返回列表 發帖

[各大流行榜] 各大流行榜@2019/02/09

903專業推介@2019/02/09
RK  LW   Songs                       Singers
01   03   生活還欠你什麼          新青年理髮廳
02   05   扮哂巨星                    I Love You Boy'z
03   07   致旅途中的我              Nowhere Boys
04   17   塑造                          謝霆鋒 Feat. 王嘉爾
05   04   釋放自己                    Mr.
06   15   很想跳吧         ToNick
07   02   一吻穿越四十六億歲    陳健安
08   13   邊緣引力        王梓軒
09   20   花花草草                   王菀之
10   18   假行僧         方大同
11   09   亂世情侶                   古巨基
12   12   守破離                      林二汶
13   01   我們萬歲        陳奕迅
14   ne   貪睡的人                   黃妍
15   14   下一位前度       林家謙
16   11   水魚                          Josie & The Uni Boys
17   10   慶祝無意義       per se
18   16   你在聽嗎                   趙慧珊
19   ne   微物                         王嘉儀
20   ne   中佬旅行團                陳柏宇

中文歌曲龍虎榜@2019/02/09
RK  LW   Songs                         Singers
01   04   裝睡的情人           張敬軒
02   13   下一位前度           林家謙
03   16   守破離             林二汶
04   08   一吻穿越四十六億歲     陳健安
05   11   睡皇后             鄧紫棋
06   01   我們萬歲            陳奕迅
07   05   黑人問號                     鍾舒漫
08   ne   最後召集                     周柏豪
09   ne   釋放自己                     Mr.
10   15   廢中              嚿飯咁
11   09   獨立單位            張紋嘉
12   18   亂世情侶            古巨基
13   19   光引致疼痛           黃淑蔓
14   20   中佬旅行團           陳柏宇
15   03   太難開始                     胡鴻鈞
16   ne   貪睡的人                     黃妍
17   17   Crying Underwater       勞嘉怡
18   ne   迎春豬2019                 RTHKDJ
19   ne   時間囊                        方皓玟
20   ne   A.S.A.P.                      Mirror

新城勁爆流行榜@2019/02/09
RK  LW Songs                         Singers
01  08  下一位前度        林家謙
02  11  我要給世界最悠長的濕吻  蔡健雅
03  07  太難開始         胡鴻鈞
04  01  睡皇后          鄧紫棋
05  10  ASAP           Mirror
06  06  裝睡的情人        張敬軒
07  12  最後召集         周柏豪
08  09  守口如瓶         周國賢
09  13  瞳話           陳奐仁
10  14  守破離          林二汶
11  17  一吻穿越四十六億歲    陳健安
12  15  廿一個誰         蔡一傑
13  20  當我迷失時聽著的歌    陳蕾
14  16  你在聽嗎?        趙慧珊
15  18  獨立單位         張紋嘉
16  NE  中佬旅行團        陳柏宇
17  19  堅持           張彥博
18  NE  白雲會告訴我       雷同二友
19  NE  值得放棄         符致逸
20  NE  殘缺的彩虹        陳綺貞

勁歌金榜@2019/02/09
RK  LW Songs             Singers
01  02  重複愛一次    伍富橋
02  03  半段路      田蕊妮
03  04  若然冬天沒有花  梁釗峰
04  05  黑人問號     鍾舒漫
05  07  為愛冒險     胡鴻鈞
06  NE  孤身走      連詩雅
07  08  永生花      曾樂彤
08  09  花灑下的歌    林奕匡
09  10  你在聽嗎?    趙慧珊
10  NE  心有不甘    HANA菊梓喬

COLIN 終於肯播心之科學
kwanie 發表於 2019-2-16 17:36

都係因為訪問講起呢首歌
WYTV Music Chart(Week 7)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

COLIN 終於肯播心之科學
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 6 (16/02/2019)
1. 我們萬歳 - 陳奕迅  2. 亂世情侶 - 古巨基  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾  4. 如若我 - Pandora  5. 花花草草 - 王菀之

回復 312# kwanie
係三首
小企鵝推介流行榜 本週 2018年度
小企鵝樂評The Album (part one)

