返回列表 發帖
可能師奶唔識上網買
等下啦
艾石仔 發表於 2019-2-14 13:17

剛上城市售票網買了票
https://ticket.urbtix.hk/internet/zh_TW/eventDetail/37699

兩張以上已經不是英文字行
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-14 15:39

唔該你自己而家入城網襟兩張睇下
【This is MC】澳門見

剛上城市售票網買了票
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-14 16:05

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

lemontea1069 發表於 2019-2-14 17:44

兩張以上=超過兩張

兩張以上=超過兩張
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-14 18:06

算吧啦 果二千幾三千張飛 一日都賣唔晒
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

笑死
便秘式去飛都要自high

阻住 發表於 2019-2-14 19:48

賣得晒B字頭雙字母已經好叻

浪費左紅館個期

咁樣玩法最後有無一半人睇LOL

不如叫William掃曬啲飛
製造賣曬既假像
坤哥加油呀

今天正式可以在城市售票處買票
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

個名似係告別演唱會,難道到時台上宣布暫別歌壇?

希望不是暫別
而是永別

希望不是暫別
而是永別
放空 發表於 2019-2-15 14:17

明明坤gor還未夠二十九歲, 你講到好似他就死咁, 真的是..........

明明坤gor還未夠二十九歲, 你講到好似他就死咁, 真的是..........
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-15 18:02

咁唔講坤哥啦
討論個哲學問題
永別一定係指死亡?
死亡又幾時一定同年齡有關?

另外
係歐美樂壇有個都市傳說叫 27 club
好多傳奇音樂人、歌手都因為唔同原因
好離奇地係27歲嘅時候死
當中有自殺、懷疑被殺甚至過度服用藥物等等
其中一位大家認識嘅
叫Amy Winehouse

hkwilliamsiu 發表於 2019-2-15 18:02

只係覺得佢唔適合唱歌
永別樂壇
反正佢個開頭做衰咗
好難上番位 咁多人都憎佢

係歐美樂壇有個都市傳說叫 27 club
好多傳奇音樂人、歌手都因為唔同原因
好離奇地係27歲嘅時候死
hehehaha 發表於 2019-2-15 18:25

吳業坤
    出生        1990年4月18日(28歲)

支持坤哥
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

接受 or 唔接受 /好 or 不好

各自各平行時空下 人人的目標target係不同

坤哥最近不斷宣傳個唱, 除了上TVB 今日VIP外,  最近亦上了903 口水宣傳.

支持!

派飛未,但應該派飛都無人拎

派飛未,但應該派飛都無人拎
cathay1996 發表於 2019-2-16 20:19

你講緊誰,祖祖未賣飛就叫人派飛,仲話無人拎

好多280霏
良心歌手
阻住 發表於 2019-2-13 17:19

好好奇65-66同43-44係咪打算到時賣唔出又無Sponsor要到時學Gin Lee搵黑布封咗佢

派飛俾我我會扔左佢
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

好好奇65-66同43-44係咪打算到時賣唔出又無Sponsor要到時學Gin Lee搵黑布封咗佢 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-2-17 00:05

直接cancel 算啦
無謂浪費地球資源

有飛派的話 唔介意睇多場   

送飛都唔睇 浪費時間

坤坤搵妙拿幫手散飛
識搵嘉賓啊
不過佢真係唔怕人地喧賓奪主咩?

