返回列表 發帖
唔知點解突然好心涼
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

CM會員共和榜頒獎禮2018

CM 共和女歌手 銀獎

勇氣與希望並存
懂得於生活中尋找快樂
就會懂得在生命中自由飛翔

623 + 693 > 1312
恭喜定堅姐都得
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

估唔到喎
真。愛將
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

唔知點解突然好心涼
JasOh103 發表於 2019-2-16 23:23

你出賣我kay既證據仲起我度
我們的總和

終於等到全晚最pun嘅moment
anyways 恭喜Ivana唔覺意掃咗3個獎

恭喜定堅姐都得
616.1314 發表於 2019-2-16 23:23

痴線
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

CM 共和女歌手 銀獎

勇氣與希望並存
懂得於生活中尋找快樂
就會懂得在生命中自由 ...
chanchan0909 發表於 2019-2-16 23:23

Tag 咗自由飛翔

Joey!!!!!!

恭喜定堅姐都得
616.1314 發表於 16/2/2019 23:23
其他歌得3 分!

我好似無乜比分浴室
kwanie 發表於 2019-2-16 23:23

我比左8分
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

CM 共和女歌手 銀獎

勇氣與希望並存
懂得於生活中尋找快樂
chanchan0909 發表於 2019-2-16 23:23

作係CM頭號祖(兒王)粉  我要比個CREDIT你個TAG

終於等到全晚最pun嘅moment
anyways 恭喜Ivana唔覺意掃咗3個獎
ed8671ed 發表於 16/2/2019 23:24
咁都仲KEEP 到三個獎

CM 共和女歌手 銀獎

勇氣與希望並存
懂得於生活中尋找快樂

自我感覺還好
天地一沙鷗
風靡

um

CM 共和女歌手 銀獎
Gin Lee [1932]

上榜歌曲 : 曌、很堅強、信、自我感覺還好、風靡
十大歌曲 : 天地一沙鷗、侘寂

自從加盟環球後 , Gin Lee 每年都推出一首又一首的歌曲,承接著於上張專輯《Live in the Moment》中的《曌》於年初上榜之後,2018年一整年都並未有停下腳步,最難忘的莫過於她願望成真,舉行她入行以來第一次紅館個人演唱會。而本年度的專輯《Bold & Beautiful》,承接了上張的活在當下概念,分享她勇敢與美麗的一面:無論於《很堅強》的一位女強人形象,一人分飾兩角的《自我感覺還好》,夾雜著清唱以及後段爆發的《信》,十大作品《天地一沙鷗》展示出的灑脫,專輯以外的另一首十大作品《侘寂》參透更高深的人生哲學,以及《風靡》的正能量作品,都以不同的演繹方法詮釋歌曲意義,都是考驗著 Gin Lee 的演唱實力。

共和榜主撰文 : chanchan0909

我好似無乜比分浴室
kwanie 發表於 2019-2-16 23:23

我反而比左好多分浴室 每星期3分3分3分咁比
我們的總和

CM 共和女歌手 銅獎
王菀之 [1312]

一星期冠軍歌曲 : 離遊記
四星期冠軍歌曲 + ...
chanchan0909 發表於 2019-2-16 23:20

冇歌到要播fafa草草

Gin Lee! Gin Lee!

CM 共和女歌手 銀獎

上榜歌曲 : 曌、很堅強、信、自我感覺還好、 ...
chanchan0909 發表於 2019-2-16 23:27

痴線 上榜歌多到
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

又唱歌...
胖虎演唱會咩

Wonders 發表於 16/2/2019 23:27
我有17 分!!

#裸照

CM 共和女歌手 銀獎

上榜歌曲 : 曌、很堅強、信、自我感覺還好、 ...
chanchan0909 發表於 2019-2-16 23:27

恭喜Gin Lee
努力、做好音樂、唱好每句歌每粒字係有回報,係有人欣賞

恭喜gin gin
恭喜美巧攞到第二個cm女金
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam

突然間好心涼

#裸照
JasOh103 發表於 2019-2-16 23:28

你咁想睇...

