返回列表 發帖

[各大流行榜] 各大流行榜@2019/02/09

903專業推介@2019/02/09
RK  LW   Songs                       Singers
01   03   生活還欠你什麼          新青年理髮廳
02   05   扮哂巨星                    I Love You Boy'z
03   07   致旅途中的我              Nowhere Boys
04   17   塑造                          謝霆鋒 Feat. 王嘉爾
05   04   釋放自己                    Mr.
06   15   很想跳吧         ToNick
07   02   一吻穿越四十六億歲    陳健安
08   13   邊緣引力        王梓軒
09   20   花花草草                   王菀之
10   18   假行僧         方大同
11   09   亂世情侶                   古巨基
12   12   守破離                      林二汶
13   01   我們萬歲        陳奕迅
14   ne   貪睡的人                   黃妍
15   14   下一位前度       林家謙
16   11   水魚                          Josie & The Uni Boys
17   10   慶祝無意義       per se
18   16   你在聽嗎                   趙慧珊
19   ne   微物                         王嘉儀
20   ne   中佬旅行團                陳柏宇

中文歌曲龍虎榜@2019/02/09
RK  LW   Songs                         Singers
01   04   裝睡的情人           張敬軒
02   13   下一位前度           林家謙
03   16   守破離             林二汶
04   08   一吻穿越四十六億歲     陳健安
05   11   睡皇后             鄧紫棋
06   01   我們萬歲            陳奕迅
07   05   黑人問號                     鍾舒漫
08   ne   最後召集                     周柏豪
09   ne   釋放自己                     Mr.
10   15   廢中              嚿飯咁
11   09   獨立單位            張紋嘉
12   18   亂世情侶            古巨基
13   19   光引致疼痛           黃淑蔓
14   20   中佬旅行團           陳柏宇
15   03   太難開始                     胡鴻鈞
16   ne   貪睡的人                     黃妍
17   17   Crying Underwater       勞嘉怡
18   ne   迎春豬2019                 RTHKDJ
19   ne   時間囊                        方皓玟
20   ne   A.S.A.P.                      Mirror

新城勁爆流行榜@2019/02/09
RK  LW Songs                         Singers
01  08  下一位前度        林家謙
02  11  我要給世界最悠長的濕吻  蔡健雅
03  07  太難開始         胡鴻鈞
04  01  睡皇后          鄧紫棋
05  10  ASAP           Mirror
06  06  裝睡的情人        張敬軒
07  12  最後召集         周柏豪
08  09  守口如瓶         周國賢
09  13  瞳話           陳奐仁
10  14  守破離          林二汶
11  17  一吻穿越四十六億歲    陳健安
12  15  廿一個誰         蔡一傑
13  20  當我迷失時聽著的歌    陳蕾
14  16  你在聽嗎?        趙慧珊
15  18  獨立單位         張紋嘉
16  NE  中佬旅行團        陳柏宇
17  19  堅持           張彥博
18  NE  白雲會告訴我       雷同二友
19  NE  值得放棄         符致逸
20  NE  殘缺的彩虹        陳綺貞

勁歌金榜@2019/02/09
RK  LW Songs             Singers
01  02  重複愛一次    伍富橋
02  03  半段路      田蕊妮
03  04  若然冬天沒有花  梁釗峰
04  05  黑人問號     鍾舒漫
05  07  為愛冒險     胡鴻鈞
06  NE  孤身走      連詩雅
07  08  永生花      曾樂彤
08  09  花灑下的歌    林奕匡
09  10  你在聽嗎?    趙慧珊
10  NE  心有不甘    HANA菊梓喬

一種永遠全軍覆沒
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
容祖兒2019年派台單曲:一種永遠

祖兒再空降死位
十大味濃

一種永遠全軍覆沒
cathay1996 發表於 2019-2-10 23:59

下星期捲土重來

新城實在太高質
903真係收收皮
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 08
1. 下一位前度 2. 裝睡的情人 3. 黑人問號

新城實在太高質
903真係收收皮
帥小寶` 發表於 2019-2-11 00:06

希望997 有一日會轉計播放率
直抽903

希望997 有一日會轉計播放率
直抽903
hehehaha 發表於 2019-2-11 00:10

佢啲節目質素好難叫人聽
如果我擁有海

新歌上架三首

Ride Along - 黎曉陽
写真家 - 關楚耀
痴心情長劍 - 張子丰
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 6 (16/02/2019)
1. 我們萬歳 - 陳奕迅  2. 亂世情侶 - 古巨基  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾  4. 如若我 - Pandora  5. 花花草草 - 王菀之

佢啲節目質素好難叫人聽
kenneth 發表於 2019-2-11 01:06

903質素都唔係叫好
~*恭喜容祖兒首奪叱咤至尊歌*~
20周年強勢主打:一種永遠
2019 不容錯失 叱咤女金指數: 50*

一種永遠ban得好,逼祖祖發力出第二plug
Elio喜歡上別人了

903專業推介@2019/02/09
RK  LW   Songs                       Singers
01   03   生活還欠你什麼         ...
CunninG 發表於 2019-2-10 23:39

