返回列表 發帖

終承認跟劉浩龍分手 容祖兒:冇咗好耐

【現在單身】終承認跟劉浩龍分手 容祖兒:冇咗好耐 (23:14)

文章日期:2019年01月29日

【今晚直擊】容祖兒今晚聯同鍾欣潼(阿嬌)及蔡卓妍(阿Sa)出席品牌活動,她透露完成8月演唱會後,她們三人會去希臘旅行。談到兩位姊妹都會攜眷,祖兒慨嘆說:「我未搵到呀!」記者即追問劉浩龍呢?祖兒衝口而出答:「吓?冇喎,冇咗好耐!(從未認過「分訊」?)作為藝人,每一句說話和聲明對任何人都會有影響,所以向來感情事都低調,既然大家問到,我都很誠實地跟大家說我現在是單身。」

至於日前看完林海峰的舞台劇後似有感而發,留言「離結婚很遠」,問她心不心急結婚?祖兒說:「無得急,我都幾享受一個人,婚姻和戀愛不是人生一個must,人生需要多些經歷,友情在我生命入面都佔很重要的位置,感情就隨緣喇。」

From: 明報

------------------

終於正式玩完啦!值得高興!
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

分一次手你大傷元氣
打氣歌

係咪嫌美祖對手污糟

唔係幾關我事 冇乜值得高興
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

劉龍不愛你 還不愛你 憑這歌鼓勵你

離離合合百世紀 段段看破無常理
祖兒唱盡自己心聲

早早可唔可以埋我單
希望佢唔會介意同我一齊, 最好快D同我結婚可以俾我分身家 好窮困呀

一路睇住呢段新聞一路聽喪of dur 醫牙真係喊咗出嚟

一早估到喇 唔意外
利申:唔係鏡粉

有咩討論價值?
我以為分左手係全世界都知既事

同番HOCC互動都知咩事啦
容生始終襯唔起Joey

此時此刻好想唱 心之科學 .
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

祖祖成屋都係女金求其搵一座嫁咗佢算啦

同番HOCC互動都知咩事啦
容生始終襯唔起Joey
Wing1211 發表於 2019-1-30 10:27

分分鐘JY最鍾意都係HOCC

認真 唔戥佢開心
師兄 樣&性格正正常常 佢都唔OK
仲有咩男人會要佢 同時可以接受到佢嘅過去?
年紀唔輕 外表又...
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

根本兩個人都唔襯 格硬一齊有咩意思

又話要40歲前結婚生仔
依家又改口話唔係must

根本兩個人都唔襯 格硬一齊有咩意思
eggsteven 發表於 2019-1-30 11:02

佢唔肯屈就嘅話
根本冇人襯得起佢
女尊男卑嘅情況仲勁過當年kay同張繼聰
同佢差唔多level嘅全部都occupied晒咁滯
最大可能係搵個大陸富豪嫁咗佢囉
或者選擇唔結婚

認真 唔戥佢開心
師兄 樣&性格正正常常 佢都唔OK
仲有咩男人會要佢 同時可以接受到佢嘅過去?
年紀唔輕 外 ...
liebe 發表於 2019-1-30 10:58

Chisin祖祖不嬲多人追

佢唔肯屈就嘅話
根本冇人襯得起佢
同佢差唔多level嘅全部都occupie ...
hlyung 發表於 2019-1-30 11:25

同佢差唔多level嘅全部都occupied
剩番個啲一係就gay既
香港無得揀架啦

同佢差唔多level嘅全部都occupied
剩番個啲一係就gay既
香港無得揀架啦 ...
Wing1211 發表於 2019-1-30 12:45

所以一係大陸人 一係鬼佬
但我又唔覺得佢會識到啲咩鬼佬
所以都係大陸佬

佢唔肯屈就嘅話
根本冇人襯得起佢

My OTP is joey x hocc
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

欸嗰兩條打手呢??

