當年至 ...
放空 發表於 2019-1-24 15:24

2004嘅EMI同2018嘅英皇一樣,都系至尊歌至尊碟只能取其一

森美 唔等於商台
除非你係商台代表啦?

當年至 ...

好心唔好再理果隻野啦, 咁鍾意打飛機咪由佢繼續俾人恥笑囉
暗中傾慕你也是我有的自由

癲少日啦
瑞瑞淨係想攞影后
商台大滿貫呢d榮譽留比祖祖同d後輩爭啦
反ot祖祖隻新歌間接令我loop返隨夢前 ...
aussie2013 發表於 2019-1-24 15:28

係視后羅
祖祖出咩歌都咁多haters 討論,cm天后唔係浪得虛名
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁三大膠
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

支持一種永遠再奪至尊(爛歌)推介

森美 唔等於商台
除非你係商台代表啦?

當年至 ...

森美商台高層,唔係代表商台係咩,你著套校服出嚟你都代表你間學校要well behaved 架啦!
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
容祖兒2019年派台單曲:一種永遠

森美商台高層,唔係代表商台係咩,你著套校服出嚟你都代表你間學校要well behaved 架啦! ...
cathay1996 發表於 2019-1-24 17:12

森美係高層? 自己維基番邊個先係高層啦
佢簽contract 㗎咋 , 同 do 姐一樣
你會唔會話do 姐係商台高層?

反OT 希望下位前度有冠

EEG 識玩,反正 1st plug 再難聽都會熱播,高質歌駛乜呢個時候拎出黎?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

EEG 識玩,反正 1st plug 再難聽都會熱播,高質歌駛乜呢個時候拎出黎?
星勤 發表於 2019-1-24 17:22

唔通心之XX唔放落呢隻碟, 1st pIug?
任我行 失憶蝴蝶

remus 發表於 2019-1-24 17:25

至尊歌唔出碟?! 唔會呀嘛?!

喺ig dm咗連登個我本人post俾霏姐話佢知好多人都好鍾意佢啲歌
佢竟然覆我呀 巧揀凍

remus 發表於 2019-1-24 17:25

而家啲歌跨咗年基本都重新計過1st plug啦
如果唔係啲single collection咪好慘 俾人ban兩三年都得
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 7
1.G.E.M. - 睡皇后 (1 Week No.1)
2.古巨基 - 亂世情侶 (1 Week No.1)
3.容祖兒 - 一種永遠

點解會用呢個班底?
聽落有啲side track feel

聽完第一次就係覺得:首歌好靜,無啦啦爆上 ...
Lewis 發表於 2019-1-24 00:10

又派side track又Disney公主係咪Tribute謝安琪

其實阿祖係咪想做試Pop Rock
之前就心豬而家又呢首我覺得呢首重差過心豬

其實唔明點解搵楊熙填詞
係咪三大詞人俾丹麥mark晒???

之前就心豬而家又呢首我覺得呢首重差過心豬 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-1-24 18:03

pop rock又唔係冇唱過
咁都叫試?
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 7
1.G.E.M. - 睡皇后 (1 Week No.1)
2.古巨基 - 亂世情侶 (1 Week No.1)
3.容祖兒 - 一種永遠

之前就心豬而家又呢首我覺得呢首重差過心豬 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-1-24 18:03

其實美卷私心最鍾意綁夢、天然呆、28個我、百老匯膠歌系列、SHAKESHAKE薯條膠歌系列呢堆低B歌
不過歌迷唔鍾意所以只好應酬下你班蟻民
但POP ROCK出到嚟都係擺脫唔到陣低B味