返回列表 發帖
有冇坤坤今晚的J圖

CM頭號坤坤fans先睇山頂位... 慘
香港加油

有冇宣佈為自己歌唱生涯劃上句號
Long's Music Picks Week 42
#1 幸福相擁 -- 衛詩
#2 773312 -- 謝安琪
#3 運動詩歌 -- 衛蘭

Mirror 巳經贏晒

有無今日嘅 rundown
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

WZA111 發表於 2019-4-19 23:44

緊係冇
SSN Chart (18 Oct)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 鬥 快 (1 Week No.1) - per se
2. 重 讀 興 趣 班 - 林 奕 匡
3. 肥 媽 有 話 兒 (1 Week No.1) - Maria Cordero

WZA111 發表於 2019-4-19 23:44

就算唔唱
10幾年後應該復出sell集體回憶
好似現在好多歌手咁

0 討論 ........ 真慘
睇到覺得有D 悶
佢好明顯唔夠歌

今晚唱左幾多次原來他不夠愛我?

0 討論 ........ 真慘
睇到覺得有D 悶
佢好明顯唔夠歌
samsam 發表於 2019-4-20 00:55

所以有時覺得佢同Alfred真係一個好明顯的反差
大家都係巨聲幫、新人王一路唱到上紅館
但佢15年才出碟做新人,比Alfred遲左4年
今年就已經第2次開紅館了
Alfred出道左10年先第一次開
仲要轉埋公司,多歌到舊歌都有一批無唱到
坤gor就來來去去最出名都係「原來他不夠愛我」
音樂事業仲越來越霉
相反,Alfred音樂事業就越來越好
真的希望坤gor可以沉澱一下
思考一下未來的音樂方向
令流失左既觀眾回來
我始終覺得佢都有一定實力
唔係只有行毒男路線嘅

但佢15年才出 ...
森姆@結論 發表於 2019-4-20 01:09

而且金堅仲要係冇出過EP
全部都係大碟
根本數量冇得比
Jayant Music Chart 2019 Week 42
1.The Hertz - 阿喪 (1 Week No.1)
2.per se - 鬥快
3.盧凱彤 - 圓謊

希望心穎出黎合唱會過去的,一起畫上句號。
風見志郎 發表於 2019-4-19 21:37

咩都關黃心穎事 人地都無面啦比人封殺

坤仔請mirror真係攞黎衰 為咗啲飛好賣狠狠被摑一巴 跳舞同人鬥佢輸晒

離離合合 百世紀
段段看破 無常理
SSN Chart (18 Oct)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 鬥 快 (1 Week No.1) - per se
2. 重 讀 興 趣 班 - 林 奕 匡
3. 肥 媽 有 話 兒 (1 Week No.1) - Maria Cordero

一個成功嘅演唱會
係完show已經即刻有rundown
好似係

一個成功嘅演唱會
好似係
hehehaha 發表於 2019-4-20 01:39

好似係會有人live mark添

但佢15年才出 ...
森姆@結論 發表於 2019-4-20 01:09

(錯重點⋯)
    係健身方面,我覺得金堅要諗下唔係得把口話操fit 「戒口」真係好重要
唔好同人講有正職難操起 偽毒都要拍劇日夜顛倒
偽毒呢方面有恆心過金堅好多⋯

其他係今次舞台設計好過上次演唱會 唱日文係估唔到 但真係要諗下音樂方向 應該要點走落去

身邊最少有三個人有去而唔係睇主唱人
未見過睇Show個IG Story係影嘉賓唔影主唱

身邊最少有三個人有去而唔係睇主唱人
未見過睇Show個IG Story係影嘉賓唔影主唱 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-4-20 07:44

其實Mirror 真係咁好睇咩
睇完姜B個飲品廣告,個樣係幾睇得下嘅!真心俾佢把聲嚇親,遲啲仲話單飛出歌

其實Mirror 真係咁好睇咩
睇完姜B個飲品廣告,個樣係幾睇得下嘅!真心俾佢把聲嚇親,遲啲仲話單 ...
daniel1136 發表於 2019-4-20 08:53

有去現場,真心覺得mirror裡面姜濤論唱功,談吐,舞藝都係中下,而且個人覺得裡面有幾個都靚仔過佢,真心唔明點解佢特別多人捧。

(錯重點⋯)
    係健身方面,我覺得金堅要諗下唔係得把口話操fit 「戒口」真係好重要
唔好同人講有正職 ...
rfv123 發表於 2019-4-20 05:10

哈哈哈⋯⋯
其實金堅已經去年底開始準備
個時訪問又排舞又健身又6點打後戒澱粉質只飲菜湯
但係都係谷唔起8嚿腹肌(佢話都係得4嚿)
所以佢演唱會只show手臂
真係唔知訪問之後有無跟足指示
好明顯一係就運動量不夠
一係就無戒口,以佢咁為食,應該都暗地裏偷吃了
不過佢個樣都真係瘦左好多,特別係塊臉,尖左靚仔左
只係差body未谷得起
同意佢健身呢樣真係無偽毒咁有恆心喇

