返回列表 發帖
柏豪簽埋英皇經理人,陳古李張英皇簽過,簽埋周柏豪可儲齊哂天王
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 12:31

唔覺得周係天王,除左男金同開過紅館,其他都唔掂,又冇拎過最男(包括903同tvb),銷量獎又未拎過(好似都未冠過),最重要係唔唱得

其實點先算天王
林仔 發表於 2019-1-31 12:36

謝霆鋒係樂壇無拿過咩大獎,但係影壇有⋯⋯
    否則係樂壇點都要拿幾個主要男歌手大獎,又唔使拿曬

唔覺得周係天王,除左男金同開過紅館,其他都唔掂,又冇拎過最男(包括903同tvb),銷量獎又未拎過(好 ...
阿mark 發表於 2019-1-31 12:36

有人話lemon上神枱,天王都不是點上神枱?
唔覺得謝安琪係天后,除左女金同開過紅館,其他都唔掂,又冇拎過最女(包括tvb),銷量獎又未拎過,最重要係唔唱得
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁三大膠
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

其實點先算天王
林仔 發表於 2019-1-31 12:36

男金或tvb最男+紅館+廣告皇至少

男金或tvb最男+紅館+廣告皇至少
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 12:56

其實點解叱咤獎項係你鬧謝安琪嘅時候變成一文不值
係你吹捧周柏豪嘅時候變成重中之重呢

其實點解叱咤獎項係你鬧謝安琪嘅時候變成一文不值
係你吹捧周柏豪嘅時候變成重中之重呢 ...
林仔 發表於 2019-1-31 13:01

我點算吹捧周柏豪?起碼我無吹周柏豪唱得
周柏豪起碼係音樂人拎過唱作人金獎,而且香港以外又揾到食

周柏豪起碼係音樂人拎過唱作人金獎,而且香港以外又揾到食 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 13:07

你話無咪無咯 無乜問題
咁睇法 支持泳兒真係好正常 唱得之人 賣到下碟 可以上大陸搵真銀

周柏豪起碼係音樂人拎過唱作人金獎,而且香港以外又揾到食 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 13:07

柏豪仔係大陸都開到十幾場演唱會嫁都有叫座力既,希望多啲歌手可以返大陸開到十場八場騷啦

回復 203# hehemamama

似係佢,佢係哪裡只得我共你填過 生存就這麼 愛到死怎足夠

你話無咪無咯 無乜問題
咁睇法 支持泳兒真係好正常 唱得之人 賣到下碟 可以上大陸搵真銀 ...
林仔 發表於 2019-1-31 13:10

泳兒就算點被冷待都仲賣到下碟,比起鄭融關心妍薛凱琪,有固定fans base, 爛船仲有三分釘,只係等緊事業第三春

903男金、最男,tvb最男、以前的亞男四個裡面起碼要拿過兩個先叫樂壇天王啦⋯⋯周柏豪差啲,其實大家覺得林峯係天王麼?

泳兒就算點被冷待都仲賣到下碟,比起鄭融關心妍薛凱琪,有固定fans base, 爛船仲有三分釘,只係等緊事業 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 13:14

未必等到添吖陰功

謝霆鋒係樂壇無拿過咩大獎,但係影壇有⋯⋯
    否則係樂壇點都要拿幾個主要男歌手大獎,又唔使拿曬 ...
lu12 發表於 2019-1-31 12:44

謝生放棄咗唱歌咁耐 電影界重量級人馬一般叫影帝 唔會叫天王
周星馳周潤發成龍呢啲先唔講 梁朝偉梁家輝劉青雲大概唔會俾人稱呼為天王 但絕唔等於佢哋地位低
依家香港電影界>樂壇嘅情況都OK明顯

903男金、最男,tvb最男、以前的亞男四個裡面起碼要拿過兩個先叫樂壇天王啦⋯⋯周柏豪差啲,其實大家覺得林 ...
lu12 發表於 2019-1-31 13:16