估中最後召集嘅兄台真犀利

估四首有兩首都無事
CLS
Music Picks Week 6 (16/02/2019)
1. 我們萬歳 - 陳奕迅  2. 亂世情侶 - 古巨基  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾  4. 如若我 - Pandora  5. 花花草草 - 王菀之

2-5 OUT硬,仲有1首就難估D...
酷愛903 發表於 16/2/2019 16:44

軒仔應該都係撻Q無冠ga la
今week應該都係星夢自己爭

軒仔 VS pakho

睇好軒仔冠~
最偉大發明     你説是愛情
跟他結束 她與他再一起

守破離睇個勢頭好似都要兩台冠

蕾彤狂爆

可以預祝定ON仔首冠
酷愛903 發表於 2019-2-16 10:17

燈到你

TVB,遲d演唱會我就5信佢5上去宣傳下
chris 發表於 2019-2-16 17:00

而家上tvb宣傳, 上流行經典都好過上勁歌

以後祖祖只派歌去903?
iamsingingwong 發表於 2019-2-16 13:11

TVB,遲d演唱會我就5信佢5上去宣傳下

酷愛903 發表於 16/2/2019 16:44

哇,睡皇后兩台冠呀
恭喜漿漿

回復 299# 酷愛903
我覺得4唔會,8機會大啲
英皇中低位咁強,有可能out6

而家先上晒兩首夕陽, 慢D 丫笨

古巨基定陳奕迅啊啦?
lu12 發表於 2019-2-16 16:41

又英皇? 咁張敬軒唔洗冠

一種永遠唔係最高ne
kevinlai1621 發表於 2019-2-16 16:39

古巨基定陳奕迅啊啦?

做咩RTHK仲未上一種永遠??

一種永遠唔係最高ne

回復 292# 酷愛903
你邊隻眼聽到有RE⋯⋯

有RE?? 100%肯定係我們萬歲(賭幾多都得!!)

唔係年十二呀郭生⋯⋯

下次估榜可以估tvb有幾首歌系其他三台出現

新城勁爆流行榜:第7週(2019.02.16
RK  LW Songs                  Singers
01  07  最後召集       周柏豪
02  03  太難開始       胡鴻鈞
03  06  裝睡的情人      張敬軒
04  14  你在聽嗎?      趙慧珊
05  18  白雲會告訴我     雷同二友
06  10  守破離        林二汶
07  11  一吻穿越四十六億歲  陳健安
08  04  睡皇后        鄧紫棋
09  13  當我迷失時聽著的歌  陳蕾
10  16  中佬旅行團      陳柏宇
11  01  下一位前度      林家謙
12  NE  亂世情侶       古巨基
13  NE  一種永遠       容祖兒
14  15  獨立單位       張紋嘉
15  20  殘缺的彩虹      陳綺貞
16  17  堅持         張彥博
17  NE  孤身走        連詩雅
18  19  值得放棄       符致逸
19  NE  致旅途中的我     Nowhere Boys
20  NE  問題青年       梁釗峰

本週共有5首全新上榜+0首重新上榜歌曲(共0首)
Out
LW Songs                         Singers
02  我要給世界最悠長的濕吻  蔡健雅
05  ASAP           Mirror
08  守口如瓶         周國賢
09  瞳話           陳奐仁
12  廿一個誰         蔡一傑

Confirmed~

評分人數

哂系咩意思?
lu12 發表於 16/2/2019 15:03
晒係同音字,哂係正寫

有落榜周.
數彩虹 發表於 2019-2-16 11:11

song of the year 走勢
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 7 ERadio 華語榜
1. 裝睡的情人 - 張敬軒  |  2. 一種永遠 - 容祖兒  |  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾

其實係扮晒巨星
 定係扮哂巨星
kwanie 發表於 2019-2-16 14:52

哂系咩意思?

