返回列表 發帖

[各大流行榜] 各大流行榜@2019/02/02

903專業推介@2019/02/02

RK  LW  Songs                    Singers
01  04   我們萬歲        陳奕迅
02  03   一吻穿越四十六億歲   陳健安
03  05   生活還欠你什麼     新青年理髮廳
04  06   釋放自己                 Mr.
05  07   扮哂巨星        I Love You Boy'z
06  14   光引致疼痛       黃淑蔓
07  NE   致旅途中的我           Nowhere Boys
08  10   時間囊         方皓玟
09  09   亂世情侶                 古巨基
10  15   慶祝無意義       per se
11  08   水魚                       Josie & The Uni Boys
12  NE   守破離                    林二汶
13  11   邊緣引力        王梓軒
14  12   下一位前度       林家謙
15  17   很想跳吧        ToNick
16  18   你在聽嗎                 趙慧珊
17  NE   塑造                       謝霆鋒 Feat. Jackson Wang
18  19   假行僧         方大同
19  NE   一種永遠                 容祖兒
20  NE   花花草草                 王苑之

中文歌曲龍虎榜@2019/02/02
RK  LW  Songs                    Singers
01  06  我們萬歲           陳奕迅
02  05  掉進海的眼淚         洪嘉豪
03  04  太難開始           胡鴻鈞
04  09  裝睡的情人          張敬軒
05  02  黑人問號             鍾舒漫
06  03  大女人主義          吳業坤 Feat. 田蕊妮
07  01  守口如瓶           周國賢
08  NE  一吻穿越四十六億歲    陳健安
09  12  獨立單位           張紋嘉
10  07  殘缺的彩虹          陳綺貞
11  NE  睡皇后            G.E.M.
12  18  怪美的            蔡依林
13  20  下一位前度          林家謙
14  14  花花草草           王菀之
15  17  廢中             嚿飯咁
16  19  守破離            林二汶
17  NE  Crying Underwater   Yukilovey
18  NE  亂世情侶           古巨基
19  NE  光引致疼痛          黃淑蔓
20  NE  中佬旅行團          陳柏宇

新城勁爆流行榜@2019/02/02
RK  LW  Songs                      Singers
01  15  睡皇后          G.E.M.鄧紫棋
02  06  我們萬歲         陳奕迅
03  07  黑人問號         鍾舒漫
04  08  沐春風          謝安琪
05  11  Forever Young         艾怡良
06  02  裝睡的情人        張敬軒
07  09  太難開始         胡鴻鈞
08  13  下一位前度        林家謙
09  01  守口如瓶         周國賢
10  14  ASAP           MIRROR
11  16  我要給世界最悠長的濕吻  蔡健雅
12  18  最後召集         周柏豪
13  17  瞳話           陳奐仁
14  NE  守破離          林二汶
15  20  廿一個誰         蔡一傑
16  19  你在聽嗎?        Aka趙慧珊
17  NE  一吻穿越四十六億歲    陳健安
18  NE  獨立單位         張紋嘉
19  NE  堅持           張彥博
20  NE  當我迷失時聽著的歌    陳蕾

勁歌金榜@2019/02/02
RK  LW Songs             Singers
01  02  大女人主義    吳業坤 feat. 田蕊妮
02  04  重複愛一次    伍富橋
03  05  半段路      田蕊妮
04  06  若然冬天沒有花  梁釗峰
05  07  黑人問號     鍾舒漫
06  08  To Whom   Supper Moment、Survive Said The Prophet
07  09  為愛冒險     胡鴻鈞
08  10  永生花      曾樂彤
09  NE  花灑下的歌    林奕匡
10  NE  你在聽嗎?    趙慧珊

話說QQ音樂有叱咤樂壇重溫
一種永遠唔系你哋一般凡夫俗子欣賞到
至尊太后啲嘢你哋識條鐵咩

女金大戰:Joey vs Ivana
Elio喜歡上別人了

https://kma.kkbox.com/charts/yea ... rr=hk&year=2019
Kkbox 頭兩個月播放率
個結果都幾surprising

黃家正 發表於 2019-2-4 11:51 AM

用腳趾都知道邊個贏

黃家正 發表於 2019-2-4 11:51

鬥被ban???