恭喜Gin Lee
努力、做好音樂、唱好每句歌每粒字係有回報,係有人欣賞 ...
John 發表於 2019-2-16 23:28

點解唔係金
要離場抗議了

係咪要嗌定個巧字!!

CM 共和女歌手 金獎

這位歌手於本年的專輯中
發掘出我們很多內心不同的面貌
一位不錯的歌手外,亦是一位非常出色的人生導師

好彩 邪不能勝正

恭喜 Gin Lee
二〇二三年度全女班投票

#裸照

#裸照唔該

呢個世界公平既
有女金咪無CM女三甲
3:1之後黎到呢度又輸返1:3

Gin Lee
恭喜
好彩某女歌手入唔到三甲
開心

恭喜小巧女金!

小巧又女金了

咁快就第二金
睇嚟有機會破到 FA 三金個紀錄
二〇二三年度全女班投票

支持共和各榜主唾棄無靈魂唔係發自內心唱歌嘅戲G

#裸照

Wonders 發表於 2019-2-16 23:27

三加三 三減三 等於化

呢個世界公平既
有女金咪無CM女三甲
3:1之後黎到呢度又輸返1:3
JasOh103 發表於 2019-2-16 23:30

依家 3:0 喎
定你有內幕消息
二〇二三年度全女班投票

唔知點解突然好心涼
JasOh103 發表於 2019-2-16 23:23

好開心

點解唔係金
要離場抗議了
JasOh103 發表於 2019-2-16 23:29

非愛將黎講
今年算好豐收啦

定你有內幕消息
616.1314 發表於 2019-2-16 23:32

最歌會係沐春風

Gin Lee
恭喜
好彩某女歌手入唔到三甲
開心

恭喜小巧女金!
放空 發表於 2019-2-16 23:31

祖兒得一隻歌上到榜
真係好難爭三甲

CM 共和女歌手 金獎
鄧小巧 [2012]

上榜歌曲 : 將沙拋給一片海、四大發明
一星期冠軍歌曲 : 重陽
兩星期冠軍歌曲 : 芭樂
三星期冠軍歌曲 : 和好

小巧與她的製作團隊於舊年再次製作出多首的好歌,年初的《Inner Voice》專輯推出:《和好》發掘大家內心最純真的一面;《將沙拋給一片海》反思我們日常的交流模式,帶領聽眾來一場自我的內心獨白。

下半年開始新的音樂計劃:《芭樂》作為首次與團隊共同嘗試的失戀情歌,帶失落傷感而又激動情緒,毫無保留地發洩自己內心的不堪。《四大發明》諷刺新世代的發明是陷阱,唯有愛情才是逃出生天的唯一途徑 ? 壓軸單曲《重陽》仍然與愛情有關,當愛情已去到一個泥足深陷的程度,想忘,忘不了。雖然我們未知接下來專輯的大方向,但一首又一首的佳作推出,令我們更期待未來更多小巧的作品。

共和榜主撰文 : chanchan0909

定你有內幕消息

我琪很肯定有最歌做compensation
Kaybb d fans 多到谷哂所有歌入十強
我們的總和

CM 共和女歌手 金獎
鄧小巧 [2012]

上榜歌曲 : 將沙拋給一片海、四大發明
一星期 ...
chanchan0909 發表於 2019-2-16 23:33

好感人 巧巧叻豬!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

點解今年謝安琪仲未有獎
一直以為共和好撐人妻今年啲歌
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

定你有內幕消息

咩呀
小問題有十大

支持共和各榜主唾棄無靈魂唔係發自內心唱歌嘅戲G
kwanie 發表於 2019-2-16 23:32

心姐:你地唔係噓我啊嗎?

點解今年謝安琪仲未有獎
一直以為共和好撐人妻今年啲歌
hehemamama 發表於 16/2/2019 23:34
就係18 年D 歌先撐唔落
戲子無情
榜主更無情
係咁.