返回列表 發帖
而家打上去早霸王你知道唔知道嗰個叫林仔
係咪cm巴打嚟???

係咪cm巴打嚟???
hlyung 發表於 2019-2-8 11:50

但聽而家女仔嘅語氣, 似呢個先係真.收兵
WYTV Music Chart(Week 7)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

kevinlai1621 發表於 2019-2-8 11:59

痴線 咁都overrun 垃圾到

其實勁爆獎都公認冇用
呢幾個歌手又唔係一線(有啲甚至二三線都未必係)
不如認咗佢可能仲型仲吸到客{:4_96 ...
mosesming 發表於 2019-2-8 11:48

997都幾難堪,唔知佢年尾頒獎禮點拆解哩件事。倒不如真系話係一個倒模

五個歌手都話個獎座唔係自己的或自己掉的,好容易就變成羅生門。唱片公司就更難承認。因為累曬成家公司藝人

五個歌手都話個獎座唔係自己的或自己掉的,好容易就變成羅生門。唱片公司就更難承認。因為累曬成家公司藝人 ...
lu12 發表於 2019-2-8 12:16

四個咋有個暗星拎咁少獎拎返咗獎自拍啦

四個咋有個暗星拎咁少獎拎返咗獎自拍啦
Frankiekiekie 發表於 2019-2-8 12:27

係五個啊,連詩雅喺rainky評論下留言,羅力威單獨留言,吳彤轉評

希望謝安琪棄左997新城勁爆女歌手膠獎,要同gin lee and 欣宜同等地位
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁三大膠
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

嘉姐 X2 太后 X2
其他節目主持係咪當我地美祖無到??
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 6 (16/02/2019)
1. 我們萬歳 - 陳奕迅  2. 亂世情侶 - 古巨基  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾  4. 如若我 - Pandora  5. 花花草草 - 王菀之

嘉姐 X2 太后 X2
kwanie 發表於 2019-2-8 13:05

豬芬都播了

嘉姐 X2 太后 X2
kwanie 發表於 2019-2-8 13:05

隻歌史無前例咁高質903班人邊識欣賞
如果一種永遠入唔到十大而心之科學竟然有至尊我覺得係903史上最大醜聞

銷量榜係咪因為過年暫停一週?

最大機會碎雅,華納清雜物清走左個奬

最大機會碎雅,華納清雜物清走左個奬
lblemon 發表於 2019-2-8 16:08

kaman921 發表於 2019-2-8 16:25

睇黎係LLV
HINZ TOP 20 Week 4
01 風靡 - Gin Lee
02 若然冬天沒有花 - 梁釗峰
03 沙文 - 林憶蓮

怪錯左碎雅
祖兒又唔係商台聽眾杯茶
出道19年的容祖兒更首次於叱咤樂壇流行榜頒獎典禮食白果。

隻歌史無前例咁高質903班人邊識欣賞
如果一種永遠入唔到十大而心之科學竟然有至尊我覺得係903史上最大醜 ...
aussie2013 發表於 2019-2-8 15:00

R u kidding me ?

一種永遠仲衰過song of last year wo

一種永遠 應該唔好播 立即停
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

睇黎係LLV
hinz 發表於 2019-2-8 16:51

呢舖要睇吓mani點幫佢拆
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

sam6a 發表於 2019-2-8 17:06

佢拆唔拆都係樂壇失蹤人口 自從簽左英皇後
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

sam6a 發表於 2019-2-8 17:06

搵佢老婆嚟頂囉
佢同公司嘅立立都試過俾另一半掉晒啲獎

Shiga今年開始掃(tvb)獎啦

Shiga今年開始掃(tvb)獎啦
阿mark 發表於 2019-2-8 05:21 PM

實中:

2019年度勁歌金曲頒獎典禮

最佳演繹女歌星
連詩雅

最受歡迎女歌星
一姐之爭

太平公主

支持艾粒1>2>2>2
首奪叱咤十大
拎第十位
hehehaha 發表於 2019-2-7 07:34 AM

叱吒十大個第十位真係好似新城果d膠,

成日留比903 d自已友攝落去
太平公主

齊來回顧十年既叱吒十大第十位

2007 東京鐵塔下gulugulu  - 有耳非文
2008 我地大家  - 林海峰

2009 妮歌 - 何韻詩
2010 我係我 - 楊千嬅
2011 陽光燦爛的日子 - 周國賢
2012 山頂既朋友 - 草蜢、軟硬
2013 非凡人生 - 鄭融
2014 高山低谷 - 林奕匡
2015 幸福之歌 - Supper Moment
2016 愛情小品 - 林奕匡
2017 傷心到變形 - 吳業坤
2018 沉默的士高 - 王菀之

原來草蜢同
林奕匡都拎過兩次第十位
太平公主

R u kidding me ?

一種永遠仲衰過song of last year wo

一種永遠 應該唔好播 立即停 ...
白河喜來登 發表於 2019-2-8 17:04

其實曲直都分唔清會顯得個人好膠
and我係真祖粉

其實曲直都分唔清會顯得個人好膠
and我係真祖粉
aussie2013 發表於 2019-2-8 18:04

HotelBB唔知做咩一見到容祖兒三隻字會發哂癲
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

實中:

2019年度勁歌金曲頒獎典禮

最佳演繹女歌星
連詩雅

最受歡迎女歌星
一姐之爭
     ...
jaytang 發表於 2019-2-8 17:27

我覺得碎雅會同周柏豪同級
一個人氣王
開多一個獎: 人氣后
本週冠軍歌: 若然冬天沒有花

2018 十大優秀流行歌手: 方皓玟 李克勤 周柏豪 林欣彤 泳兒 容祖兒 胡鴻鈞 陳柏宇 張敬軒 JW 王灝兒
十大金曲獎: 假使世界原來不像你預期 缺 和好 男人背後 忍 獻醜 無常春秋 認真如初 但願人長久 偉業街
年度優秀至尊金曲: 心之科學 全年金曲金獎: 假使世界原來不像你預期

我覺得碎雅會同周柏豪同級
一個人氣王
開多一個獎: 人氣后  ...
Our_Souvenir 發表於 2019-2-8 19:38

上年咪已經開左畀hana咯

上年咪已經開左畀hana咯
lu12 發表於 2019-2-8 19:57

果個係最受歡迎網絡歌星

我意思係人氣王大獎之外新增一個人氣后大獎

2018 十大優秀流行歌手: 方皓玟 李克勤 周柏豪 林欣彤 泳兒 容祖兒 胡鴻鈞 陳柏宇 張敬軒 JW 王灝兒
十大金曲獎: 假使世界原來不像你預期 缺 和好 男人背後 忍 獻醜 無常春秋 認真如初 但願人長久 偉業街
年度優秀至尊金曲: 心之科學 全年金曲金獎: 假使世界原來不像你預期

果個係最受歡迎網絡歌星

我意思係人氣王大獎之外新增一個人氣后大獎 ...
Our_Souvenir 發表於 2019-2-8 20:18

咁應該就會撤翻網絡歌星,大家都係網絡性質的

前新城知訊台台長朱明銳對於發生獎座被棄置事件甚為關注,他回覆傳媒時表示:「奬項是神聖崇高的、當年以一個獎,鼓勵歌手一年的努力!確立歌手的位置及價值!因此應該珍惜背後的意義!可能有歌手已經退出樂壇,等如有些學生只保留大學証書,而不要小學中學證書一樣!尊重與否各自修行!又或者真的家居太小啦!沒有收藏位置,但怎麼也好理應妥為處理!因為是歌手的曾經光輝奮鬥印記!其實那五位歌手,現在拿獎座拍一張照片,就是最好的尊重!謝謝。」