恭喜長手指代表《下一位前度》首奪冠軍
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

張彥博-堅持
鄭世豪-仍堅持

TVb膠味濃

張彥博-堅持
鄭世豪-仍堅持

TVb膠味濃
jimmy 發表於 2019-2-11 08:09

很堅強
43. 誰最Gin強 誰最善良 誰就會更高尚?
2019Week8
1殘缺的彩虹2假行僧3下一位前度

支持新青拎組金+最組
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

回復 13# b01091018

好掛住Gin Lee點解仲未有歌
Elio喜歡上別人了

一種永遠全軍覆沒
cathay1996 發表於 2019-2-10 23:59

嚟緊個禮拜會上啦

仲估王梓軒有冠tim 睇嚟又燈一首
2019繼續爭做ijk接班人

真係既?好犀利丫

回復  b01091018

好掛住Gin Lee點解仲未有歌
黃家正 發表於 2019-2-11 09:26

點派都係得女銀,可能唔想再做新歌啦

阿mark 發表於 2019-2-11 10:20

錄咗唔少歌啦。。應該3月派。。。
其他女歌手應該都係過完年3月派歌啦

新歌上架三首

写真家 - 關楚耀
kwanie 發表於 11/2/2019 02:12

做咩又盧巧音新歌又用白頭
嘉姐連播三日歲月靜好
WYTV Music Chart(Week 7)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

偽人真係越聽越好聽!

XYZZY 發表於 2019-2-11 12:16
仲用埋简体字⋯⋯不了
小企鵝推介流行榜 本週 2018年度
小企鵝樂評The Album (part one)

阿雪首歌叫小說故事
恭喜謝安琪成為2018年樂壇女歌手大贏家
我要重申一次,謝安琪先係叱咤有最女之後唯一大滿貫既女歌手
美祖絕對唔係,佢仲差我最喜愛歌曲架

仲用埋简体字⋯⋯不了
PenguinMusic 發表於 2019-2-11 13:01

日文體咋?

回復 26# 艾石仔
都唔係日文歌⋯⋯
小企鵝推介流行榜 本週 2018年度
小企鵝樂評The Album (part one)

日文體咋?
艾石仔 發表於 2019-2-11 13:11

你係咪想講漢字呀?
好地地廣東歌用咩漢字
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
容祖兒2019年派台單曲:一種永遠

你係咪想講漢字呀?
好地地廣東歌用咩漢字
cathay1996 發表於 2019-2-11 13:25

可能因為中文入面冇 寫真家 呢個詞所以用日本
   如果首歌叫 攝影師 嘅話又好奇怪
真係既?好犀利丫

如果首歌叫 攝影師 嘅話又好奇怪 ...
PangChiYeung 發表於 2019-2-11 13:37

怪不得首歌名怪怪地,原來係攝影師的意思

美詩美音唔只撞樣仲撞歌名
冠軍歌 Forever Young - 艾怡良 (44)
亞軍歌 時間囊 - 方皓玟 (27)
季軍歌 致旅途中的我 - Nowhere Boys (23) [ week 6 ]

阿mark 發表於 2019-2-11 10:20

唔係俾環球放逐出香港咩?3年限期已過啦
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁三大膠
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

一種永遠ban得好,逼祖祖發力出第二plug
黃家正 發表於 2019-2-11 06:06

首首一台上麻
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁三大膠
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

PangChiYeung 發表於 2019-2-11 10:16

聽到出咗耳油

Candy近兩年少可咁活躍,有3首歌。
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 7 ERadio 華語榜
1. 裝睡的情人 - 張敬軒  |  2. 一種永遠 - 容祖兒  |  3. 當我迷失時聽著的歌 - 陳蕾

你係咪想講漢字呀?
好地地廣東歌用咩漢字
cathay1996 發表於 2019-2-11 13:25

好似告別我的戀日們咁個戀字都係日文漢字?

回復  艾石仔
都唔係日文歌⋯⋯
PenguinMusic 發表於 2019-2-11 13:15

Come with me都唔係英文歌啦

btw盧巧音首新歌係咪應該叫一白頭

好驚, 一種永遠 有囍帖街11年前個走勢: 19 > X > re-entry  
Space Cowboy

好驚, 一種永遠 有囍帖街11年前個走勢: 19 > X > re-entry
goggogo 發表於 2019-2-11 05:43 PM

至尊歌已到手有咩好驚
一種永遠唔系你哋一般凡夫俗子欣賞到
至尊太后啲嘢你哋識條鐵咩

btw盧巧音首新歌係咪應該叫一晚白頭
hlyung 發表於 2019-2-11 16:31

嘉姐用夜

如果首歌叫 攝影師 嘅話又好奇怪 ...
PangChiYeung 發表於 2019-2-11 13:37

@森山大道
43. 誰最Gin強 誰最善良 誰就會更高尚?
2019Week8
1殘缺的彩虹2假行僧3下一位前度

嘉姐用夜
kevinlai1621 發表於 2019-2-11 18:04

叱咤咤 派台歌用晚

http://my903.com/903openbox/903Newsongs/post/6802/

嘉姐用夜
kevinlai1621 發表於 2019-2-11 18:04

official都係晚

https://www.instagram.com/p/BtuhMZggIc-/

叱咤咤 派台歌用晚
hlyung 發表於 2019-2-11 18:15

咁既然係白紙黑字就跟佢

R&K終於有碟出

goggogo 發表於 2019-2-11 17:43

支持
值得播多少少

goggogo 發表於 2019-2-11 17:43

難以想像喜帖街一開始19>x⋯⋯哩首新歌一聽就會上癮的啊

R&K終於有碟出
Nathan 發表於 2019-2-11 18:52

真係等左好耐
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 08
1. 下一位前度 2. 裝睡的情人 3. 黑人問號

支持
值得播多少少
hehehaha 發表於 2019-2-11 19:14

差啲認你唔到

有落榜週起嗎冠返三五七個禮拜啦