佢係有毅力噶,好多嘢唔係得個講字,企上台表演噶陣就真係交到貨出來。

天道酬勤。係咩用心做,做得好唔好觀眾係可以感受到,唔係hates三言兩語就可以抹殺。

P.S.我第一次聽佢live,真係唱得好好。

佢係有毅力噶,好多嘢唔係得個講字,企上台表演噶陣就真係交到貨出來。

天道酬勤。係咩用心做,做得好唔好 ...
iload 發表於 2019-4-20 09:39

威廉分身出現了
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

連威廉都唔po rundown上黎
證明佢有幾flop

一個成功嘅演唱會
好似係
hehehaha 發表於 2019-4-20 01:39

FANS唔MARK都正常既
可能因為真係太多嘉賓環節
香港加油

[attachimg]9567[/attachimg
證明佢有幾flop
cymusic 發表於 2019-4-20 10:12

我要看阿仔演奏會, 九點後才入場, 所以無得post run down

演唱會其中一個高潮位

祈求 民主與自由 萬世都不朽
我願 榮光 歸香港

證明佢有幾flop
cymusic 發表於 2019-4-20 10:12

唔得閒po rundown 就話flop
唔明咩邏輯 睇過個show先好講啦
有無人睇完 覺得點?

回復 475# hkwilliamsiu

下面個張係咪你影架?唔係就唔好偷人圖啦

我要看阿仔演奏會, 九點後才入場, 所以無得post run down

演唱會其中一個高潮位

另外坤gor 真的很 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-20 10:18

睇到扯咗

第二次紅館演唱會
絕對係失敗的一個SHOW

成晚所有野都好散
點解無RUNDOWN , 因為你聽完D歌根本唔會記得
而佢本人, 的確好FIT ,但個人好累
好明顯一路拍劇一路做 ,又要狂操令到佢個人望埋去一D都唔精神

真心覺得坤哥其實唔駛攪成咁
佢完全暴露自己有幾迷失左自己既方向
究竟佢想做一個歌手定一個藝員定一個演員定一個被恥笑對象 ?
而佢成晚除左個複肌最有信心
所有野都有一種硬撐既感覺,做完就算
佢唱所有歌既感覺都係得一種方式 ,好多歌聽完好似聽緊同一首咁
製作上好明顯無$ 一個三面台無VIDEO WALL , 成晚成個台都好吉
內容亦無力 , 每一PART 都係唱完之後 佢講野觀眾先有反應
好似D人係等緊點樣可以笑佢 完全反映左個演唱會內容有幾空洞

你可以話你仲想點呢 ?
但個重點就係個度係紅館
想坤哥知道點解紅館成為一個聖地係因為每一個歌手都會用盡方法去証明自己有能力站在那裡
而唔係一個修身成功見証會
更加唔係求其一個綜藝節目暖下埸就算

點解票房差, 沒人想再留意他
我睇完個SHOW 就有答案
係因為佢根本無做好歌手本身的責任
佢呢兩年好似只做自己喜歡既野
學日文,唱日文歌,做運動,操肌 , 所有野都想做就做
就好似一個文員突然好想做YOGA , 日日去做 日日係IG POST 相, 之後其實只係想人知自己有幾FIT

而歌手開演唱會最重要係歌曲 , 最重要係演唱會內容 ,
睇完只想問呢兩年佢究竟做緊咩 ?

希望佢痛定思痛 好好反省究竟自己有幾浪費呢個每一個歌手都夢寐以求既機會?

享受當晚坤哥表演   

希望快d出演唱會dvd 唔好似上次等好耐

第二次紅館演唱會
絕對係失敗的一個SHOW

成晚所有野都好散
點解無RUNDOWN , 因為你聽完D歌根本唔會記得
...
samsam 發表於 2019-4-20 11:42

你對歌手在紅館要求都好高,如果計我看過的演唱會,坤gor真的不算差,一場演唱會buget真的有限,今次製作亦應該超過應有的buget ,除了他操弗的身形外,我都覺run down 的新鮮感是欠奉,無乜驚喜。另外而想講下唱歌部分,他唱歌真的不錯,特別唱原來祗因深愛著,原來她不夠愛我鼓聲版,今期流行和精裝追女仔都看得出他不斷的進步。另外你說聽完的歌唔記得,主要你不熟悉他的歌,我就不覺太大問題。
我願 榮光 歸香港

你對歌手在紅館要求都好高,如果計我看過的演唱會,坤gor真的不算差,一場演唱會buget真的有限,今次製 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-20 12:07

你算吧啦打手
講得咁唔主觀就嘥氣啦
紅館係一個大場
歌手夢寐以求既舞台
並唔係柴娃娃就上到
幾多歌手會費盡心思去做一個演唱會
不過可能佢來得太易
唔識珍惜啦
睇完今期流行之後
不如佢去番麥花臣或者將軍澳電視城唱啦

