返回列表 發帖
對大家評論真有點失望。演唱會好多時度一些新意,2016年關淑怡開演唱會,謝安琪開演唱會一樣有請剛 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-18 23:41

況且咩叫乞人憎,你上網睇下留言咪見到囉
插多過撐啊。

唔會。我亦唔覺會Mirror唱一兩首歌會幫坤哥賣多咗好多飛。
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-18 23:58

Mirror被公佈係嘉賓後出多左飛係事實,
你無得賴,睇番KingJer果度,幾多Mirror Fans
為左睇Mirror第一次紅館而硬食毒坤,
唔該你睇下人地留言先出黎9up!
況且爆請Mirror做嘉賓搏話題我都覺得好大機會係毒坤呢邊!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

插多過撐啊。

你無 ...
表妹保莉 發表於 2019-2-19 00:00

留言都講,唔睇始終都是唔睇。唯一可以咁講,因為請咗Mirror做嘉賓,令媒體報導多咗,令到多咗人留意坤哥開演唱會,因此多咗人去買飛,但唔想睇始終都不會因為mirror而去買票,除非大家覺得樂迷是儍到咁容易被坤

mirror做嘉賓唱2粒鐘的話都有興趣嘅

mirror做嘉賓唱2粒鐘的話都有興趣嘅
gooloo 發表於 2019-2-19 00:18

咁等mirror下次開演唱會才去支持。講真Mirror真的幾有潛質,我十分睇好他們,因為看到他們真的好努力,加油!共勉之。

唔該果位朋友認清事實
而家係坤哥見飛賣唔郁公布mirror做嘉賓去飛
唔好拉關淑怡同謝安琪黎混淆視聽

好肉酸
【This is MC】澳門見

好心你地啦
謝安琪flop到咁
當年唔係請我家坤坤去撐場
邊有人知道謝安琪開演唱會呀

小道消息係謝安琪求左好耐吳業坤
吳業坤先勉為其難肯應承
演唱會先無滯銷
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

好心你地啦
謝安琪flop到咁
當年唔係請我家坤坤去撐場
邊有人知道謝安琪開演唱會呀

小道消息係謝安琪求左 ...
hinz 發表於 2019-2-19 09:25

版主是否應該用小道來制造矛盾,如果是,我祗感無奈
再次講出我的看法,我不認為樂迷會因演唱會嘉賓而去看紅館演唱會,原因演唱會的票價亦不便宜,樂迷是理性的,一定不會為了聽嘉賓唱一至兩首歌而去買票的。

樂迷會唔會因為有mirror而買是一回事
佢(或者是唱片公司主意)搵mirror做嘉賓的目的又係另一回事
如果最後都係唔爆咁就更肉酸了

再次講出我的看法,我不認為樂迷會因演 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-19 09:59

我當年係為左睇吳業坤而去買飛睇謝安琪
無奈佢上台唱左一句之後我作嘔
去廁所嘔左成首歌
錯失左坤坤硬tag自己最男既演出
下次謝安琪或關淑怡開演唱會再請坤坤
我一定買飛支持
02 著地 - 鄧麗欣

對大家評論真有點失望。演唱會好多時度一些新意,2016年關淑怡開演唱會,謝安琪開演唱會一樣有請剛 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-18 23:41

「唔喜歡一位歌手唔緊要,落井下石才是最乞人憎。」
你之前批評JOEY既時候,唔見你識咁講既?
突然良心發現?
定係你都覺得自己乞人憎?

樂迷會唔會因為有mirror而買是一回事
佢(或者是唱片公司主意)搵mirror做嘉賓的目的又係另一回事
如果最後 ...
nazcaline 發表於 2019-2-19 10:19

我的睇法是請mirror 做嘉賓主要是gimmick, 傳媒報導多咗=多咗免費渠道宣傳而已.

「唔喜歡一位歌手唔緊要,落井下石才是最乞人憎。」
你之前批評JOEY既時候,唔見你識咁講既?
突然 ...
Wing1211 發表於 2019-2-19 10:57

你是祖迷一樣比人話你, 五十步笑百步

係咪告別樂壇演唱會都要咁恥笑畫上句號。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

Rundown 已流出#;-)#lny #;-)#

1. 原來她不夠愛我 2. 陽光點的歌 3. 百姓 4. 原來她不夠愛我 radio edit 5. 原來她不夠愛我 remix 6. 百姓 feat. 舒文 7. 陽光點的歌 陽光版 8. 百姓 蟻民版 9. 陽光點的歌 x 陽光雨 feat. Fiona Fung 10. 百姓 remake 11. 原來她不夠愛我 acoustic ver. 12. 百姓 劉小華合唱 13. 羅生門 Juno 合唱 14. 陽光點的歌 feat. 英仁兒童合唱團 15. 百姓 全民大合唱 16. 青春頌 feat. 許廷鏗 17. 女神 欣宜主唱 18. 原來她不夠愛我 放手版 19. 坤歌 20. 陽光點的歌 one two three four版 21. Encore 原來她不夠愛我全場大合唱版 完
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

