返回列表 發帖
對春夏一定好過對趙薇

如果春嬌唔係已經拎過,校長可能都跑得出

以上唔係論質素,只係講贏面 ...
powerful 發表於 2019-2-12 17:02

咁林嘉欣呢
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

之前雛妓攞唔到女主角 希望今次阿Sa攞到喇
alexleung 發表於 2019-2-12 18:50

第21屆:最佳新演員 提名 《常在我心》

第23屆:最佳原創電影歌曲 提名 《下一站天后》

第27屆:最佳女主角 提名 《戲王之王》

第34屆:最佳女主角 提名 《雛妓》

第38屆:最佳女主角 提名 《非分熟女》

係時候啦
肥婆馬上收皮

下,點解冇sammi架?佢有四套戲拍左,以為點都有佢份?全部都冇偷步上影?
Sammi如果今年是旦一套提名都贏 ...
膠膠 發表於 2019-2-12 17:50

講起Sammi 金馬奬佢入左第二輪討論 但入圍唔到五強
香港無優先場所以入唔到??定係落選
肥婆馬上收皮

其實樓上話阿Sa唔夠班拎嘅 有幾多個睇左優先場?又有幾多人睇咗曾美?
肥婆馬上收皮

回復  fifty1205

今年佢冇戲係香港上映,連基本的五場點映都冇,所以完全冇候選資格! ...
eddie1008 發表於 2019-2-12 20:48

而《猜猜我是誰》的桂綸鎂與《八個女人一台戲》的鄭秀文在最後一輪有被討論到,可惜票選最後入圍名單時還是跌出名單。

台灣偷步上咗?

Btw 本片於2018年12月尾點映五場並符合第38屆香港電影金像獎的參賽資格。
Source from wiki
肥婆馬上收皮

第二屆 MOVIE6全民票選電影大獎】投票走勢

嚟到第5日!立即睇下8大獎項投票走勢~每個獎項領先嘅分別係:

最佳電影:《#逆流大叔》,其次《#無雙》
最佳導演:#陳詠燊《逆流大叔》,其次 #莊文強 《無雙》
最佳男主角:#吳鎮宇《逆流大叔》,其次 #姜皓文《#翠絲》
最佳女主角:#蔡卓妍《#非分熟女》,其次 #張靜初《無雙》
最佳男配角:#袁富華《翠絲》,其次 #黃德斌《逆流大叔》
最佳女配角:#惠英紅《翠絲》,其次 #周家怡《無雙》
最佳新晉導演:陳詠燊《逆流大叔》,其次 #陳小娟《淪落人》
最佳新演員:#胡定欣 《 逆流大叔 》,其次 #CriselConsunji 《淪落人》

想你嘅心水勝出,就快啲分享叫人投票喇!
立即投票:https://voting-2019.hkmovie6.com/

投票將於3月17日截止,票選結果將於3月18日公佈
肥婆馬上收皮