返回列表 發帖
希望林奕匡今年派少啲歌 增加男銅機會
nicholashin 發表於 2019-1-28 16:51

派少D歌隨時創作安慰獎都冇

比少少大志
要空降男銀
hehehaha 發表於 2019-1-28 16:54

銅都未攞,咁快銀? 近年都唔興空降。

Ching2015 發表於 2019-1-28 18:10

陳柏宇

Ching2015 發表於 2019-1-28 18:10

Gin Lee
夕爺新貴 樂壇新天后 堅Lee ;)

比少少大志
要空降男銀
hehehaha 發表於 2019-1-28 16:54

空降男女銀係唔會有金(陳柏宇 Gin Lee)

阿mark 發表於 2019-1-28 18:30

只要陳柏宇捱到李克勤那樣,就肯定有

希望林奕匡今年派少啲歌 增加男銅機會
nicholashin 發表於 2019-1-28 16:51

呢條友啲歌悶到唔係好記得上年有咩歌

偽人好正
艾石仔 發表於 2019-1-28 12:14

算唔算係你同我等緊嘅嗰個佢?
歌就 藍血人 好啲,但 vocal 呢首好啲
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

考mock得閒d
kevinlai1621 發表於 2019-1-28 12:09

不過她那首新歌很正!!!!!希望寰亞可以力谷她得到第一首903冠軍歌,甚至令她首奪叱吒十大。

算唔算係你同我等緊嘅嗰個佢?
歌就 藍血人 好啲,但 vocal 呢首好啲
Bluejays 發表於 2019-1-28 19:08

聽左一次only, 有點迷幻feel,呢首最少唔係悶歌先。聽多幾次再comment.

連詩雅 王嘉儀 黃淑蔓 都有新歌
Lewis 發表於 2019-1-28 11:53

怪不得光引致疼痛上死位啦!
下一位前度唔係OUT嘛??

守口如瓶出咗新version竟然冇人講
Featuring邦邦
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 7
1.G.E.M. - 睡皇后 (1 Week No.1)
2.古巨基 - 亂世情侶 (1 Week No.1)
3.容祖兒 - 一種永遠

不過她那首新歌很正!!!!!希望寰亞可以力谷她得到第一首903冠軍歌,甚至令她首奪叱吒十大。 ...
Danny02 發表於 2019-1-28 19:30

牙Fea幫完毒檸王國錄廣播劇
希望有冠啦

而且下plug很久不見都好正 啱啱出咗mv

淑蔓首新歌
。Kaykay。Taytay。Kelly。

"很久不見" 真係好聽
夠K, 好聽過"光引致疼痛"好多
希望寰亞比D 力水谷一谷。
7.12千年如一日
我風光因你起,准我仍然擁護你,准我能陪你飛。
還像最初,還像最初,一千年與你步過。

回復 112# JayantL

都真係幾唔得 好似夾硬加一層聲落去

阿mark 發表於 2019-1-28 18:30

喂呀seven少陣啦
我比時間你check下wiki再comment啦

喂呀seven少陣啦
hehehaha 發表於 2019-1-28 23:04

我覺得佢想講近年⋯⋯而唔係陳奕迅郭富城之類的

我覺得佢想講近年⋯⋯而唔係陳奕迅郭富城之類的
lu12 發表於 2019-1-28 23:07

近極都方大同啦
一黎就男金

本身呢個空降CASE最後有金都唔係多
恭喜謝安琪成為2018年樂壇女歌手大贏家
我要重申一次,謝安琪先係叱咤有最女之後唯一大滿貫既女歌手
美祖絕對唔係,佢仲差我最喜愛歌曲架

回復  JayantL

TimmyYan 發表於 2019-1-28 23:02

架車係咪錢七嗰架

連詩雅首新歌好大陣tvb除
phykk45 發表於 2019-1-28 16:57

幾時都覺得shiga幾岩唱中國風
Week 1: 困獸.28
Week 2: 掉進海的眼淚
Week 3: 身體語言

喂呀seven少陣啦
hehehaha 發表於 2019-1-28 23:04

我使乜睇wiki啊,上面話近年啊嘛

樂壇正式百花齊開了!!!!!!!!!
連美斗都出新歌, 巧感動呀!!!!!!!!!!!!!!!

pandora首新歌好聽到{:5 ...
Lewis 發表於 2019-1-26 20:47

MV 條仔岩五岩CM Hehe 口味? 話五定加D hehe 劇情落去,可能美斗首歌可能hit 得起。
反正連 舒舒都有人睇岩

Shiga首歌唔錯,柏豪幾時先會唱非自己主演電視劇主題曲?
Elio喜歡上別人了

回復  JayantL

TimmyYan 發表於 2019-1-28 23:02

我又覺得畫龍點睛之感,令首歌多了質感和畫面。

一扇門是我  可凱旋四方 不怕前面對著那路  不夠康莊

點解傅又宣又改番叫傅珮嘉
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 7 ERadio 華語榜
1. 裝睡的情人 - 張敬軒  |  2. 一種永遠 - 容祖兒  |  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾

