返回列表 發帖
我謙唔係五甲都冇就out呀ma
估冠Eason

六個星期了,一首三台冠都未有

新城太高汁
俾我謙冠
唔知903會唔會跟風

哇 新城會唔會太高汁 冠謙謙
港台下禮拜會唔會有機?
今個禮拜相比之下 903...

謙謙第一首派台歌就冠軍!
997好有眼光! 好有taste!

01  08  下一位前度        林家謙
02  11  我要給世界最悠長的濕吻  蔡健雅

What an INSULT to Tanya

01  08  下一位前度        林家謙
02  11  我要給世界最悠長的濕吻  蔡健雅

What an INSULT to Tan ...
bagfgfcde 發表於 2019-2-9 18:16

台灣分公司基本唔會係香港榜單打歌

新城勁爆流行榜:第6週(2019.02.09)
RK  LW Songs                         Singers
01  08  下一位前度 ...
PenguinMusic 發表於 2019-2-9 15:45

痴線新城高質到癲
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 08
1. 下一位前度 2. 裝睡的情人 3. 黑人問號

新城先係專業推介,903收x啦

新城先係專業推介,903收x啦
阿mark 發表於 2019-2-9 18:44

班古老石山成日都同997玩作對玩相反
睇死 903連死位都無

謙謙第一首派台歌就冠軍!
997好有眼光! 好有taste!
阿橋 發表於 2019-2-9 18:04

但點解狗狗漆唔俾我們萬歲冠WTF??????????
根本上WK應該冠啦!! 狗狗漆擺明偏幫宇宙巨漿!!!!!!!!!!

根本上WK應該冠啦!! 狗狗 ...
酷愛903 發表於 2019-2-9 19:50

(超勁重鎚^INFINITY)我們萬歲997冠3台齊冠,賭幾多都得!!

你真係仲好意思出聲!

痴線新城高質到癲
帥小寶` 發表於 2019-2-9 18:41

我謙首冠竟然係新城,
希望新城咁重視佢,
幾年後唔好棄獎就好了

上週冠睡皇后唔算偏幫啊,哩首歌都幾好聽。但係今個星期就⋯⋯

997高質到喊出嚟
識貨冠我家謙
你班暗星重掉咗人個獎
有無良心

呢幾年997同eason關係麻麻

新城真係樂壇良心
唯一一台上forever young 仲要冠美謙
冠軍歌 Forever Young - 艾怡良 (44)
亞軍歌 時間囊 - 方皓玟 (27)
季軍歌 致旅途中的我 - Nowhere Boys (23) [ week 6 ]

997高質到喊出嚟
識貨冠我家謙
你班間星重掉咗人個獎
有無良心
Frankiekiekie 發表於 2019-2-9 20:10

997 keep住進步
903愈嚟愈保守
過多幾年啲人開始要丟903啲獎
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

997 keep住進步
903愈嚟愈保守
mosesming 發表於 2019-2-9 21:42

連 我們萬歲 都無冠其實點樣進步
不過997個榜貌似進步又係年經黎 次次CM讚完個榜之後都會有d噴榜單出黎 之後又會有人插
跟住年尾個頒獎禮又會搞到7晒
最後成班又係轉j 903個頒獎禮
恭喜Kay成為2010年代第一位雙料女金 (女金 最女)(亦係2004年之後都未出現過既雙料女金)
亦都恭喜Kay成為叱咤史上首位大滿貫女歌手
再恭喜Kay首奪最優秀流行女歌手大獎!

997 keep住進步
903愈嚟愈保守
mosesming 發表於 2019-2-9 21:42

自從997頒個獎比Serrini 同Nancy
已經對呢個台另眼相看
903就應該頒到2099年都仲係容祖兒李克勤張敬軒

So how many above really think 下一位前度 is a better song than 我們萬歲 / 沐春風 ? That's disappointing if true.

Thankfully that hasn't been reflected in the CM chart.

Thankfully that hasn't been reflected in the CM chart. ...
kin888 發表於 2019-2-9 22:07

遲早的事

連 我們萬歲 都無冠其實點樣進步
不過997個榜貌似進步又係年經黎 次次CM讚完個榜之後都會有d噴榜 ...
kayzzz 發表於 2019-2-9 21:52

其實四台除咗TVB榜+頒獎禮都柒之外
三台榜好多時都唔太差
都嘉許到一啲好歌
係去到頒獎禮先柒
903頒獎禮感覺上好啲某程度係因為大家追走勢追足一年
過程中已經接受咗個賽果
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

So how many above really think 下一位前度 is a better song than 我們萬歲 / 沐春風 ? That's disappoin ...
kin888 發表於 2019-2-9 22:07

997 個榜廢是常識吧

997 個榜廢是常識吧
bagfgfcde 發表於 2019-2-9 22:27

好過以前少少咁啦

997 個榜廢是常識吧
bagfgfcde 發表於 2019-2-9 22:27

至少現在的997本地榜比以前好一點,不過每年都要分無謂的XX樂勢力/躍進歌手給某些歌手。(e.g.sukie S) 其實sukie在上年12月29日已經plug了動態回顧,要是1月初997肯讓sukie的動態回顧上榜的話,可能今個星期的冠軍歌是動態回顧。P.s.自己很喜歡她上年的阿呆及今年第一plug<動態回顧>。

至少現在的997本地榜比以前好一點,不過每年都要分無謂的XX樂勢力/躍進歌手給某些歌手。(e.g.sukie S) 其 ...
Danny02 發表於 2019-2-9 22:55

睇榜尾就夠反正唔識睇佢 D 獎
43. 誰最Gin強 誰最善良 誰就會更高尚?
2019Week8
1殘缺的彩虹2假行僧3下一位前度

睇榜尾就夠反正唔識睇佢 D 獎
b01091018 發表於 2019-2-9 22:57

不過既然997已經把男、女歌手及組合留給大公司的話,maybe可以考慮把2-3個歌曲獎頒給XX躍進歌手?

