返回列表 發帖
前新城電台台長朱明銳接受東網訪問,佢話:「奬項是神聖崇高的,當年以一個獎鼓勵歌手一年的努力!確立歌手的位置及價值!因此,應該珍惜背後的意義!可能有歌手已經退出樂壇,等如有些學生保留大學證書,而不要小學中學證書一樣!尊重與否各自修行!又或者真的家居太小啦!沒有收藏位置,但怎麼也好,理應妥當處理!因為是歌手的曾經光輝奮鬥印記!其實,那五位歌手,現在拿獎座拍一張照片,就是最好的尊重!謝謝」咦,聽落銳哥有啲angry喎,想一齊緝兇喎!

銳哥

根據五個人提供嘅證據
最大嫌疑係羅力威啦好明顯
講咗等於冇講 仲要唔係佢自己講 冇圖冇真相
至於吳彤都係得個講

但係我覺得係羅力威嘅
楊千嬅 謝安琪 容祖兒 泳兒 林欣彤 AGA

估唔到新城可以凭呢种方式热闹娱乐圈一下
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

新城頒咗十幾年獎都冇人理
直至有人掉獎先有noise

前新城電台台長朱明銳接受東網訪問,佢話:「奬項是神聖崇高的,當年以一個獎鼓勵歌手一年的努力!確立歌手 ...
myrichardac 發表於 2019-2-8 23:07

關佢叉事咩 都唔係新城做啦
華語天后容祖兒!!!
唯一橫掃四台所有女歌手獎 / 奪獎最多女歌手 / 破紀錄18場紅館四面台
真正天后 - 獎項人氣票房實力兼備

Do姐都扔咗佢個金像影后獎座啦
斷捨離啫,而家興呀
andrew1203 發表於 2019-2-8 20:53

說真的嗎?
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

蒙面暗星有拎獎自拍
碎雅有公司影張相
呢兩個睇低一線

GAY只係影住個倉獎都唔見影其實係咩住佢up
咖哩咖哩汁就本身暗到唔係好care係咪佢掉
LLV同佢老婆啲Comment就最鬼

說真的嗎?
l00540 發表於 2019-2-9 10:57

唔係女主角獎
唔見嘅係第三屆金像獎新人獎(1984年)
佢自己係節目講過唔止一次

唔知2011年叱咤十大第9位個獎會唔會有一日喺渣甸山垃圾站出現呢
冠軍歌 Ride Along - 黎曉陽 (40)
亞軍歌 Pretty Crazy - 容祖兒 (32)
季軍歌 告別的藝術 - 陳健安 (24) [ week 16 ]

說真的嗎?
l00540 發表於 2019-2-9 10:57

do姐好似曾經講過
獎座已擺喺到好多年 所以個金像獎粒珠 同部分鐵造部分已經生哂鏽
之後dump咗都唔奇

其實都隔咗咁耐 得獎既果份榮譽同喜悅 都已經永記心中
生哂鏽既獎座放喺到都冇乜意義勒
祖祖都應該諗下呢一點
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

唔係女主角獎
唔見嘅係第三屆金像獎新人獎(1984年)
佢自己係節目講過唔止一次 ...
林仔 發表於 2019-2-9 12:05

唔知係Do姐/ 另一半掉ge呢?
Do姐恨拎大滿貫,估唔到會掉獎⋯⋯⋯

反OT: LLV、唔同嫌疑最大
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

聽落LLV嫌疑最大

希望連/蔚/羅 都盡快po張同獎座既自拍照出嚟以證清白
如果三個都po得出 就會知道係移民果位dump

do姐好似曾經講過
獎座已擺喺到好多年 所以個金像獎粒珠 同部分鐵造部分已經生哂鏽
之後dump咗都唔奇

其 ...
liebe 發表於 2019-2-9 14:44

早早擺獎間房大過你成間屋幾倍
你使同佢擔心

關佢叉事咩 都唔係新城做啦
cathay1996 發表於 2019-2-9 01:19

可能佢當年有份決定啲獎俾邊個

Llv個留言
就算我真係有扔個獎

姐係扔左
HINZ TOP 20 Week 17
01 其實寂寞 - 謝安琪
02 聲音導航 - 馮允謙
03 光 - 盧凱彤

聽落LLV嫌疑最大

希望連/蔚/羅 都盡快po張同獎座既自拍照出嚟以證清白
如果三個都po得出 就會知道係移民果 ...
liebe 發表於 2019-2-9 14:58

蔚雨芯都有影 不過無自拍吳彤個個真係喺倉

Shiga 都有影

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=15724&extra=&page=4

【星島日報報道】新城DJ Colin在Instagram上載一張相,指昨於北角渣華道橋底發現一個2013年勁爆躍進歌手獎,同放在一堆鞋當垃圾。而當年得獎嘅歌手,分別有羅力威、連詩雅、龍小菌、蔚雨芯和吳彤,事件在網上引起熱議。羅力威所屬的公司英皇娛樂,其後特地就事件訪問羅力威,其模棱兩可的回應卻令部分網民起疑。