下一位前度 7>12?????
你話你覺得唔好聽OUT都合理呀
咁Q多DJ話好好聽講到幾神咁, 最後播得個一陣就收檔
冠軍歌 Forever Young - 艾怡良 (44)
亞軍歌 時間囊 - 方皓玟 (27)
季軍歌 致旅途中的我 - Nowhere Boys (23) [ week 6 ]

Pandora唱到好似古巨基,Nowhere Boys唱到好似陳奕迅。
風見志郎 發表於 2019-1-26 18:12

神奇膠唱到好似黎明

風見志郎 發表於 2019-1-29 08:54

係台灣先叫傅又宣?

香港只會用傅珮嘉
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

係台灣先叫傅又宣?
阿mark 發表於 2019-1-29 09:41

I miss 非洲吳家穎
1. 裝睡的情人 - 張敬軒  |  2. 一種永遠 - 容祖兒  |  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾

回復 130# 星勤

會唔會改翻高雪嵐
Elio喜歡上別人了

連詩雅首新歌好大陣tvb除
phykk45 發表於 28/1/2019 16:57

守口如瓶出新版

腐又酸呢個垃圾名好似係wyman改,唔驚人嬲嬲
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
容祖兒2019年派台單曲:一種永遠

腐又酸呢個垃圾名好似係wyman改,唔驚人嬲嬲
cathay1996 發表於 2019-1-29 12:51

真係什麼叫絕望 抬起眼望望

XYZZY 發表於 2019-1-29 12:07

個MV咪即係"一走了之"MV既晴天版 :0)
冠軍歌 Forever Young - 艾怡良 (44)
亞軍歌 時間囊 - 方皓玟 (27)
季軍歌 致旅途中的我 - Nowhere Boys (23) [ week 6 ]

ig filter黎架?

點解cover個樣咁膠
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 7
1.G.E.M. - 睡皇后 (1 Week No.1)
2.古巨基 - 亂世情侶 (1 Week No.1)
3.容祖兒 - 一種永遠

點解cover個樣咁膠
JayantL 發表於 2019-1-29 14:57

美圖秀秀得太勁
美秀

守口如瓶合唱版好正
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 08
1. 下一位前度 2. 裝睡的情人 3. 黑人問號

趙慧珊Aka的新歌<你在聽嗎?>講述一段關係到了瓶頸,伴侶對自己的說話不注意,讓人不禁想問「你在聽嗎」。陳健安送上親自作曲的<一吻穿越四十六億歲>,剖白對「永恆」的看法。胡鴻鈞帶來<為愛冒險>,還分享2019年的工作大計。SUNSET OR RISE藉創作,鼓勵大家有時候做事不用想太多,因為不去做就不知道選擇是否正確。本周「勁歌金榜」冠軍歌是吳業坤的<大女人主義>。

下週二無間音樂停播

大陸話男明星禁止戴耳環,否則打格仔,咁姜b柏豪成堆男星唔使打入大陸市場
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁三大膠
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

大陸話男明星禁止戴耳環,否則打格仔,咁姜b柏豪成堆男星唔使打入大陸市場 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-29 20:21

打格仔係打係耳嗰度

趙慧珊Aka的新歌講述一段關係到了瓶頸,伴侶對自己的說話不注意,讓人不禁想問「你在聽嗎」。陳健安送上親 ...
lu12 發表於 2019-1-29 19:27

安仔首歌唔知會唔會四台冠

安仔首歌唔知會唔會四台冠
阿mark 發表於 2019-1-29 21:38

唔好啦呱

中文歌曲龍虎榜 本周精選
太難開始 (04) / 掉進海的眼淚 (05) / 一吻穿越四十六億歲 (NE) / Crying Underwater (NE) / 睡皇后 (NE)
2018年度 Pete's 金曲流行榜頒獎典禮投票:
https://goo.gl/ZLgHvX

中文歌曲龍虎榜 本周精選
太難開始 (04) / 掉進海的眼淚 (05) / 一吻穿越四十六億歲 (NE) / Crying Underw ...
peter722 發表於 2019-1-29 22:55

“正常”翻

下星期Eason 6>1
胡2 洪3
不過陳綺點算
joey2009 發表於 2019-1-26 13:57

胡鴻鈞睇來可以同陳奕迅斗快拿三台冠