不過既然997已經把男、女歌手及組合留給大公司的話,maybe可以考慮把2-3個歌曲獎頒給XX躍進歌手? ...
Danny02 發表於 2019-2-9 23:07

歌曲獎唔畀一二線的歌手,點做大贏家?

勁歌金榜@2019/02/09
RK  LW Songs             Singers
01  02  重複愛一次    伍富橋
02  03  半段路      田蕊妮
03  04  若然冬天沒有花  梁釗峰
04  05  黑人問號     鍾舒漫
05  07  為愛冒險     胡鴻鈞
06  NE  孤身走      連詩雅
07  08  永生花      曾樂彤
08  09  花灑下的歌    林奕匡
09  10  你在聽嗎?    趙慧珊
10  NE  心有不甘    HANA菊梓喬

Out
XX  01  大女人主義    吳業坤 feat. 田蕊妮
XX  06  To Whom   Supper Moment、Survive Said The Prophet

評分人數

恭喜我謙997首冠

RK  LW Songs             Singers
02  03  半段路  ...
jeremyc 發表於 2019-2-9 23:30

Shiga第六位新上榜
哈拿第十位新上榜
邊個一姐
顯然易見

Shiga第六位新上榜
哈拿第十位新上榜
邊個一姐
顯然易見
表妹保莉 發表於 2019-2-9 23:42

hana首歌大概多四個星期留喺個榜度

Shiga第六位新上榜
哈拿第十位新上榜
邊個一姐
顯然易見
表妹保莉 發表於 2019-2-9 23:42

Shiga新上榜第6,同上年周柏豪一樣的待遇

hana首歌大概多四個星期留喺個榜度
lu12 發表於 2019-2-9 23:45

true story
43. 誰最Gin強 誰最善良 誰就會更高尚?
2019Week8
1殘缺的彩虹2假行僧3下一位前度

論唱 心有不甘真係完勝其他兩首
其他兩首都有hea唱既感覺 但HANA真係比足感情
論歌就吳若希個首最好 ...
HOTMAN 發表於 6/2/2019 00:01

自從997頒個獎比Serrini 同Nancy
已經對呢個台另眼相看
903就應該頒到2099年都仲係容祖兒李克勤張敬軒 ...
hehehaha 發表於 2019-2-9 21:59

2099年呢班友就真係落棺

02  03  半段路  ...
jeremyc 發表於 2019-2-9 23:30

已經一級一級咁上
成個榜都係聽師奶歌
都可以Out The Whom
品味垃圾到點先可以做到

商台個榜呢輪冇首歌係似會冠軍,
所以連咩新青年艾粒都可以冠軍,
快啲摺左個榜算啦

商台個榜呢輪冇首歌係似會冠軍,
所以連咩新青年艾粒都可以冠軍,
快啲摺左個榜算啦 ...
stephybest 發表於 2019-2-10 13:00

女銅二友王嘉儀蔡健雅艾怡良唔冠
走去冠埋啲垃圾歌
真係吹佢唔脹
仲不知所謂過 billboard 100

《沙發海》其實plug咗未?
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 7
1.G.E.M. - 睡皇后 (1 Week No.1)
2.古巨基 - 亂世情侶 (1 Week No.1)
3.容祖兒 - 一種永遠

903班DJ係咁講話好聽好聽
睇下人地新城真係冠到喎
你地呢?? 冠隊廢野
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 08
1. 下一位前度 2. 裝睡的情人 3. 黑人問號

Kelly 出年紅館叫歌迷揀歌
暗中傾慕你也是我有的自由

今個星期新城好高汁, 以行動支持謙謙
反觀商台.......褶左佢啦咁垃圾既歌都冠

本週同埋下週嘅903專業推介冠軍歌分別佔據
2019年我最討厭的歌曲第一、二位!
恭喜曬!
明知匆匆一世~太缥缈~
花一秒决定自己多么重要

XYZZY 發表於 2019-2-10 07:15

美菊d懶音真係.... 真係每一句都有...
真係既?好犀利丫

lemontea1069 發表於 2019-2-10 14:41

星期五档案 替换 感动味蕾 手到拿来 如果我们在恋爱 躲猫猫 逃出生天 好时光 红眼睛 冰室  爱  临走前吻我 对不起不是你 鞋呀!鞋呀! 前世 红丝带 有血有泪 海豚 你有事瞒住我 傻男 抱歉柯德莉夏萍 皮外伤 断舍离  其后  伪君子  尾站天国  be with you 冷淡  花见小路  如果KELLY 够胆唱晒呢堆  绝对红得翻

lemontea1069 發表於 2019-2-10 14:41

最後又係唱翻怨鬼

慧琳粉絲自發攪民間投票啦

一種永遠 2>out ready?