英皇的其中一個專頁「冤枉娛樂」,今日下午在社交網站上載影片,並指就新城獎座一事,訪問回公司派利是的羅力威。羅力威在影片中,多番否認自己是扔棄獎座的事主。然而,「有一刻懷疑覺得可能真係我」、「應該真係唔係我」,以及「我琴日有去北角」等言論,卻令部分網民起疑。有人直指「佢個答案好模棱兩可」,亦有人質疑「咩叫應該唔係我,係就係,唔係就唔係㗎啦」,亦有人指「拎個獎出黎影相就得啦 唔洗講咁多。」
祖兒又唔係商台聽眾杯茶
出道19年的容祖兒更首次於叱咤樂壇流行榜頒獎典禮食白果。

其實已經可以肯定係LLV
HINZ TOP 20 Week 17
01 其實寂寞 - 謝安琪
02 聲音導航 - 馮允謙
03 光 - 盧凱彤

【星島日報報道】新城DJ Colin在Instagram上載一張相,指昨於北角渣華道橋底發現一個2013年勁爆躍 ...
我等我在 發表於 2019-2-9 19:15

佢講野成日都1999, 是咪有精神錯亂?

其實已經可以肯定係LLV
hinz 發表於 2019-2-9 20:43

佢個理由真係最似兇手
又話自己住九龍,一定唔係佢
然後又話佢案發果日係北角
想點?

蒙面暗星有拎獎自拍
碎雅有公司影張相
呢兩個睇低一線

GAY只係影住個倉獎都唔見影其實係咩住佢up
咖哩咖哩 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-2-9 11:20

但系吴彤曾经就职新城电台,会唔会辞职时候就丢咗

最大嫌疑应该系llv同吴彤
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

應該係llv啦
話自己冇掉 但又冇講個獎喺邊
仲唔係佢

佢個理由真係最似兇手
又話自己住九龍,一定唔係佢
然後又話佢案發果日係北角
想點? ...
表妹保莉 發表於 2019-2-9 23:24

掉舊膠都可以成為兇手

真係好想知搞咩住九龍但去北角掉
定係LLV返EGG想掉返個獎畀佢EGG唔收
轉個頭就走咗去北角掉咗佢

佢兩公婆夾埋講大話想隱暪啲咩

Shiga 姐 係ig 開live 捧住新城個獎 啦喎
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

佢兩公婆夾埋講大話想隱暪啲咩
kaman921 發表於 2019-2-10 17:05

做得出唔想認,希望新城以後唔好播Llv既歌
祖兒又唔係商台聽眾杯茶
出道19年的容祖兒更首次於叱咤樂壇流行榜頒獎典禮食白果。

美碎 龍小菌 已同獎合照
覺得吳彤同蔚雨芯呢啲樂壇小強一定唔會dump獎
LLV嫌疑最大,佢同佢老婆啲回應勁鬼
冠軍歌 Ride Along - 黎曉陽 (40)
亞軍歌 Pretty Crazy - 容祖兒 (32)
季軍歌 告別的藝術 - 陳健安 (24) [ week 16 ]

張相似係擺地灘
可能垃圾婆執左個獎去賣
建議有關人士(llv)拿拿臨去北角天橋底買翻個膠獎補鑊

美碎 龍小菌 已同獎合照
覺得吳彤同蔚雨芯呢啲樂壇小強一定唔會dump獎
LLV嫌疑最大,佢同佢老婆啲回應勁鬼 ...
Lewis 發表於 2019-2-10 20:55

希望蔚雨芯都快D po

但系吴彤曾经就职新城电台,会唔会辞职时候就丢咗

最大嫌疑应该系llv同吴彤 ...
kenny211 發表於 2019-2-10 00:13

吳彤要dump晨早dump左
唔太可能今日先嚟爆
而且佢喺外國難以證明

但如果其他3幾位都拎到個獎證明既話
即使吳彤地域因素拎唔出
基本上都可以肯定邊位dump咗
所以蔚雨芯快d拎住獎座po張相啦

有年份 有獎名 有一個係金,都可以攪到咁
如果係 勁爆歌曲獎,有 21個 嫌疑犯,咪仲好玩
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

點解好似靜晒冇晒下文咁既?
D 傳媒做乜唔繼續追擊落去?
本週冠軍歌: 你在聽嗎? - 趙慧珊

2019 第一季冠軍歌
百年樹木 永生花 太難開始 睡衣派對 青空 聽說的幸福 
若然冬天沒有花 揮揮手 太空艙 黑人問號 守口如瓶 時間囊 重複愛一次