hkwilliamsiu 發表於 2019-2-16 23:04

有無飛呀?
想睇Mirror炸

hkwilliamsiu 發表於 2019-2-16 23:04

我係你偶像個帖留言咪即係講緊你偶像囉
要拉早早入黎講都唔好咁牽強啦
話晒天后同滯銷暗星爭咁多級

期待坤歌演唱會mirror 燈牌仲多過自己粉c燈牌!
或者mirror 表演完一大班粉絲拉隊走人

唔知會唔會有平飛賣呢
想睇mirror

好睇囉 請mirror
姜濤大戰坤哥

[轉]
現年28歲的吳業坤(坤哥),2010年參加無綫歌唱比賽節目《超級巨聲2》入行,出道僅16個月便在紅館舉行首個演唱會,至今年4月19日,坤哥將在紅館舉行第二次個唱「小句號演唱會2019」。
《蘋果》收到消息,原來坤哥落實邀請姜濤、陳卓賢(Ian)等12人組成的人氣男團MIRROR擔任個唱嘉賓;然而,坤哥是無綫經理人合約藝人和歌手,而MIRROR則是無綫死敵ViuTV歌手,坤哥膽敢邀敵台歌手做個唱嘉賓,難道不擔心大台小器?
記者昨向坤哥所屬星娛樂唱片公司總經理朱浩棠(Tommy)了解,Tommy承認坤哥請來MIRROR做嘉賓,他說:「係呀,喺大家溝通嘅過程裏邊,覺得係一個幾好嘅performance,同埋我哋覺得音樂冇分乜嘢電視台,所以我哋覺得可以邀請佢哋。」為何選擇MIRROR?Tommy說:「MIRROR同佢(坤哥)出身其實好接近,大家都係電視台比賽出身,然後開始踏入娛樂圈,亦都睇到佢哋嘅努力,我哋喺傾嘅過程中,其實可以帶埋佢哋去紅館,等於之前大家畀個機會坤哥踏足紅館咁樣。」
TVB歌手找ViuTV歌手做嘉賓,難道不怕敏感?Tommy說:「音樂就冇分嘅,最緊要大家都係為咗音樂、為咗一個文化去做呢件事,我哋又唔係要求MIRROR上TVB,或者係坤哥上ViuTV,我哋只不過喺紅館舞台做音樂畀大家欣賞之嘛。」難道不怕TVB小器?Tommy說:「我覺得唔會嘅,大台都好清晰,佢哋都知道好多歌手需要其他媒體去支持宣傳,但當然同時都要尊重合約精神,如果某一啲歌手、一啲藝人,如果同TVB有合約嘅,當然不能出現喺其他電視台度啦,但如果喺舞台上演出,TVB應該唔會介意嘅。」
MIRROR經理人花姐昨在電話承認MIRROR將擔任坤哥紅館個唱嘉賓,說到坤哥與MIRROR所屬電視台是競爭對手時,花姐說:「我自己就覺得冇乜點分嘅,我應承嗰陣就冇諗過TVB定係ViuTV,我淨係覺得難得有一個前輩邀請MIRROR,仲可以上紅館,我覺得對MIRROR嚟講係好事。」說到MIRROR今次將是首次踩入紅館,花姐說:「係呀,畀佢哋試吓、興奮吓,佢哋聽到真係十分開心,開心到好似小朋友咁yeah。」
https://hk.entertainment.appleda ... e/20190218/59271003

坤哥當年歌唱比賽出身,今次亦找回比賽出身的樂隊mirror, 真的幾有意思.

分明自己d 飛唔賣得
搏姜b 班fans 買飛去睇啦

坤gor 上流行經典五十年, 唱古天樂歌曲.又可以宣傳下個唱.

期待坤歌演唱會mirror 燈牌仲多過自己粉c燈牌!
或者mirror 表演完一大班粉絲拉隊走人 ...
ellybest 發表於 2019-2-18 01:06

佢可能擺mirror在encore環節

好慘
俾king jer出po笑佢連最平飛都有十連
即係等於全娛樂圈有關注嘅大小藝人都知佢仆直
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

佢可能擺mirror在encore環節
nazcaline 發表於 2019-2-18 11:58

咁又唔會,12個人攞嚟攝時間,一人兩首歌,都差唔多完show,皆大歡喜。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

琼姐個甫一出,大批姜粉去買飛啦,期待到時全場叫姜B, 拎姜B燈牌
姜B : 坤爺,你去後台抖抖先啦,個場交俾我啦

呢條坤哥d橋真係好cheap
借姜濤人氣散飛

一話Mirror做嘉賓 480賣到25行。
真係Mirror開紅館好過坤狗開

死CHEAP 精, 借MIRROR 去飛
讓個期比MIRROR 搞算啦

呢個人乞人憎真係有原因

浪費紅館個期,浪費時間

呢個人乞人憎真係有原因
lemontea1069 發表於 2019-2-18 20:49

對大家評論真有點失望。演唱會好多時度一些新意,2016年關淑怡開演唱會,謝安琪開演唱會一樣有請剛剛人氣高企坤gor,但是無人會說兩位女歌手乞人憎。另外我就唔相信嘉賓上台唱一至兩首歌會令售票賣多好多。還有坤gor亦為個唱展開宣傳,包括電台,雷視台和記者招待會,媒體報導多咗,亦可能賣多咗飛。唔該大家評論唔好用欺凌手法,唔去看無問題,如果坤gor演唱會售票差是市場改變了,他自然會檢討,唔喜歡一位歌手唔緊要,落井下石才是最乞人憎。

對大家評論真有點失望。演唱會好多時度一些新意,2016年關淑怡開演唱會,謝安琪開演唱會一樣有請剛 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-18 23:41

即係你覺得謝安琪同關淑怡要靠毒坤幫手去飛
你痴左邊條根啊?護主護到傻左啊?

同埋早幾日完全去唔到飛,
公佈左Mirror做嘉賓後,
先開始散到飛,
都唔認係靠痴個人氣高既去飛既話,
你真痴定假傻啊?

即係你覺得謝安琪同關淑怡要靠毒坤幫手去飛
你痴左邊條根啊?護主護到傻左啊? ...
表妹保莉 發表於 2019-2-18 23:53

唔會。我亦唔覺會Mirror唱一兩首歌會幫坤哥賣多咗好多飛。每一個單位都需要攞經驗,可以幫到一些新進單位上紅館表演,我覺得是代表對樂壇支持。另外我想問大家知道mirror會做嘉賓,你們是否會去會飛,如果都唔會去買,有點可以妄自菲薄其他人會去買飛,仲要講到做法是黑人憎,真的無奈。最後歌手不濟,自然會給市場淘汰,任何歌手都難避免。