返回列表 發帖
CM會員共和榜頒獎禮2018

* 官方 Facebook:
* 官方 Instagram:

開個玩笑
其實是先公布一下其 ...
chanchan0909 發表於 2019-2-16 20:06
還記得頒獎禮開始時公布的聯頒大獎最後九及十強嗎
現在公布 !!!

率先公布 !

歌手獎 排名不分先後 入圍五強有
RubberBand
Supper Moment
張敬軒
鄧小巧
陳奕迅

第一位:一種永遠

簡單啲講就係二零一零年代嘅音樂回顧
揀一百首呢個年代嘅歌
至於點做就... 仲籌備緊 ...
ed8671ed 發表於 2019-2-17 00:19
聽落好有意義
可以比外面既人知道多d我地會員既音樂選擇
期待
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

李晧軒
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

無謝安琪

還記得頒獎禮開始時公布的聯頒大獎最後九及十強嗎
現在公布 !!!  

率先 ...
chanchan0909 發表於 17/2/2019 00:22
五強有四個都有比獎

唔係又咁唔好彩呀話

Our impact  

不如陳陳考慮搞埋揀碟啦
bagfgfcde 發表於 2019-2-17 00:21

好彩唔係我帶頭 實爛尾...
anyway會默默支持呢個project!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

CM 共和聯頒大獎 - 歌手獎

RubberBand

總獎項數目:31

CM 共和聯頒大獎 - 歌手獎

RubberBand

總獎項數目:31

...
chanchan0909 發表於 2019-2-17 00:25

合理

唔知會唔會有爆冷賽果
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

唔知會唔會有爆冷賽果
John 發表於 2019-2-17 00:26

J-POP 既噴賽果可一不可再
我們的總和

未來見 大叔情歌 那一端 逆流之歌 城市當代配樂團 發麻 你會有一天學會面對 都post過
如果有專輯獎可能要post返脫軌時刻

大碟獎 : 答案之輸
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

CM 共和聯頒大獎 - 歌曲獎

最後四強名單
灰色 - 徐佳瑩
一二三,三二一 (Live) - 楊千嬅
未來見 - RubberBand
愛情是一種法國甜品 - 林二汶

最後四強名單
灰色 - 徐佳瑩
一二三,三二一 (Live) - ...
chanchan0909 發表於 2019-2-17 00:28

123321已經好勁 有4強
輸俾未來見真係心服口服

最後四強名單
灰色 - 徐佳瑩
chanchan0909 發表於 2019-2-17 00:28

今晚要掃幾多獎
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

白色
白色
白色的你啊

最後四強名單
灰色 - 徐佳瑩

呢個四強都可算小爆冷

最後四強名單
灰色 - 徐佳瑩

灰色都有四強真係爆冷

最後四強名單
灰色 - 徐佳瑩
chanchan0909 發表於 17/2/2019 00:28
LALA

灰色都有四強真係爆冷
CunninG 發表於 2019-2-17 00:30

可能係幾個國語力榜有比十大佢
我們的總和

作曲:RubberBand
填詞:Tim Lui
編曲:RubberBand
監製:正@RubberBand

榜數:14/15

14/18都幾堅

填詞:Tim  ...
chanchan0909 發表於 2019-2-17 00:31

想知有咩榜無俾到

CM 共和聯頒大獎 - 大碟獎

我們直接公布
得獎專輯是 ... ?

chanchan0909 發表於 17/2/2019 00:31
14 係咪OUT OF 15

chanchan0909 發表於 2019-2-17 00:31

14/15

123321已經好勁 有4強
輸俾未來見真係心服口服
放空 發表於 2019-2-17 00:29

暫時頒完既得一個有十大都入到...

我們直接公布
得獎專輯是 ... ? ...
chanchan0909 發表於 2019-2-17 00:32

但願人長久

14/18都幾堅
John 發表於 17/2/2019 00:32
張少 同 eric 都係今年上半年離開共和榜
因此今年大部分時間  常規既共和榜榜主成員由17位減少至15位 而輪流榜則由2位增補至4位

係15

好想知邊個無比!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(連我都比)

14 係咪OUT OF 15
kwanie 發表於 2019-2-17 00:33

邊個榜咁別具一格

張少 同 eric 都係今年上半年離開共和榜
因此今年大部分時間  常規既共和榜榜主成員由17位減少至15位 而輪 ...

好堅

好想知邊個無比!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(連我都比)

一比仲要係比至尊 真係一時佳話
我們的總和

(連我都比)

係咪表妹poli
佢好似無俾未來見冠

the album part one - 麥浚龍 / 謝安琪

製作人
麥浚龍 / 王雙駿 / 陳哲廬 / 雷頌德

最後三強
the album part one - 麥浚龍 / 謝安琪
L.O.V.E. - eason and the duo band
[dal segno] - Supper Moment

榜數:4/15

係咪表妹poli
佢好似無俾未來見冠
放空 發表於 17/2/2019 00:36
oh yes
佢白果

製作人
麥浚龍 ...
chanchan0909 發表於 2019-2-17 00:38

=_=......

製作人
麥浚龍 ...
chanchan0909 發表於 2019-2-17 00:38

實至名歸 我都俾呢隻

加埋有1 個獎
勁過美祖16 年嘎

簽名被屏蔽

嘩 0.5+0.5真係攞到1獎

嘩 0.5+0.5真係攞到1獎
JasOh103 發表於 2019-2-17 00:40

最歌 is coming to town
我們的總和

漁人得利

加埋有1 個獎
勁過美祖16 年嘎
kwanie 發表於 2019-2-17 00:40

明明美祖16年係你既召喚下都有1 個獎

CM 共和我最喜愛歌曲大獎

手上得到最後五強信封
這信封真的好燙 !

最後五強有
03. Gin Lee - 天地一沙鷗
04. RubberBand - 未來見
11. 張敬軒 - 百年樹木
16. 楊千嬅 - 一二三,三二一 (Live)
18. 謝安琪 - 一個女人 和浴室

林奕匡學容祖兒退位讓賢!

一班離咗場既琪粉即刻衝返入場
可惜比保安阻止
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

我投咗 04

手上得到最後五強信封
這信封真的好燙 !

最後五強有
...
chanchan0909 發表於 2019-2-17 00:42

Gin Lee!