其實係扮巨星
 定係扮巨星

陳蕾又上唔到
kevinlai1621 發表於 2019-2-16 11:09

咁鬆動的榜都ban陳蕾,一個唱作銅就用盡quota?
即使不完美 只需經歷你自己

港台已經儲齊2>1 3>1 4>1 5>1 6>1
宜家打榜越來越難,903同tvb各有性格,n多兩台冠

Wow RTHK N年無冠過G.E.M.
夕爺新貴 樂壇新天后 堅Lee ;)

3>4
好勁

倒不如話jo已經棄掉港台,咩獎都拿過曬咯,金針獎又唔使派歌
lu12 發表於 2019-2-16 13:09

以後祖祖只派歌去903?
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁三大膠
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

祖祖成了rthk棄將?
iamsingingwong 發表於 2019-2-16 13:04

倒不如話jo已經棄掉港台,咩獎都拿過曬咯,金針獎又唔使派歌

恭喜趙慧珊打低黑面吳嘉熙首支個人派台歌曲上哂4台,應係新人獎大熱,果然扮彭羚係有著數 ...
iamsingingwong 發表於 2019-2-16 13:02

吳嘉熙無候選新人,同公司趙慧珊應該都唔會

不如今年阿基出返嚟玩啦
上半年chur霆鋒就一定架勒 但佢又感覺唔會玩
下半年實chur另一個 唔希望係祖祖 ...
liebe 發表於 2019-2-16 12:46

非常贊成基基今年玩 一首歌都超哂班
亂世情侶完勝近十年大部分至尊歌同最歌
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

jo唔係一個季度一首粵語歌麼
lu12 發表於 2019-2-16 12:59

祖祖成了rthk棄將?

恭喜趙慧珊打低黑面吳嘉熙首支個人派台歌曲上哂4台,應係新人獎大熱,果然扮彭羚係有著數

祖祖應該都係chur到八月
小伙子. 發表於 2019-2-16 12:58

jo唔係一個季度一首粵語歌麼

不如今年阿基出返嚟玩啦
下半年實chur另一個 唔希望係祖祖 ...
liebe 發表於 2019-2-16 12:46

祖祖應該都係chur到八月

時間囊可唔可以下個星期先爆升啊⋯⋯港台幾時變成勁爆榜

Maybe亂世情侶一樣播到around145-150多次ap然後得到十大第十位找eeg的代表代領獎項。(上年ivana和臣缺席也 ...
Danny02 發表於 2019-2-16 11:07

不如今年阿基出返嚟玩啦
下半年實chur另一個 唔希望係祖祖
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

Maybe亂世情侶一樣播到around145-150多次ap然後得到十大第十位找eeg的代表代領獎項。(上年ivana和臣缺席也 ...
Danny02 發表於 2019-2-16 11:07

不停中低位徘徊都唔似會谷到十大
商台寧願狂播咩新青年都唔會谷一首真係HIT HIT地既歌

中文歌曲龍虎榜@2019/02/16 WK07
RK  LW  Songs                    Singers
01  05  睡皇后         G.E.M.*
02  04  一吻穿越四十六億歲   陳健安*
03  12  亂世情侶        古巨基*
04  03  守破離         林二汶
05  08  最後召集        周柏豪
06  01  裝睡的情人       張敬軒
07  11  獨立單位        張紋嘉
08  19  時間囊         方皓玟*
09  09  釋放自己        Mr.
10  NE  無憾的生存       Dear Jane*
11  06  我們萬歲        陳奕迅
12  16  貪睡的人        黃妍
13  02  下一位前度       林家謙
14  14  中佬旅行團       陳柏宇
15  20  A.S.A.P.        Mirror
16  NE  我要給世界最悠長的濕吻   蔡健雅
17  10  廢中          嚿飯咁
18  NE  偽人          許廷鏗
19  NE  塑造          謝霆鋒 Feat. Jackson Wang
20  NE  你在聽嗎?       趙慧珊

本週
5 首新上榜歌曲 + 本週 ? 首重新上榜歌曲
Remaining
Out

LW  Songs                    Singers
07  黑人問號        鍾舒漫
13  光引致疼痛       黃淑蔓
15  太難開始        胡鴻鈞
17  Crying Underwater    Yukilovey
18  迎春豬2019        2台群星DJ

*為中文歌曲龍虎榜本周精選

評分人數

值得放棄上到
咁係a music定紅線爭唔贏