返回列表 發帖
我覺得有
好難聽就係個記憶點
JasOh103 發表於 2019-1-31 13:57

Why so mean

話晒都係入行廿週年頭炮
點解早早會接受到搵啲(得罪講句)二三線嘅曲詞人幫佢整隻咁嘅歌 ...
hlyung 發表於 2019-1-31 22:52

個婆娘要新嘗試嘛

隻歌唔似中文歌
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

隻歌唔似中文歌
John 發表於 2019-2-1 00:19

所以好正

有一種永遠
就係CM人永遠停留係一式一樣既廣東流行曲
另類少少都話難聽
好欣賞祖兒唔食老本試新野試新班底
唱足廿年都仲咁有貨

Great production, the song itself had potential but didn't end up going anywhere...

首歌真心中間有D位係唱得有D怪,但總括黎講都好聽

聽左一次
個曲同唱完全唔夾既
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

CM真係好多偽早粉, 係度亂投1分

唔明大家點解話難聽
如果心之科學都算祖祖嘅song of the year
咁呢隻我諗至少都應該係祖祖平均水準wor
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

冇乜記得的點

個曲麻麻
太平公主

唔明大家點解話難聽
如果心之科學都算祖祖嘅song of the year
咁呢隻我諗至少都應該係祖祖平均水準wor{:1_8 ...
JayantL 發表於 2019-2-2 22:22

真係唔差
聽得出好用心唱
支持呢一首歌

一貫風格

越聽越好聽song of the year
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

一貫風格
hosteve 發表於 2019-2-6 21:44

唔係一貫
但絕對係New Try Good Try

第一次聽整首都怪怪地,第二次聽又ok下喔,之後一直loop竟然無咗最初怪怪嘅感覺,仲非常鐘意添,個人認為比心之科學好

flop 到咁,佢仲拍唔拍 mv

我會諗起佢做嗰套幻樂之城
就算畫面幾華麗都好內容老土就係老土
曲同詞都已經咁想用個編想救結果變奇奇 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-1-31 22:31

講起幻樂之城,你唔覺嗰故仔d觀點同佢專輯嘅一d歌或者平時訪問都幾一致,一個有過男女朋友嘅人觀點老土唔得去邊,雖然,我覺得故仔呈現方式導演可以做得更好,至於劇情內容,某d hit爆嘅劇集電影故事線其實非常老土,但係人哋包裝、表達方式好不過,佢唔唱歌嘅時候演技真心麻麻,用國語就更加唔掂,所以我一直覺得途徑北海道微電影演得比霧裡看花微電影好,雖然兩個差唔多時間拍。
一種永遠嘅詞我ok,曲同編曲最初我唔習慣,但係習慣之後就更加鐘意詞同埋祖唱、處理首歌嘅方式

個曲同首歌格格不入

flop 到咁,佢仲拍唔拍 mv
just11256 發表於 2019-2-9 14:20

上個月已經搵咗比爾賈拍mv

好想比呢隻十大

編曲係咪參考動畫純音樂

上個月已經搵咗比爾賈拍mv
721AXA 發表於 2019-2-9 15:13

點解拖咁耐都唔出

點解拖咁耐都唔出
Garfield 發表於 2019-2-11 17:28

我諗一個月後製差唔多, 應該就嚟出

播耐咗反而覺得前段好聽過後段
希望播多10個月會變成我嘅song of the year

聽聽下又覺得唔錯喎
都話慢熱
5分
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

而家ILUB播先第一次聽
三個字 : 好難聽

衝入黎俾1分

最大問題係份九唔搭八嘅詞
冇意思+空洞得嚟有啲位填得好奇怪
例如無人知~但我願~~意
”願意”明明melody上係分開,但詞又夾硬分拆一個詞語

我回到當日願望池
發現那熱情仍在那起點

好令人動容
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

我回到當日願望池
發現那熱情仍在那起點

好令人動容
帥小寶` 發表於 2019-2-12 18:49

女金唱呢首一定好感動

女金唱呢首一定好感動
hehehaha 發表於 2019-2-12 20:16

2019 至尊歌實至名歸

2019 至尊歌實至名歸
帥小寶` 發表於 2019-2-12 20:50

咪燈啦你

song of the day
太好聽了

隔咗幾日
同上面班打手一樣(我都係)
繼續推post支持祖祖
真係好好聽

隔咗幾日
同上面班打手一樣(我都係)
繼續推post支持祖祖
真係好好聽
JayantL 發表於 2019-2-12 22:36

識貨!
呢隻真係好好
可能係近十年祖兒最好既 first plug

識貨!
呢隻真係好好
可能係近十年祖兒最好既 first plug
hehehaha 發表於 2019-2-12 22:55

我個人覺得點唱gay好啲不過今次都唔差

我個人覺得點唱gay好啲不過今次都唔差
JayantL 發表於 2019-2-12 23:03

林狗
不了

ho pun
forever pun
amen
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

最尾段對話好有美祖style

616.1314 發表於 2019-2-19 12:15

MV製作不錯,好有演唱會感覺, 但始終人曲不太夾, 而且無咗慢慢爆上去的節奏,動人點不夠有點可惜.

MV製作不錯,好有演唱會感覺, 但始終人曲不太夾, 而且無咗慢慢爆上去的節奏,動人點不夠有點可惜. ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-19 12:57

個 MV 都算救翻首歌
本身真係覺得好突兀
依家有畫面就順耳咗嘅
由 1分 升到 2.5分
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

MV好睇喎 我俾10分

MV 美少女戰士變身咁
美祖好正
首歌由至尊 升到 最歌 lv

個MV加左好多分

616.1314 發表於 2019-2-19 12:15

2:00 有神既感覺

神級MV!將首歌昇華咗!希望大家都會因為個mv而俾多少少分美祖

咁多負皮,查實首歌都唔系好差牙,起碼比以前d慘情歌好好多

MV+1分
總分1分

神級MV!將首歌昇華咗!希望大家都會因為個mv而俾多少少分美祖
daniel1136 發表於 2019-2-19 16:46

可惜無得再比多次分 怪就怪美早唔識mv同步
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

支持一種永遠
首歌已經超越所有物理定律