返回列表 發帖
Dear Jane 聽日派歌:《無憾的生存》
星勤 發表於 2019-1-30 15:45

係咪陳詠謙填架?生存唔係動詞咩…可以當名詞用?
Btw好似由week 1開始 亞軍歌曲嘅ap都係18 或者 19
最偉大發明     你説是愛情
跟他結束 她與他再一起

係咪陳詠謙填架?生存唔係動詞咩…可以當名詞用?
Btw好似由week 1開始 亞軍歌曲嘅ap都係18 或者 19 ...
hehemamama 發表於 2019-1-30 18:22

我的生存之道
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
容祖兒2019年派台單曲:一種永遠

一心要做你的謎
收~你做我的迷
Stanley 發表於 2019-1-30 18:21

為你的一吻
你想不想 吻一吻
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

花花草草都有2次

0鏗首新歌個人麻麻地 有緣先聽
kayzzz 發表於 2019-1-30 18:18

人人喜好唔同,我覺得首歌其實唔算好聽,只係夠特別,vocal好同唔悶啫。不過呢類小眾歌其實好難hit.

人人喜好唔同,我覺得首歌其實唔算好聽,只係夠特別,vocal好同唔悶啫。不過呢類小眾歌其實好難hit. ...
Ching2015 發表於 2019-1-30 08:47 PM

可惜有人吹到又大熱又浮誇咁呢
仲要曲線燒埋美祖度
乜有可比性咩?痴線嘎啲人!!!
一種永遠唔系你哋一般凡夫俗子欣賞到
至尊太后啲嘢你哋識條鐵咩

仲要曲線燒埋美祖度
乜有可比性咩?痴線嘎啲人!!! ...
Qmen 發表於 2019-1-30 21:02

浮誇係我講的,唔係想吹,其實我想講偽人同浮誇都係冷門歌類別。其實好小眾同好難玩, 但唔想講咁直接

仲要曲線燒埋美祖度

蕭公子嘅口味,自從舒文之後,要減分 :P
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

仲要曲線燒埋美祖度

He can keep it

我的生存之道
cathay1996 發表於 2019-1-30 18:39

道先係名詞

是但啦 TvB 啲爛獎有咩好care?
柏豪入星夢擺明係想拍下劇增加大陸知名度
放空 發表於 2019-1-30 16:39

仲可以比月巴亻老何借黎過橋奚落舊愛零鏗嘎
本週冠軍歌: 若然冬天沒有花

2018 十大優秀流行歌手: 方皓玟 李克勤 周柏豪 林欣彤 泳兒 容祖兒 胡鴻鈞 陳柏宇 張敬軒 JW 王灝兒
十大金曲獎: 假使世界原來不像你預期 缺 和好 男人背後 忍 獻醜 無常春秋 認真如初 但願人長久 偉業街
年度優秀至尊金曲: 心之科學 全年金曲金獎: 假使世界原來不像你預期

一種永遠係咪ban左
1st plug 第2 wk待遇都咁差

我們萬歲 37次
對上一首高過35次係咪Run Away

一種永遠係咪ban左

我們萬歲 37次
對上一首高過35次係咪Run ...
hehehaha 發表於 2019-1-30 22:26

點播得落手呢首

一種永遠係咪ban左

我們萬歲 37次

應該係身體語言36次

應該係身體語言36次
cmho 發表於 2019-1-30 22:43

原來周仔都37次

花花草草都有2次
lu12 發表於 2019-1-30 19:25

已經4次
新青年都係得3次
WYTV Music Chart(Week 7)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

已經4次
新青年都係得3次
kevinlai1621 發表於 2019-1-30 22:55

釋放自己呢?

柏豪做親生仔都無最男,唯有過檔英皇,不過叛徒係咪被tbb封殺?
iamsingingwong 發表於 2019-1-30 16:28

柏豪經理人係種星堂,英皇簽佢無肉食,完全無著數。

仲可以比月巴亻老何借黎過橋奚落舊愛零鏗嘎
Our_Souvenir 發表於 2019-1-30 21:56

幾時的事?
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁三大膠
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

咁可能要等謝古張李四大天皇走緊個先有機會

經理人合約都係種星堂 親咩生 胡鴻鈞先係親生仔 ...
林仔 發表於 2019-1-30 16:31

柏豪經理人合約係TVB+種星堂,再加星夢,佢都係親生仔
反而shiga淨係簽左星夢

一種永遠係咪ban左

我們萬歲 37次

原本估我們萬歲可能播40次 點知星期二vani細so同阿正都冇播

原本估我們萬歲可能播40次 點知星期二vani細so同阿正都冇播
timc524 發表於 2019-1-30 23:35

Vanibb表示尋晚去左睇學友播唔到
Wonders Music Awards 2018
Wonders Music Recommendation 2019 Week 07
01 沙文 / 林憶蓮 02 我們萬歲 / 陳奕迅 03 一吻穿越四十六億歲 / 陳健安

Vanibb表示尋晚去左睇學友播唔到
Wonders 發表於 2019-1-30 23:38

搞錯 係Colin 2100-2300

為你的一吻
你想不想 吻一吻
Bluejays 發表於 2019-1-30 18:51

我嗰句頭幾次聽落去有d似
差唔多音

但你呢句好勉強

釋放自己呢?
lu12 發表於 2019-1-30 22:58

細so同vani無印象 可能有但係我聽唔到掛, 一切等人mark番出黎作準

華納好發力喎 蘭b幾時出歌
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 08
1. 下一位前度 2. 裝睡的情人 3. 黑人問號

