返回列表 發帖
原來一種永遠out左
係咪又要出現神台歌手破地獄走勢
WYTV Music Chart(Week 7)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

原來一種永遠out左
係咪又要出現神台歌手破地獄走勢
kevinlai1621 發表於 2019-2-9 11:26

都可以提前恭喜下星期re硬先

林仔 發表於 2019-2-9 11:26

尋日播得咁勁, 真係一個唔覺意又 02 re

中文歌曲龍虎榜 09/02/2019 第6週
RK  LW   Songs                         Singers
01   04   裝睡的情人           張敬軒
02   13   下一位前度           林家謙
03   16   守破離             林二汶
04   08   一吻穿越四十六億歲     陳健安
05   11   睡皇后             鄧紫棋
06   01   我們萬歲            陳奕迅
07   05   黑人問號                     鍾舒漫
08   ne   最後召集                     周柏豪
09   ne   釋放自己                     Mr.
10   15   廢中              嚿飯咁
11   09   獨立單位            張紋嘉
12   18   亂世情侶            古巨基
13   19   光引致疼痛           黃淑蔓
14   20   中佬旅行團           陳柏宇
15   03   太難開始                     胡鴻鈞
16   ne   貪睡的人                     黃妍
17   17   Crying Underwater       勞嘉怡
18   ne   迎春豬2019                 RTHKDJ
19   ne   時間囊                        方皓玟
20   ne   A.S.A.P.                      Mirror

本週6首新上榜歌曲

out
02   掉進海的眼淚         洪嘉豪
06   大女人主義          吳業坤 Feat. 田蕊妮
07   守口如瓶           周國賢
10   殘缺的彩虹          陳綺貞
12   怪美的            蔡依林
14   花花草草           王菀之

評分人數

唔播mirror

2台都要派新年歌

2台都要派新年歌
kevinlai1621 發表於 2019-2-9 12:13

要播呢首所以skip咗mirror

迎春豬拍得住鼎爺嗰首,咁都派得落

隔離港台發生乜事
小企鵝推介流行榜 本週 2018年度
小企鵝樂評The Album (part one)

林仔 發表於 2019-2-9 11:26

恭迎祖祖WK7準備重新上榜
流行榜冇咗佢都變得暗淡
成個903專業推介彷彿執得
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

希望一種永遠
19>xx>02 之後xx到永遠
最偉大發明     你説是愛情
跟他結束 她與他再一起

前新城知訊台台長朱明銳對於發生獎座被棄置事件甚為關注,他回覆傳媒時表示:「奬項是神聖崇高的、當年以一 ...
lu12 發表於 2019-2-8 20:40

幫銳哥整理下
龍小菌 已拎住獎座自拍

羅力威 話自己住九龍 冇可能丟獎去港島
連詩雅 聲稱獎放公司 po出公司獎櫃相 (遲d po自拍)
蔚雨芯 聲稱放迷你倉 遲d先拎到出嚟 (話自己著既鞋冇相中咁大隻)
吳彤    聲稱獎座放儲物倉 提供了儲物倉相片 相中睇唔到獎座 (懷疑係多出嚟既獎項sample,又話自己冇興趣著女裝鞋)
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190208/bkn-20190208152419030-0208_00862_001.html?eventid=402883474d7616cc014d9514e0754d86&eventsection=hk_entertainment
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

最後召集同釋放自己都好犀利

希望一種永遠
19>xx>02 之後xx到永遠
hehemamama 發表於 2019-2-9 12:46

阿祖當然要02>02>02>02>02>02>02>....
無聽過亞亞亞咩

牙祖肯定想學囍帖街走勢啦
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 6 (16/02/2019)
1. 我們萬歳 - 陳奕迅  2. 亂世情侶 - 古巨基  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾  4. 如若我 - Pandora  5. 花花草草 - 王菀之

YY 第一首就播下一位前度送俾我
HINZ TOP 20 Week 4
01 風靡 - Gin Lee
02 若然冬天沒有花 - 梁釗峰
03 沙文 - 林憶蓮

港台咁多新曲上榜, 是好的轉變.
PS 還有咁多歌未播, 大女人應該都似out .

一扇門是我  可凱旋四方 不怕前面對著那路  不夠康莊

阿雪情人節派歌
恭喜謝安琪成為2018年樂壇女歌手大贏家
我要重申一次,謝安琪先係叱咤有最女之後唯一大滿貫既女歌手
美祖絕對唔係,佢仲差我最喜愛歌曲架

阿雪情人節派歌
abcxyz302006 發表於 2019-2-9 13:14

Who ar
8年前佢憑喜帖街win曬,前年上年佢仲巴閉,用一條村+一道門搞掂,今年又來料,佢係Kay 山林道!!