鬥被ban???
hlyung 發表於 2019-2-4 12:00 PM

一種永遠應該年後樂觀式走勢
花花草草就...你懂的

kay唱國語歌幾好聽

903專業推介@2019/02/02

01  04   我們萬歲        陳奕 ...
CunninG 發表於 2019-2-4 11:29

打錯王菀之 個 菀

打錯王菀之 個 菀
hehehaha 發表於 2019-2-4 15:27

@記榜會然
43. 誰最Gin強 誰最善良 誰就會更高尚?
2019Week8
1殘缺的彩虹2假行僧3下一位前度

timc524 發表於 2019-2-4 11:56

下年謝安琪要入十大
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 08
1. 下一位前度 2. 裝睡的情人 3. 黑人問號

timc524 發表於 2019-2-4 11:56

張軒就黎成隻碟入哂

容祖兒係咪進化到1st plug一週低位之後out
Weekly Pick(s):
陳健安 - 一吻穿越四十六億歲
Catfish and the Bottlemen - Longshot

本周「勁歌金榜」冠軍歌是伍富橋的<重覆愛一次>。

敗犬女王 發表於 2019-2-4 20:28
連新青年都有得冠 一種永遠最少要速冠啦

希望祖兒今年自己寫哂全部歌
拎埋唱作金
撼低陳蕾同Serrini

希望祖兒今年自己寫哂全部歌
拎埋唱作金
撼低陳蕾同Serrini
hehehaha 發表於 2019-2-4 21:15

我願意幫佢代筆 然後落佢名

咁似上年Gin Lee 1st plug 曌 既

本周「勁歌金榜」冠軍歌是伍富橋的。
LLLC 發表於 2019-2-4 20:51

好核突,
Keeva捨得出歌未?gin lee都敗走香港啦
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁三大膠
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

我願意幫佢代筆 然後落佢名
RVHOCPC 發表於 2019-2-4 21:30

我地合寫啦

咁似上年Gin Lee 1st plug 曌 既
cmho 發表於 2019-2-4 22:44

曌 係LITM 4th plug
    一種永遠 係新碟唔知1st定2nd plug

結論 Gin > Joey

風水輪流轉
Gin Lee, Serrini, 鄧小巧等等一班一線唔派歌
其他女歌手冇得播

好核突,
iamsingingwong 發表於 2019-2-4 22:44

麥家瑜簽星夢仲好過留係環球呢個大雪櫃啦

美千都有咁噶待遇,美祖都係時候啦

阿mark 發表於 2019-2-4 23:07

無環球歌手優勢,903ban , gin lee1年10歌, keeva2年1歌,仲慘過英皇大雪櫃
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁三大膠
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

老實講人哋未必肯簽佢

風水輪流轉
Gin Lee, Serrini, 鄧小巧等等一班一線唔派歌
其他女歌手冇得播
hehehaha 發表於 2019-2-4 23:04

鄧小巧快了快了
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 08
1. 下一位前度 2. 裝睡的情人 3. 黑人問號

兩位一姐

最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.Yukilovey.HANA.鄒文正.黃馨.賈立怡.歐倩怡

謙謙繼續hea 播 想點

黃家正 發表於 2019-2-4 11:51 AM

點會輪到2彎娜?
有人要重奪
太平公主

謙謙繼續hea 播 想點
kallio 發表於 2019-2-5 00:27

細公司
自動留個新人金比其他人

兩位一姐
Hoyin 發表於 2019-2-5 00:10

計埋碎雅有三位一姐

計埋碎雅有三位一姐
hlyung 發表於 2019-2-5 00:35

碎雅果首聽聽下覺得唔錯
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.Yukilovey.HANA.鄒文正.黃馨.賈立怡.歐倩怡