如果林峯係,hana就係
咁謝安琪咪成日吹自己係天后啦

iamsingingwong 發表於 2019-1-31 13:29

峯哥一啲都唔差 開過紅館 雖然俾人笑但都攞過下啲大獎

iamsingingwong 發表於 2019-1-31 13:29

hana拿唔到兩個啊
    謝安琪係真天后,連港台最女都拿埋

hana拿唔到兩個啊
lu12 發表於 2019-1-31 13:35

咁陳柏宇呢 演男同亞太區差唔多
都可以上大陸開下騷

咁陳柏宇呢 演男同亞太區差唔多
都可以上大陸開下騷
林仔 發表於 2019-1-31 13:39

演繹跟亞太差太多了

演繹跟亞太差太多了
lu12 發表於 2019-1-31 13:39

當然 但咁依家佢整個頒獎典禮都處於非正常狀態 點算

hana拿唔到兩個啊
    謝安琪真系天后,連最難拿的港台最女都有

港台最弊係歷史太短,2004年低潮開始先設,同yahoo女歌手一樣含金量低
Hana最女加演繹女係2個

港台最弊係歷史太短,2004年低潮開始先設,同yahoo女歌手一樣含金量低
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 13:42

所以我四選二裡面無哩個,但含金量唔低嘎

所以我四選二裡面無哩個,但含金量唔低嘎
lu12 發表於 2019-1-31 13:43

咁欽定嘅新天王周柏豪有幾多個

903男金、最男,tvb最男、以前的亞男四個裡面起碼要拿過兩個先叫樂壇天王啦⋯⋯周柏豪差啲,其實大家覺得林 ...
lu12 發表於 2019-1-31 13:16

我認為拎齊tvb最男女兼903男女金係最客觀天王天后準則
只係謝安琪被人亂吹天后,咁柏豪點解不可係天王?

只係謝安琪被人亂吹天后,咁柏豪點解不可係天王? ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 13:48

因為齋講獎項的話 無論數量質量 周柏豪比謝安琪差太多

因為齋講獎項的話 無論數量質量 周柏豪比謝安琪差太多
林仔 發表於 2019-1-31 13:49

你話金曲獎就係,歌手獎不是差很多
你咁講謝安琪夠差張敬軒太多

你話金曲獎就係,歌手獎不是差很多
你咁講謝安琪孓差張敬軒太多
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 13:51

歌曲獎 歌星獎都有差距
講獎項的話周柏豪係同後輩許廷鏗 或者同前幾年一度下滑嘅陳柏宇相比 優勢都唔太明顯

歌曲獎 歌星獎都有差距
講獎項的話周柏豪係同後輩許廷鏗 或者同前幾年一度下滑嘅陳柏宇相比 優勢都唔太明 ...
林仔 發表於 2019-1-31 13:57

一個男金已超越哂陳柏宇同許廷鏗
你咁講謝安琪同gin lee同欣宜無明顯分別
張敬軒>>謝安琪=周柏豪

一個男金已超越哂陳柏宇同許廷鏗
你咁講謝安琪同gin lee同欣宜無明顯分別 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 14:01

咁謝安琪一個女金咪俾你鏟到佢飛起

咁謝安琪一個女金咪俾你鏟到佢飛起
林仔 發表於 2019-1-31 14:02

謝安琪同柏豪香港地位一樣,ok?

有人話lemon上神枱,天王都不是點上神枱?
唔覺得謝安琪係天后,除左女金同開過紅館,其他都唔掂,又冇拎 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 12:55

謝安琪都拎過tvb金曲金,都算拎過tvb大獎,仲要係四大唱片仲玩緊

謝安琪同柏豪香港地位一樣,ok?
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 14:04

OK吖
謝=周=菊
咁你會唔會開心啲

覺得張敬軒>謝安琪>周柏豪=陳柏宇=吳業坤=鄭欣宜>李幸倪=許廷鏗=jw=aga

大家傾天唔天王傾得咁開心
突然諗起一個人 方大同
佢嘅位置又應該點樣評價

只係謝安琪被人亂吹天后,咁柏豪點解不可係天王? ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 13:48