快D多謝嘉賓啦
個演唱會風評都幾差。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

可以有跨界別的歌手 又能唱又能演又有拍過電影ge  

以前好多  近10年已買少見少  

坤哥已經 各有成績

可以有跨界別的歌手 又能唱又能演又有拍過電影ge  

以前好多  近10年已買少見少  

坤哥已經 各有成績 ...
moXYZ 發表於 2019-4-20 12:31

佢連佢本業都未做好啦
仲跨界別,笑死人咩

佢連佢本業都未做好啦
仲跨界別,笑死人咩
表妹保莉 發表於 2019-4-20 12:44

咁多工作做 即係認為佢做得幾好
當然可以更好 但須要時間磨練

快D多謝嘉賓啦
個演唱會風評都幾差。
表妹保莉 發表於 2019-4-20 12:29

多謝評論,講得中肯。小句號對坤gor來講算是一個段落,坤gor跳舞由一竅不通到今次常算見得下人,照你講獻醜不如藏拙都是對的,但始終上紅館,如果唔加今期流行和精裝跳舞那一段就更加無嘢看。我估計我對坤gor在紅館主要想聽他的歌曲,原來她不夠愛我鼓聲版其實編得不錯,另外一場人生和最後陽光點的歌觀眾反應都十分熱烈。另外想講多一些唱個part,他的聲線力量都能壓到場,祗是製作部份,有點似嘉年華會,無乜驚喜。
我願 榮光 歸香港

多謝評諭,講得中肯。小句號對坤gor來講算是一個段落,坤gor跳舞由一竅不通到今次常算見得下人,照 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-20 12:58

你看到我的問題嗎?你自己都講陽光點的歌,原來她,一場人生都係2016 年
咁這兩年坤哥d 時間用來操肌嗎?

歌他唱得好是必須的
他是比賽歌手出身的
唱功他本身要有先去比賽啦

問題係 用兩年操肌之後用個紅館黎show 肌
真心想爆操。
有幾多人夢寐以求的機會吳生用黎咁做
我係恨鐵不成鋼,唔係針對佢
你身為支持者,唔該你支持就唔好害佢
做一個咁既show 出黎真係想問佢知唔知醜

估唔到mirror又幾壓到台喎

唔講以為佢地主場
。Kaykay。Taytay。Kelly。

估唔到mirror又幾壓到台喎

唔講以為佢地主場
nicknicknick 發表於 2019-4-20 14:44

Mirror唱一首歌而已,今期流行主要伴舞為主,當然他們的粉絲都幾厲害,出場尖叫聲都幾勁。
我願 榮光 歸香港

最厲害係 mirror 唱完,觀眾席一班人走
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

[attachimg]9567[/attachimg

演唱會其中一個高 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-20 10:18

一開場唱了無價
你應該只係missed咗四五首歌咁上下

最厲害係 mirror 唱完,觀眾席一班人走
星勤 發表於 2019-4-20 14:57

山頂那一班無走,有兩行貴飛拉隊走咗
我願 榮光 歸香港

一開場唱了無價
你應該只係missed咗四五首歌咁上下
hehehaha 發表於 2019-4-20 14:57

我入場聽到側田和坤gor合唱緊凱旋門,最後多謝你捧坤gor場。
我願 榮光 歸香港

你看到我的問題嗎?你自己都講陽光點的歌,原來她,一場人生都係2016 年
咁這兩年坤哥d 時間用來操肌嗎? ...
samsam 發表於 2019-4-20 13:42

拍劇仲要開演唱會
一係唔好拍一係唔好開
一個好歌手好睇嘅演唱會
佢都係做唔到 真係唔知仲有咩用

hehehaha 發表於 2019-4-20 15:14

講野個節奏 一流

咁這兩年坤哥d 時間用來操肌嗎? ...
samsam 發表於 2019-4-20 13:42

以前大家說他無樣無身裁跳舞差, 這兩年他就斷作出改進, 當然顧此失彼, 歌曲上是無頭兩隻碟咁好, 現在來一次小句號作檢討,重新出發未尚不是一件好事.
我願 榮光 歸香港

拍劇仲要開演唱會
一係唔好拍一係唔好開
一個好歌手好睇嘅演唱會
佢都係做唔到 真係唔知仲有咩用 ...
kaman921 發表於 2019-4-20 15:49

演唱會是樂小姐安排, 可以做男主角亦是樂小姐安排,唔通機會都唔把握, 好多藝人都是等這些機會, 坤gor 都不是出類拔萃的歌手, 亦不是富二代, 如果我是他,亦會為前途一搏.
我願 榮光 歸香港

演唱會當然音樂為主
上次紅館之後應承大家出夠30首自己歌先再開
結果呢三年只係出咗10首歌
一隻雙EP同hea趕住出嘅精選
啲歌雖然有新嘗試但感覺到佢係迷失同眼高手低

而呢個show音樂部份唔係冇落力
只係大家睇完
剩係記得側田Mirror同嗰八舊腹肌(仲要成晚show幾次?)
KG本人可能真係想認真做音樂啦
但你又搞到一早放風話會賣肉
呢個show好尷尬
在於一個未成氣候嘅歌手
冇特色
冇星味
方向迷失
但偏偏要扮成熟扮壓得住台
監制係咪當咗佢係林峯?

我寧願睇佢台上面on on 99食兩籠燒賣再上IG打卡
好過夾硬拉高自己件衫露嗰8舊乾身到喊嘅甴曱肚