支持坤哥
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

賣飛果陣公布嘉賓
引人買飛
只有坤哥會做到咁肉酸
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

賣飛果陣公布嘉賓
引人買飛
只有坤哥會做到咁肉酸
cathay1996 發表於 2019-2-19 15:16

睇下麟伯嘅海報,未賣飛就已經公佈嘉賓啦

乐坛风云 發表於 2019-2-19 15:19

坤狗係見d飛賣唔同先公布嘉賓呀
唔同架 唔好兜啦

乐坛风云 發表於 2019-2-19 15:19

垃圾坤既用心已經非常明顯, 唔好再格硬幫佢兜了, 只會令佢更乞人憎

垃圾坤既用心已經非常明顯, 唔好再格硬幫佢兜了, 只會令佢更乞人憎
lemontea1069 發表於 2019-2-19 16:42

你都幾技窮, 用詞用完又再用

一話Mirror做嘉賓 480賣到25行。
真係Mirror開紅館好過坤狗開
hin0526 發表於 2019-2-18 19:14

如果美鏡開紅館, 我有興趣

你都幾技窮, 用詞用完又再用
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-19 16:46

其實你想點者? 講事實又唔鍾意, 又唔係我一個人憎佢, 你可唔可以了解下個世界發生緊咩事

我當年係為左睇吳業坤而去買飛睇謝安琪
無奈佢上台唱左一句之後我作嘔
去廁所嘔左成首歌
錯失左坤坤硬 ...
hinz 發表於 2019-2-19 10:24

睇返留言
兩年前已經有人話佢樂壇攝石人, 今時今日仲有fan以為自己偶像好hit好多人鍾意

睇返留言
兩年前已經有人話佢樂壇攝石人, 今時今日仲有fan以為自己偶像好hit好多人鍾意  
...
hehehaha 發表於 2019-2-19 17:15

拎兩年前既野黎講
轉頭又俾人話你技窮呀

插多過撐啊。

你無 ...
表妹保莉 發表於 2019-2-19 00:00

其實靠嘉賓散呢條橋好危險
重要呢條打靶仔Haters多到喊出嚟
真係有機會見到開紅館都畀人噓
同嘉賓歡呼聲大過主人

其實你想點者? 講事實又唔鍾意, 又唔係我一個人憎佢, 你可唔可以了解下個世界發生緊咩事 ...
lemontea1069 發表於 2019-2-19 16:49

笑到我喊嚟出講事實都畀人話技窮

睇返留言
...
hehehaha 發表於 2019-2-19 17:15

發覺條友出嚟歡呼聲少到重要佢當時人氣已經所謂上到癲峰

支持坤哥
John 發表於 2019-2-19 12:27

+ 1

再次講出我的看法,我不認為樂迷會因演 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-19 09:59

你係咪去Q左平行時空?
人地鏡粉Show緊飛出黎啦
你真係撐得好核突囉
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原來三個價都仲㩒到十連
02 著地 - 鄧麗欣

有人提好過無人提 有人賣飛無晒聲氣 去唔去都無人講  

支持坤坤開埋呢次演唱會就收山

原來真係會有人為左睇嘉賓而買飛。LOL

果個仲要係毒坤

MIRROR企喺坤哥隔離應該靚仔咗好多 吸走坤坤嘅妹妹粉

坤坤 宜家仲衰過過街老鼠

仲係未有價位爆 柒到

偽毒頭號Fan屎兼so called“朋友”——健吾
仲唔快d去買曬d滯銷嘅飛!!
5好凈係口講支持啊,真金白銀最實際啊!
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

希望大會可以諗下請哂全香港既歌手做嘉賓
勁過當年Swing演唱會
順便幫手散飛
好想睇Gin Lee, 鄧小巧, Serrini, RubberBand, Kaho, 祖兒, Ivana, John@CoolMusic

其實咁早爆咗嘉賓出來,係咪想散飛都無咩所謂
一知mirror做嘉賓,而家傳媒定琼姐都免費幫坤哥宣傳咗佢個演唱會啦
反正到時4月自有分曉,仲剩大量飛嘅話,坤哥真係要做下小句號,抖下啦

其實咁早爆咗嘉賓出來,係咪想散飛都無咩所謂
一知mirror做嘉賓,而家傳媒定琼姐都免費幫坤哥宣傳咗佢個演 ...
神女有心 發表於 2019-2-20 19:22

市場決定一切, 如果最終售票好差, 今次可能是最後一次開紅館.

另外睇咗ViuTV 花姐Error 遊, 覺得找Error 做嘉賓仲好過找mirror, 除咗形象和坤gor 有點相似, 而且他們攪笑亦可以帶動全場氣氛.

市場決定一切, 如果最終售票好差, 今次可能是最後一次開紅館.
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-21 09:59

呼應「句號」這個concept
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

改改這個好d?
可能是最後一次開紅館      

即係下年 下下年 再下下年......仲有 ?

呼應「句號」這個concept
l00540 發表於 2019-2-21 10:30

人地個concept明明仲有 "小" 字喎   

人地個concept明明仲有 "小" 字喎
moXYZ 發表於 2019-2-21 10:55

個名引人討論,其實都係gimmick之一黎。
"小"句號,double negative, 即係負負得正,意思係紅館長開長有?

個名引人討論,其實都係gimmick之一黎。
"小"句號,double negative, 即係負負得正,意思係紅館長開長有? ...
Ching2015 發表於 2019-2-21 10:59

oh!oh!oh!, 有趣 I buy....  

套劇都成三線最低收線
坤哥應該就快句號

套劇都成三線最低收線
坤哥應該就快句號
lemontea1069 發表於 2019-2-21 11:59

每一年新年收視都不理想, 現在收視最高都有24點, 平均收視22 點, 成績都不錯.

齋講討論..... 呢度 "老千"都多過"兄弟/救妻/大帥哥"

齋講討論..... 呢度 "老千"都多過"兄弟/救妻/大帥哥"
moXYZ 發表於 2019-2-21 13:52

係呀, 有80% 既POST 係同一個人出