返回列表 發帖
點解佢咁容易開到紅館
阿mark 發表於 2019-1-27 23:53

可能新人嗰年開左演唱會嘅後坐力

開過一次就好易再申請到
Kfmusic 發表於 2019-1-27 23:54

突然間霖到吳業坤

淑蔓會唔會首冠@903
播得ok
hehehaha 發表於 2019-1-27 23:38

其實似今week上死位
WYTV Music Chart(Week 7)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

可能新人嗰年開左演唱會嘅後坐力
lu12 發表於 2019-1-27 23:55

13 15 17 19 咪兩年一次?難為陳曉東孫耀威申請10年一個批左另一個仲未開到

其實似今week上死位
kevinlai1621 發表於 2019-1-27 23:58

繼天陰,間中有陽光之後又一個死位
KFMusic Choice WEEK 7
1.下一位前度 - 林家謙 | 2.致旅途中的我 - Nowhere Boys | 3.當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾 | 4.偽人 - 許廷鏗 | 5.白雲會告訴我 - 雷同二友

開過一次就好易再申請到
Kfmusic 發表於 2019-1-27 23:54

都唔知係咩準則

Alfred新歌,偽人,明天派台
伍樂城
周耀輝
許廷鏗
Ching2015 發表於 2019-1-27 23:44

唔該佢呢首生生性性
藍血人 同 體操 都播唔起,如果呢首又播唔起
我地又要捱 白紙 啲 friend 架喇

或者應該 首先希望左 呢首唔係 白紙 啲 friend 先
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

唔該佢呢首生生性性
我地又要捱 白紙 啲 friend 架喇 ...
Bluejays 發表於 2019-1-28 00:03

其實呢首係咪計第 1 plug
1.下一位前度 - 林家謙 | 2.致旅途中的我 - Nowhere Boys | 3.當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾 | 4.偽人 - 許廷鏗 | 5.白雲會告訴我 - 雷同二友

Kfmusic 發表於 2019-1-28 00:04

當然啦

唔該佢呢首生生性性
我地又要捱 白紙 啲 friend 架喇 ...
Bluejays 發表於 2019-1-28 00:03

訪問話係情歌,呢類應該播得起,我對56城有信心。

Kfmusic 發表於 2019-1-28 00:04

諗唔到 點樣先唔計係 第一 plug
唔落碟嘅演唱會主題曲?
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

如懿傳 日月存亡 吳若希
皓鑭傳 心有不甘 hana
lu12 發表於 2019-1-27 23:19

吳若希 污染完 延禧攻略 又到 如懿傳
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

唔落碟嘅演唱會主題曲?
Bluejays 發表於 2019-1-28 00:07

既然係第 1 plug 你唔洗驚播唔起啦~

唔落碟嘅演唱會主題曲?
Bluejays 發表於 2019-1-28 00:07

唔係已出碟歌,應該計第一plug.

既然係第 1 plug 你唔洗驚播唔起啦~
Kfmusic 發表於 2019-1-28 00:10

佢訪問話係一首 演繹力比較強,比較 epic 少少嘅歌
理論上應該係近 藍血人 掛
係唔係情歌我唔 care,總之唔好再係 悶歌系列 就 ok

睇黎下wk/下下wk冠 扮哂巨星

佢訪問話係一首 演繹力比較強,比較 epic 少少嘅歌
理論上應該係近 藍血人 掛
係唔係情歌我唔 care,總之 ...
Bluejays 發表於 2019-1-28 00:18

隻碟真係無邊首悶過白紙

sophy新歌 微物 已上架

林夕 偽術
耀輝 偽人

WYMAN 下首係咩

點解淑蔓又有新歌嘅 :O
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 6 (16/02/2019)
1. 我們萬歳 - 陳奕迅  2. 亂世情侶 - 古巨基  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾  4. 如若我 - Pandora  5. 花花草草 - 王菀之

kwanie 發表於 2019-1-28 01:24

想搶你女三甲

牙連 - 孤身走
淑蔓 - 很久不見
Sophy - 微物
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 6 (16/02/2019)
1. 我們萬歳 - 陳奕迅  2. 亂世情侶 - 古巨基  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾  4. 如若我 - Pandora  5. 花花草草 - 王菀之