讲真,系我地珠三角地区,我觉得周柏豪知名度大于谢安琪,歌曲传唱度都系。
   我系Fa粉,唔存在站队。

如果外人睇香港乐坛,其实依家明星歌手都系以“流量以及人气”做标准,我觉得谢安琪level其实真系差唔多,甚至周柏豪曝光率仲高小小
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

讲真,系我地珠三角地区,我觉得周柏豪知名度大于谢安琪,歌曲传唱度都系。
   我系Fa粉,唔存在站队 ...
kenny211 發表於 2019-1-31 14:10

你們講中哂周柏豪超越謝安琪的重點,你叫垃圾kayzzz同hlyung同616的面子何存?

評分人數

大家傾天唔天王傾得咁開心
突然諗起一個人 方大同
佢嘅位置又應該點樣評價 ...
林仔 發表於 2019-1-31 14:09

方大同等如倫永亮

我系Fa粉,唔存在站队 ...
kenny211 發表於 2019-1-31 14:10

如果齋講大陸知名度
宇宙一姐gem 峯哥 同埋"而我不知道xxx是誰"果位大哥豈不是更加高

hana拿唔到兩個啊
    謝安琪真系天后,連最難拿的港台最女都有

期待Kay Kay快過未拎既前輩&同輩歌手拎到金針獎
到時就可以睇到hotelbb,kxxzzzzz又出黎打曬飛機咁自high

如果一定要拎903大獎先算天王,咁劉德華一定唔係天王

我真係R 爆頭做乜會拎番 邊緣引力 出黎播?

方大同等如倫永亮
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 14:14

又無乜問題哦 Anthony依家雖然未去到德高望重嘅境界 但起碼大星都一定要俾面佢 有一定份量
如果話有海外市場受歡迎係加分 方大同係台灣攞到個份量唔細嘅獎 有無加分先

我真係R 爆頭做乜會拎番 邊緣引力 出黎播?
快劍俠 發表於 2019-1-31 14:25

同You never know一樣
十月plug 但隨即派台碟失蹤兩個月 十二月先搵返

如果一定要拎903大獎先算天王,咁劉德華一定唔係天王
阿mark 發表於 2019-1-31 14:24

最男拎咁多次係特殊例子,你叫謝安琪拎到6次女金先算啦

如果齋講大陸知名度
宇宙一姐gem 峯哥 同埋"而我不知道xxx是誰"果位大哥豈不是更加高 ...
林仔 發表於 2019-1-31 14:16

Gem起碼有杜麗莎夫人認同做蠟像,衛蘭都有,謝安琪有鬼?
獎項長遠係虛名,有蠟像手印先係香港之光

Gem起碼有杜麗莎夫人認同做蠟像,衛蘭都有,謝安琪有鬼?
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 14:30

標準跳躍得咁大嘅
從海外市場跳返嚟太平山

標準跳躍得咁大嘅
從海外市場跳返嚟太平山
林仔 發表於 2019-1-31 14:34

呢d係旅遊景點,你估狗0衫圍喂威虛名?

呢d係旅遊景點,你估狗0衫圍喂威虛名?
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 14:35

商台要bam謝安琪先有資格叫專業推介 係咪

最男拎咁多次係特殊例子,你叫謝安琪拎到6次女金先算啦
iamsingingwong 發表於 2019-1-31 14:28

算啦,佢都係拎一次女金,今年應該又要換人

係咪陳詠謙填架?
hehemamama 發表於 2019-1-30 18:22
林寶同Howie填詞
「我不相信幾多首富格言」應該得林寶先寫得出

似係新青年冠啵

算啦,佢都係拎一次女金,今年應該又要換人
阿mark 發表於 2019-1-31 15:19

呢個獎已經失落咗兩年咁耐
今年都係時候要重奪

似係新青年冠啵

呢個獎已經失落咗兩年咁耐
今年都係時候要重奪
林仔 發表於 2019-1-31 15:28

容祖兒目標不是最歌嗎?