COLIN 派台放題喎
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 6 (16/02/2019)
1. 我們萬歳 - 陳奕迅  2. 亂世情侶 - 古巨基  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾  4. 如若我 - Pandora  5. 花花草草 - 王菀之

華納好發力喎 蘭b幾時出歌
帥小寶` 發表於 2019-1-31 01:48

情人節前。。。

COLIN 派台放題喎
kwanie 發表於 2019-1-31 01:52

尋晚6首

DJ 呢首幾討好
今年第一季D 歌幾好喎
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 6 (16/02/2019)
1. 我們萬歳 - 陳奕迅  2. 亂世情侶 - 古巨基  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾  4. 如若我 - Pandora  5. 花花草草 - 王菀之

DJ 呢首幾討好
今年第一季D 歌幾好喎
kwanie 發表於 2019-1-31 03:10

係咪今年要上金啦

根據美祖合唱定律
d歌手同美祖合唱完之後會攞金
2001 陳奕迅 合唱動作派 - > 2001 年尾首奪男金
2013 Pakho 合唱天窗 - > 2014 首奪男金
2015 宋生 合唱世界真細小 - > 2017 首奪男金
2018 DJ 合唱心之科學 - > 2019 首奪組金!!

係咪今年要上金啦

根據美祖合唱定律
2001 陳奕迅 合唱動作派 - > ...
hehehaha 發表於 2019-1-31 05:41

林欣彤, 鍾舒漫......
Jim's Music Selection 2019
WK 7: 腦公 / 一種永遠 / 亂世情侶

林欣彤, 鍾舒漫......
放空 發表於 2019-1-31 06:55

DJ, 宋生, Eason ,PH 全部男人
同公司女人唔會有份

DJ, 宋生, Eason ,PH 全部男人
同公司女人唔會有份
hehehaha 發表於 2019-1-31 06:58

咁羅力威呢
仲有吳浩康

咁羅力威呢
仲有吳浩康
thomas199028 發表於 2019-1-31 07:05

羅力威係容祖兒痴金糠的,吳浩康就真系唔知點兜啦

咁羅力威呢
仲有吳浩康
thomas199028 發表於 2019-1-31 07:05

DJ, 宋生, Eason ,PH同早早合作前全部攞過叱吒歌手獎
羅力威吳浩康唔符合呢個條件

一種永遠係咪ban左

我們萬歲 37次

Ban得好!!!美祖首爛歌唔應該播!!

DJ, 宋生, Eason ,PH同早早合作前全部攞過叱吒歌手獎
羅力威吳浩康唔符合呢個條件 ...
aussie2013 發表於 2019-1-31 07:36

你真犀利

Ban得好!!!美祖首爛歌唔應該播!!
stephybest 發表於 2019-1-31 07:37

今年睇怕美Kay 可以KO 美祖 美祖今年第一plug 用首爛歌 明讓賽啦
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

一種永遠係咪ban左

我們萬歲 37次

第一week上硬了咩
支持阿key今年3.5首KO美巨
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 7 ERadio 華語榜
1. 裝睡的情人 - 張敬軒  |  2. 一種永遠 - 容祖兒  |  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾

第一week上硬了咩
支持阿key今年3.5首KO美巨
風見志郎 發表於 2019-1-31 08:28

好變態又要逼人睇番佢地鬥
Ps 支持一種被ban永遠

係咪今年要上金啦

根據美祖合唱定律
2001 陳奕迅 合唱動作派 - > ...
hehehaha 發表於 2019-1-31 05:41

根據美祖合作定律
合作完都會flop/有醜聞
邊個就唔講啦
太多啦,基本上90%

根據美祖合作定律
合作完都會flop/有醜聞
邊個就唔講啦
太多啦,基本上90% ...
Wing1211 發表於 2019-1-31 08:41

勝利
Wonders Music Recommendation 2019 Week 07
01 沙文 / 林憶蓮 02 我們萬歲 / 陳奕迅 03 一吻穿越四十六億歲 / 陳健安

勝利
Wonders 發表於 2019-1-31 08:43

勝利都未合作就有醜聞了。其實做偽人邊個無醜聞

勝利
Wonders 發表於 2019-1-31 08:43

佢今年都去入伍啦, 肯定會flop

DJ 呢首幾討好
今年第一季D 歌幾好喎
kwanie 發表於 2019-1-31 03:10

好到都塞到見唔到龍尾

佢今年都去入伍啦, 肯定會flop
Pure. 發表於 2019-1-31 10:01

食完炸雞 r完合作 未入伍就開始flop啦

今年睇怕美Kay 可以KO 美祖 美祖今年第一plug 用首爛歌 明讓賽啦
白河喜來登 發表於 2019-1-31 07:48

好心謝安琪咪成日為了容祖兒而去生存,都成41歲仲成日女金仲要成日同容祖兒鬥都唔化
有時間不如諗下點幫謝安琪係杜莎夫人蠟像館整個謝安琪蠟像得到具體外界認同仲好啦,堂堂女金連個人蠟像都無

評分人數

柏豪經理人係種星堂,英皇簽佢無肉食,完全無著數。
Ching2015 發表於 2019-1-30 23:17

柏豪簽埋英皇經理人,陳古李張英皇簽過,簽埋周柏豪可儲齊哂天王

柏豪簽埋英皇經理人,陳古李張英皇簽過,簽埋周柏豪可儲齊哂天王
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 12:31

其實點先算天王