班女人又咁髪力

hana 吳若希 連詩雅 其他女歌手唔使去總選啦,已經唔夠分
Elio喜歡上別人了

林夕 偽術
耀輝 偽人

WYMAN 下首係咩
艾石仔 發表於 2019-1-28 01:10

可能
李幸倪 - 你行偽

楊千嬅 - 楊千嬅d friend

可能
李幸倪 - 你行偽

楊千嬅 - 楊千嬅d friend
hehehaha 發表於 2019-1-28 03:03

將繼衝
43. 誰最Gin強 誰最善良 誰就會更高尚?
2019Week8
1殘缺的彩虹2假行僧3下一位前度

hana 吳若希 連詩雅 其他女歌手唔使去總選啦,已經唔夠分
黃家正 發表於 2019-1-28 02:41

你放心啦 泳兒 鍾舒漫 一定去

A Music facebook
hehehaha 發表於 2019-1-27 16:25

chi seen, Amusic 唔係consolidate左被寰亞咩?兜兜轉轉又咪要簽返大公司。

chi seen, Amusic 唔係consolidate左被寰亞咩?兜兜轉轉又咪要簽返大公司。
angelicdestiny 發表於 2019-1-28 08:15

佢N年前夠話離開香港樂壇,不過2年後又回歸~

阿mark 發表於 2019-1-28 07:41

仲有JW、林欣彤、許靖韻、Super Girls、Rainky
.

仲有JW、林欣彤、許靖韻、Super Girls、Rainky
Hanson 發表於 2019-1-28 08:33

Rainky 2018已經唔出席啦

連詩雅 王嘉儀 黃淑蔓 都有新歌
冠軍歌 Forever Young - 艾怡良 (44)
亞軍歌 時間囊 - 方皓玟 (27)
季軍歌 致旅途中的我 - Nowhere Boys (23) [ week 6 ]

kwanie 發表於 2019-1-28 01:24

考mock得閒d
WYTV Music Chart(Week 7)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

偽人好正

回復 84# 艾石仔

哪里有听?

回復 85# abu1981
叱咤樂壇首播
亞軍相被人視為二等

我共你硬拼盡了力最後都是銀獎

阿mark 發表於 2019-1-28 07:41

泳兒只要有新廣東歌,100%廿大
Poor鍾舒漫無廿大
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁三大膠
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

林夕 偽術
耀輝 偽人

WYMAN 下首係咩

喝點李幸偽
Jason's Playlist 2019 Q1
LOVE IS NEARBY / 在月台上等你 / 若然冬天沒有花 / 沐春風 / 守口如瓶 / To Whom / 風靡 / Forever Young

三套劇三位阿姐一人一首主題曲。打交都打飽。
lu12 發表於 2019-1-27 23:17

碎雅放埋去兩個真MK妹身邊碎雅啲MK味突然無晒變大家歸瘦

班女人又咁髪力
hehehaha 發表於 2019-1-28 01:34

今年班女又鬥過而啲仔得我家謙一個有啲Noise

林夕 偽術
耀輝 偽人

WYMAN 下首係咩

偽毒

林夕 偽術
耀輝 偽人

WYMAN 下首係咩

偽妓 Wyman x 卷卷
夕爺新貴 樂壇新天后 堅Lee ;)

偽人 係咪 人妻的偽術 番外篇

希望林奕匡今年派少啲歌 增加男銅機會

nicholashin 發表於 2019-1-28 16:51

叫佢唔好再plug自己寫的歌

nicholashin 發表於 2019-1-28 16:51

比少少大志
要空降男銀

連詩雅首新歌好大陣tvb除

連詩雅首新歌好大陣tvb除
phykk45 發表於 2019-1-28 16:57

哩個唔奇,許廷鏗嗰首仲大浸

應該學邊個好?
AGA - Night Without You > 無期 > 小問題
Kay - 人妻 > 浴室 > 沐春風
Fa - 來生舞 > 色惑 > 好不容易遇見愛
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

應該學邊個好?
AGA - Night Without You > 無期 > 小問題
Kay - 人妻 > 浴室 > 沐春風
Fa - 來生舞 > 色 ...
mosesming 發表於 2019-1-28 17:07

梗係kay喇,18年都出首花灑下的歌做浴室派歌手