返回列表 發帖
CM會員共和榜頒獎禮2018

CM 共和聯頒大獎 - 歌曲獎

手上得到最後五強信封
這信封真的好燙 !

最後五強有
...
chanchan0909 發表於 2019-2-17 00:42

我聽到艾怡良把聲

手上得到最後五強信封
這信封真的好燙 !

最後五強有
...
chanchan0909 發表於 2019-2-17 00:42

嘩 嬅粉多到
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

好想知cm究竟係琪粉定千粉定Gin粉多人D

手上得到最後五強信封
這信封真的好燙 !

最後五強有
...

wowww Gin Lee
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

手上得到最後五強信封
這信封真的好燙 !

最後五強有
...

個名係咪錯咗
同上面個獎一樣名?

我聽到艾怡良把聲
ed8671ed 發表於 2019-2-17 00:43

艾怡良既粉絲真係無處不在

千粉好CRAZY

我聽到艾怡良把聲
ed8671ed 發表於 2019-2-17 00:43

楊甚麼嬅
可不可以自己上台啊
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

希望未來見有獎
咁就可以又再一次比cm會員J6號

好想知cm究竟係琪粉定千粉定Gin粉多人D
CunninG 發表於 2019-2-17 00:44
琪粉配票失敗都推到偶像入五強
千同Gin可以88
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

RubberBand please
我們的總和

結果係心之科學
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

好緊張
我們的總和

好激烈!!!
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Gin Lee越級挑戰!

CM 共和我最喜愛歌曲大獎
未來見

作曲:RubberBand
填詞:Tim Lui
編曲:RubberBand
監製:正@RubberBand
主唱:RubberBand
票數:39

投票總有效票數:145
未來見 為歷屆投票第二高票歌曲

恭喜 RubberBand 得到九個獎項成為本屆大贏家
約定大家,下年再見
,多謝大家支持

評分人數

• 釘釘

9 個獎...........
太強

希望未來見有獎
咁就可以又再一次比cm會員J6號
CunninG 發表於 2019-2-17 00:46

乘機提Number 6

好感動 恭喜RubberBand成為第一隊得到最歌既樂隊
我們的總和

未來見

編曲:Rubbe ...
chanchan0909 發表於 2019-2-17 00:49

今晚講左好多次實至名歸

唔知千嬋幾多票呢

Yeahhh 未來見 !!! 恭喜!!!
幾驚係七字歌

恭喜RB成為今晚大贏家 !
未來見
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

9 個獎...........
太強
kwanie 發表於 2019-2-17 00:49

仲要全部都係金色....

簽名被屏蔽

未來見

chanchan0909 發表於 2019-2-17 00:49

最好的債 40 ?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

乘機提Number 6
John 發表於 2019-2-17 00:49

我驚大家唔記得祖兒

未來見

巧感動, 哩首SONG OF THE YEAR 拎到咁多HONOR

最好的債 40 ?
hinz 發表於 2019-2-17 00:51
我快一步 經已改左

天地一沙鷗?
Hanson 發表於 2019-2-17 00:51

講錯 七字歌先啱

CunninG 發表於 2019-2-17 00:51

原來RB差亂頒專輯先拎到大滿貫 :(
我們的總和

原來RB差亂頒專輯先拎到大滿貫 :(
Wonders 發表於 17/2/2019 00:52
咁掃十個獎又唔係幾好嘅

好奇一問, 是咪所有榜主都有份寫TAG/得獎單位簡介?
好多都寫得好有心機同好好

CunninG 發表於 2019-2-17 00:51
yes , 好厲害
艾怡良既粉絲真係無處不在
CunninG 發表於 2019-2-17 00:45
仲有 Jolin 嘅 : 誰呀 ? ... [全場: 阿密特]
... 彭佳慧

咁掃十個獎又唔係幾好嘅
kwanie 發表於 2019-2-17 00:54

希望 I 專輯可以拎到
我們的總和

好奇一問, 是咪所有榜主都有份寫TAG/得獎單位簡介?
好多都寫得好有心機同好好 ...
Kyle_ 發表於 2019-2-17 00:54

唔係全部人有寫
我們的總和

入嚟攞個尾彩先
竟然overrun到而家XD

有三隻十大撞 都幾開心
恭喜RB掃獎
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

恭喜未來見
真.Record Of The Year + Song Of The Year

想問共和紀錄係一次過掃幾多個獎LOL

kwanie 發表於 2019-2-17 01:00

2009年陳奕迅掃8獎?

剛才有會員提醒我們
新力軍銅獎得主 潘朵拉樂團 於 2013 年推出過專輯
因此根據共和規則,他們不能競逐此獎項

該獎項因未有其他合資格新力軍競逐
因此該獎會從缺

再次祝各位今晚有個愉快的晚上
任務完成,收工 !

追post先發現今年好多結果好pun

說好的反Gin Fourm
結果Gin兩隻無冠十大仲要女銀 美淫靠Juno先加埋攞返一個獎
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

辛苦哂

kwanie 發表於 2019-2-17 01:00

應該係2018 RB 啦
Eason 09年都係掃8個獎咋

剛才有會員提醒我們
因此根據共 ...
chanchan0909 發表於 2019-2-17 01:01

多謝陳陳
希望你慢慢享受呢個星期日 之前要一直諗tag 辛苦了

我真係恭喜晒咁多位得獎歌手單位呀

多謝陳陳
希望你慢慢享受呢個星期日 之前要一直諗tag 辛苦了
JasOh103 發表於 17/2/2019 01:05
希望ED 等到SUNDAY 就CALL 佢

剛才有會員提醒我們
因此根據共 ...
chanchan0909 發表於 2019-2-17 01:01
多謝陳陳為我地付出咗咁多
仲有ED 王子 同各位榜主既努力

有祼照未

今年賽果好正
RB實至名歸 song of the year
歌曲 http://poll.fm/5qbaq 专辑 http://poll.fm/5qbah 组合 http://poll.fm/5qbal 女歌手 http://poll.fm/5qban 男歌手 http://poll.fm/5qbam