今朝晴朗係成個星期嘅播歌量同埋揀D歌都唔係幾German
43. 誰最Gin強 誰最善良 誰就會更高尚?
2019Week8
1殘缺的彩虹2假行僧3下一位前度

Viu 重播叱吒
又回帶song of the year 台下歌手冷淡反應

希望祖再奪song of the year in 2019
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

兩位一姐
Hoyin 發表於 2019-2-5 00:10

HANA 同 Shiga 嗰兩套劇都係黃金時段
Jinny 嗰套好似係深宵時段
似乎 Jinny 已成棄將
三首個旋律都好悶
日月共存 睇得出係有跟如懿傳嘅劇情嚟填嘅
不過啲詞藻唔夠華美 襯唔起套劇
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

HANA 同 Shiga 嗰兩套劇都係黃金時段
Jinny 嗰套好似係深宵時段
似乎 Jinny 已成棄將  
三首個旋 ...
616.1314 發表於 5/2/2019 13:53

七點唔算好黃金吧

七點唔算好黃金吧
XYZZY 發表於 2019-2-5 15:05

但係播得嗰半個鐘
播足半年慢性洗腦
個威力其實好勁
如懿傳嗰個時段真係唔覺得會有好多人睇
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

Viu 重播叱吒
又回帶song of the year 台下歌手冷淡反應

希望祖再奪song of the year in 2019 ...
白河喜來登 發表於 2019-2-5 13:27

啱呀同美kay攞女金果陣一樣咁冷淡
起碼要美迦首奪女銅嘅反應先收貨啦

老實講人哋未必肯簽佢
林仔 發表於 2019-2-4 23:35

四年一碟再兩年一歌呢粒女靠咩生存

係都係Yanting走先星夢成公司都係女邊有咁多劇出
雖然自家親生啲女成陣6+1味

四年一碟再兩年一歌呢粒女靠咩生存
Frankiekiekie 發表於 2019-2-5 16:50

可能當初簽咗超長約
反而救到佢

今week 三甲都係樂隊組合
同埋呢兩個月都幾熱鬧
上到榜7首
派左歌都一大堆
Mr.
Dear Jane
ToNick
Nowhere Boys
艾粒
何超 & Uni Boys
Per se
雷同二友
Pandora
新青年理髮廳
神奇膠
The Bright Lights
Mr. Rocket Head

好核突,
iamsingingwong 發表於 2019-2-4 22:44

球記係咪上年用咗盡Quota
上年一嚟已經谷爆咗無期
今年好似提早收爐咁款
嚟嚟去去都係推黑面

希望黃瑋中《想寂寞》熱播

星夢三個女人既新歌都係張家誠作
可以睇得出鍚邊個多d

可能當初簽咗超長約
反而救到佢
林仔 發表於 2019-2-5 17:02

但上位最黃金十年就咁畀人Hea咗
我記得同期都有啲新人e.g. Eva Chan
好多都兩三先就極速無再喺球記

球記係咪上年用咗盡Quota
上年一嚟已經谷爆咗無期
今年好似提早收爐咁款
嚟嚟去去都係推黑面 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-2-5 05:09 PM

睇個樣都似
唔該美迦派歌啦
有無一年無新歌?

啱呀同美kay攞女金果陣一樣咁冷淡
起碼要美迦首奪女銅嘅反應先收貨啦  ...
coolwanted 發表於 2019-2-5 16:17

唔係喎 Kay 拎女金 歌手反應好好 特別欣宜 廷鏗 周爸 柏豪 supper
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

唔係喎 Kay 拎女金 歌手反應好好 特別欣宜 廷鏗 周爸 柏豪 supper
白河喜來登 發表於 2019-2-5 17:29

咪同美祖果陣一樣禮貌性微笑拍手掌

幕後嗰邊仲要靜嚶嚶