返回列表 發帖
組合樂隊夾埋冠左成21星期
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2019 Week 50

hello
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2019 Week 50

bagfgfcde 發表於 2019-2-16 20:20

垂直活著,水平留戀著。

我感動到喊左
堅姐終於都上到共和台
好歌有好報 903 can choke
JasOh103 發表於 2019-2-16 20:24

好戲到你呢
垂直活著,水平留戀著。

開心呀 暫時4首都好鍾意!
希望kay 係浴室入 唔係人妻
雖然無乜可能
放空 發表於 2019-2-16 20:55

可能一首都入唔到呢
垂直活著,水平留戀著。

Gin Lee大髮力
John 發表於 2019-2-16 21:20

不要讓「橙海」變成「橙不忍島」

hi 愛回家 fans
垂直活著,水平留戀著。

三甲剩返嗰首係...??
kwanie 發表於 2019-2-16 21:21

可能係人妻的偽術
垂直活著,水平留戀著。

Gin Lee今晚冇女金我post裸照!
hehehaha 發表於 2019-2-16 21:31

ok
垂直活著,水平留戀著。

Song Of The Year
帥小寶` 發表於 2019-2-16 21:44

又冇獎
垂直活著,水平留戀著。

或者《未來見》就是那首我們等了多年、經得起時間的洗禮、屬於香港的年度之歌。

係一個好好既總結
垂直活著,水平留戀著。

嘩篇文長到
kwanie 發表於 2019-2-16 21:50

tag至尊長d都合理既
垂直活著,水平留戀著。

1403係咪史上最高fun既至尊歌
垂直活著,水平留戀著。

女歌手冇乜碟
John 發表於 2019-2-16 22:18

答案之輸
垂直活著,水平留戀著。

你好多產
John 發表於 2019-2-16 22:22

多產過某共和榜主
垂直活著,水平留戀著。

rb掃獎mode
垂直活著,水平留戀著。

組合
大碟
亂頒歌曲
最歌?
John 發表於 2019-2-16 22:33

小道消息最歌得主 123 321
垂直活著,水平留戀著。

要頒大獎了 緊張
垂直活著,水平留戀著。

miss her
垂直活著,水平留戀著。

恭喜Eason時隔6年再奪男金
垂直活著,水平留戀著。

唔知祖兒幾時先可以重奪女金
John 發表於 2019-2-16 23:11

唔! 可! 以!
垂直活著,水平留戀著。

akay終於上台了 開心
垂直活著,水平留戀著。

話說我2018年比左198分Gin Lee
John 發表於 2019-2-16 23:18

好偏心
垂直活著,水平留戀著。

唔知點解突然好心涼
JasOh103 發表於 2019-2-16 23:23

你出賣我kay既證據仲起我度
垂直活著,水平留戀著。

我好似無乜比分浴室
kwanie 發表於 2019-2-16 23:23

我反而比左好多分浴室 每星期3分3分3分咁比
垂直活著,水平留戀著。

依家 3:0 喎
定你有內幕消息
616.1314 發表於 2019-2-16 23:32

我琪很肯定有最歌做compensation
Kaybb d fans 多到谷哂所有歌入十強
垂直活著,水平留戀著。

1962 金
2001 銀
2012 金

牙巧巧波
kwanie 發表於 2019-2-16 23:38

佢d榜分好穩定
垂直活著,水平留戀著。

姐係心姐仲有機會上台拎銀/銅 希望各位KAY粉唔好離場住
CunninG 發表於 2019-2-16 23:45

最歌 最歌 啪啪啪
垂直活著,水平留戀著。

雖然RubberBand唔係參加新秀
但佢地係2008年推出第一隻自己既歌《遊車河》
到今日係十年
佢地都有十年喇 ...
John 發表於 2019-2-16 23:47

RubberBand走這條音樂路十年間,由大公司到獨立廠牌,初心一直不變,就是要紀錄當下種種。
垂直活著,水平留戀著。

咁都撈返半個獎比佢-_-":"""""""
kwanie 發表於 2019-2-16 23:55

可能係 Inner Voice 碟銀
垂直活著,水平留戀著。

Keep Going呢
John 發表於 2019-2-16 23:57

404 not found
垂直活著,水平留戀著。

美祖係咪無望啦
John 發表於 2019-2-17 00:03

你今年頒多幾個獎比佢 推佢上台啦
垂直活著,水平留戀著。

當年J POP亂頒大碟都係靠我
John 發表於 2019-2-17 00:04

@kwanie 希望你快d mean佢

祖粉 CunninG 當年仲要頒比五月天
垂直活著,水平留戀著。

CM會員共和榜頒獎禮2018

CM 共和專輯 金獎
Hours - RubberBand [2543]

上榜歌曲 : 發麻、那一端、逆流 ...
chanchan0909 發表於 2019-2-17 00:06

幾時先可以再同主持一齊睇RubberBand concert
垂直活著,水平留戀著。

數數手指得返幾個獎好似仲有榜主未出場 係咪壓軸頒
垂直活著,水平留戀著。

好彩我個陣未用John呢個名
John 發表於 2019-2-17 00:09

果陣我仲係cd rom 未有ac
垂直活著,水平留戀著。

我個陣未出世
John 發表於 2019-2-17 00:11

你幾碎
我今年考dse
垂直活著,水平留戀著。

我考tsa咋
John 發表於 2019-2-17 00:14

低級
垂直活著,水平留戀著。

十年前做左琪粉
慶幸今日都仍然係
JasOh103 發表於 2019-2-17 00:17

你出賣akay既證據仲起我度
垂直活著,水平留戀著。

簡單啲講就係二零一零年代嘅音樂回顧
揀一百首呢個年代嘅歌
至於點做就... 仲籌備緊 ...
ed8671ed 發表於 2019-2-17 00:19

支持
垂直活著,水平留戀著。

唔知會唔會有爆冷賽果
John 發表於 2019-2-17 00:26

J-POP 既噴賽果可一不可再
垂直活著,水平留戀著。

灰色都有四強真係爆冷
CunninG 發表於 2019-2-17 00:30

可能係幾個國語力榜有比十大佢
垂直活著,水平留戀著。

好想知邊個無比!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(連我都比)
kwanie 發表於 2019-2-17 00:33

一比仲要係比至尊 真係一時佳話
垂直活著,水平留戀著。

嘩 0.5+0.5真係攞到1獎
JasOh103 發表於 2019-2-17 00:40

最歌 is coming to town
垂直活著,水平留戀著。

RubberBand please
垂直活著,水平留戀著。

好緊張
垂直活著,水平留戀著。

好感動 恭喜RubberBand成為第一隊得到最歌既樂隊
垂直活著,水平留戀著。

仲要全部都係金色....
CunninG 發表於 2019-2-17 00:51

原來RB差亂頒專輯先拎到大滿貫 :(
垂直活著,水平留戀著。

咁掃十個獎又唔係幾好嘅
kwanie 發表於 2019-2-17 00:54

希望 I 專輯可以拎到
垂直活著,水平留戀著。

好奇一問, 是咪所有榜主都有份寫TAG/得獎單位簡介?
好多都寫得好有心機同好好 ...
Kyle_ 發表於 2019-2-17 00:54

唔係全部人有寫
垂直活著,水平留戀著。