欸嗰兩條打手呢??
kwanie 發表於 2019-1-30 12:56

可能諗緊點樣溝自己米飯班主
利申:唔係鏡粉

My OTP is joey x hocc
JasOh103 發表於 2019-1-30 12:52

ME TOO

簽名被屏蔽

有咩討論價值?
我以為分左手係全世界都知既事
CunninG 發表於 2019-1-30 10:24

其實劉浩龍開完演唱會之後容祖兒嗰個 PO 意思都幾明顯
唔知點解有班容粉反而覺得係閃光彈
然後答案之書台灣宣傳嗰陣訪問又有暗示自己係 BI 同話自己單身
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

又話要40歲前結婚生仔
依家又改口話唔係must
z6yhk159 發表於 2019-1-30 11:17

雪左卵, 有錢想幾時生都得啦=_=

所以一係大陸人 一係鬼佬
但我又唔覺得佢會識到啲咩鬼佬
所以都係大陸佬 ...
hlyung 發表於 2019-1-30 12:51

同hocc一齊咪幾好
菇祖粉LGBT全部食曬, 世界大同

同hocc一齊咪幾好
Lewis 發表於 2019-1-30 14:13

佢出櫃就上唔到大陸搵食啦
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

同hocc一齊咪幾好
Lewis 發表於 2019-1-30 14:13

即刻多左班台灣fans
分分鐘hit過出10隻答案之輸

係咪嫌美祖對手污糟
kingsfacheung 發表於 2019-1-30 09:13

係都係嫌隻鮑有浸春卷除啦

評分人數

一早就知道啦,都唔使當事人證實
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

簽名被屏蔽

回復 35# 白河喜來登

咁你都千祈唔好有兒女 我驚將來你個仔女問返你 做咩要遺傳啲劣質基因比佢或者問返你 點解你個嘴可以咁賤

病兩世紀
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

有一種永遠叫單身

佢唔肯屈就嘅話
根本冇人襯得起佢

同DODO姐一樣~
男人太難攀登

回復  白河喜來登

咁你都千祈唔好有兒女 我驚將來你個仔女問返你 做咩要遺傳啲劣質基因比佢或者問返 ...
babybaby226 發表於 2019-1-30 21:00

有D人心地差都唔配做人~

分一次手要上幾次報~~~
PS:唔好問我返開邊間教堂

希望祖祖可以搵到佢既一種永遠

同DODO姐一樣~
男人太難攀登
kenny1102 發表於 2019-1-30 23:11

Do姐好明顯睇化晒冇打算結婚
但早早仲好憧憬愛情期望婚姻

簽名被屏蔽

希望祖祖可以搵到佢既一種永遠 ...
kayzzz 發表於 2019-1-30 23:15

一祖搵到啦
每年攞叱咤女金
就係佢既一種永遠
今年會攞第12金

#愛一個上一課
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

希望祖祖可以搵到佢既一種永遠 ...
kayzzz 發表於 2019-1-30 23:15

可能報章記者驚大家以為係fake news
所以再三強調係真

可能報章記者驚大家以為係fake news
所以再三強調係真
bagfgfcde 發表於 2019-1-31 10:06

係真係假都好 依d都係美祖既私人感情 唔需要報道咁多次
雖然樓上班祖粉都好關心好興奮
希望依d新聞唔係祖祖既一種永遠

再單身 不外就是 生活雜務 再不一齊

係真係假都好 依d都係美祖既私人感情 唔需要報道咁多次
雖然樓上班祖粉都好關心好興奮
希望依d ...
kayzzz 發表於 2019-1-31 10:17

反祖力仲關心過祖粉啦

如果劉浩龍唱首《紅屋頂2.0》
JY一定

可惜,佢選擇唱理髮歌~~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

如果劉浩龍唱首《紅屋頂2.0》
JY一定

可惜,佢選擇唱理髮歌~~~ ...
l00540 發表於 2019-1-31 11:55

唔係每個人都係hocc 一首歌就可以冧得掂JY。