阿雪情人節派歌
abcxyz302006 發表於 2019-2-9 13:14

林雪定盧覓雪

美巧下個月出碟

林雪定盧覓雪
Frankiekiekie 發表於 2019-2-9 13:17

謝雪心

林雪定盧覓雪
Frankiekiekie 發表於 2019-2-9 13:17

孫慧雪
恭喜謝安琪成為2018年樂壇女歌手大贏家
我要重申一次,謝安琪先係叱咤有最女之後唯一大滿貫既女歌手
美祖絕對唔係,佢仲差我最喜愛歌曲架

看來港台冠軍是裝睡的情人

孫慧雪
abcxyz302006 發表於 2019-2-9 13:26

係咪打算生完就同浦銘心爭人妻市場

花花草草已 out @ rthk

阿雪情人節派歌

雪雪雪?
KFMusic Choice WEEK 7
1.下一位前度 - 林家謙 | 2.致旅途中的我 - Nowhere Boys | 3.當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾 | 4.偽人 - 許廷鏗 | 5.白雲會告訴我 - 雷同二友

恭喜張敬軒港台冠
Ps: 林仔,你應該是港台人

美巧下個月出碟

得一首新歌

01 27 03 生活還欠你什麼   新青年理髮廳

903榜有史以黎最低質冠軍歌
冠軍歌 Forever Young - 艾怡良 (44)
亞軍歌 時間囊 - 方皓玟 (27)
季軍歌 致旅途中的我 - Nowhere Boys (23) [ week 6 ]

Shiga今年開始掃(tvb)獎啦
阿mark 發表於 2019-2-8 17:21

我寧願Shiga掃獎啦,最少唱live穩定。

01 27 03 生活還欠你什麼   新青年理髮廳

903榜有史以黎最低質冠軍歌 ...
Lewis 發表於 2019-2-9 14:16

咁扮晒巨星算乜

美巧下個月出碟

又係5首歌?!

又係5首歌?!
阿mark 發表於 2019-2-9 14:34

(應該)

芭樂
四大發明
重陽
雲吞
芭樂之石頭芭樂Rock Ballad

又係5首歌?!
阿mark 發表於 2019-2-9 14:34

睇個勢應該都係EP

新城勁爆流行榜:第6週(2019.02.09
RK  LW Songs                         Singers
01  08  下一位前度        林家謙
02  11  我要給世界最悠長的濕吻  蔡健雅
03  07  太難開始         胡鴻鈞
04  01  睡皇后          鄧紫棋
05  10  ASAP           Mirror
06  06  裝睡的情人        張敬軒
07  12  最後召集         周柏豪
08  09  守口如瓶         周國賢
09  13  瞳話           陳奐仁
10  14  守破離          林二汶
11  17  一吻穿越四十六億歲    陳健安
12  15  廿一個誰         蔡一傑
13  20  當我迷失時聽著的歌    陳蕾
14  16  你在聽嗎?        趙慧珊
15  18  獨立單位         張紋嘉
16  NE  中佬旅行團        陳柏宇
17  19  堅持           張彥博
18  NE  白雲會告訴我       雷同二友
19  NE  值得放棄         符致逸
20  NE  殘缺的彩虹        陳綺貞

本週共有4首全新上榜+0首重新上榜歌曲(共0首)
Out
LW Songs             Singers
02  我們萬歲     Eason and the Duo Band
03  黑人問號     鍾舒漫
04  沐春風      謝安琪
05  Forever Young  艾怡良

Confirmed~

評分人數

覺得too proud remix嘅錄音重製冇三年守望咁突兀,唔會好似夾硬加落去咁

陳綺貞又會而家先上997

幫銳哥整理下
龍小菌 已拎住獎座自拍

羅力威 話自己住九龍 冇可能丟獎去港島
連詩雅 聲稱獎放公司 po出公 ...
liebe 發表於 2019-2-9 12:47

会唔会有人丢咗,但问人借来拍?哈哈
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

回復 238# kevinlai1621
其他兩台上完再落返隔一陣佢先上

比起瞳話,生活還欠你什麼都唔叫惡頂吧

比起生活還欠你什麼,瞳話先叫惡頂吧
lu12 發表於 2019-2-9 17:13

真係,每星期聽到曈話都會想轉台

新城好高質,俾多個落榜週俾周爸

估五大 eason hubert 謙 mirror 雅

唔係裝睡的情人冠
亞軍相被人視為二等

我共你硬拼盡了力最後都是銀獎

Mirror都留低到,唔通out kay?

哇⋯⋯gem好愛將啊

比起瞳話,生活還欠你什麼都唔叫惡頂吧
lu12 發表於 2019-2-9 17:13

相比上年廣東歌回春
今年又返落新低點
一種永遠係代表作

Mirror都留低到,唔通out kay?
軒的話 發表於 2019-2-9 17:23

我依家覺得神台eason都可能out埋

一係冠謝安琪 一係冠林家謙