鋭哥搞大件事了

搞到要自證清白tim吖

2018年2月,2013年度新城勁爆頒獎禮的「新城勁爆躍進歌手」獎座被發現棄置於北角渣華道橋底,可見含金量甚低[1]。

最後一次編輯於 8 小時前由 祖祖祖

邊個會然咁樣陷害早早

前新城知訊台台長朱明銳對於發生獎座被棄置事件甚為關注,他回覆傳媒時表示:「奬項是神聖崇高的、當年以一 ...
lu12 發表於 2019-2-8 20:40

銳哥似暗指吳彤

2018年2月,2013年度新城勁爆頒獎禮的「新城勁爆躍進歌手」獎座被發現棄置於北角渣華道橋底,可見含金量甚 ...
hlyung 發表於 2019-2-8 20:44

點解會變左 2018 年既?

Our_Souvenir 發表於 2019-2-8 21:32

2018年係新聞時間

2018年係新聞時間
lu12 發表於 2019-2-8 21:42

即係一年前?

This is probably the biggest news ever relating to that particular award. Support Colin to play their songs tonight, especially 說一句 :)

即係一年前?
Our_Souvenir 發表於 2019-2-8 21:43

咦?係喔,咁就唔知邊個編維基百科的了

咦?係喔,咁就唔知邊個編維基百科的了
lu12 發表於 2019-2-8 21:57

點解你回呢幾個帖都好似發緊夢咁?

點解你回呢幾個帖都好似發緊夢咁?
Our_Souvenir 發表於 2019-2-8 22:00

一時間都唔記得已經2019年

Our_Souvenir 發表於 2019-2-8 21:32

祖祖祖改返喇

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/Special:移动版差异/53113575

祖祖祖改返喇

移动版差异/53113575
hlyung 發表於 2019-2-8 22:07

應該係亞亞亞 fans
43. 誰最Gin強 誰最善良 誰就會更高尚?
2019Week8
1殘缺的彩虹2假行僧3下一位前度

又song of the year?
夠皮啦,都拎過一次咯。
唔好玩爛個至尊金曲。
jaytang 發表於 2019-2-6 21:44

其實心G 得903有歌曲獎
如果我擁有海

903呢排好bad taste

有預感一種永遠低AP冠
祖兒又唔係商台聽眾杯茶
出道19年的容祖兒更首次於叱咤樂壇流行榜頒獎典禮食白果。

係咪cm巴打嚟???
hlyung 發表於 2019-2-8 11:50

kevinlai1621 發表於 2019-2-8 11:59

嚇到我即刻去聽返重溫
聽完都可以很肯定地講你知 故仔當中人事物 一概與我無關

903專業推介 09/02/2019 第6週
RK  LW   Songs                       Singers
01   03   生活還欠你什麼          新青年理髮廳
02   05   扮哂巨星                    I Love You Boy'z
03   07   致旅途中的我              Nowhere Boys
04   17   塑造                          謝霆鋒 Feat. 王嘉爾
05   04   釋放自己                    Mr.
06   15   很想跳吧         ToNick
07   02   一吻穿越四十六億歲    陳健安
08   13   邊緣引力        王梓軒
09   20   花花草草                   王菀之
10   18   假行僧         方大同
11   09   亂世情侶                   古巨基
12   12   守破離                      林二汶
13   01   我們萬歲        陳奕迅
14   ne   貪睡的人                   黃妍
15   14   下一位前度       林家謙
16   11   水魚                          Josie & The Uni Boys
17   10   慶祝無意義       per se
18   16   你在聽嗎                   趙慧珊
19   ne   微物                         王嘉儀
20   ne   中佬旅行團                陳柏宇

本週3首新上榜歌曲

out
06   光引致疼痛       黃淑蔓
08   時間囊         方皓玟
19   一種永遠                   容祖兒

評分人數

嘉儀上到
希望唔好又一week命。。。
WYTV Music Chart(Week 7)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

微物上到
開心