返回列表 發帖
聽日分分鐘係Twins

估唔到艾粒都有得玩佔領紅館

呢個show 無budget 到一個點
廢禮都要淪落到做賣衫人

呢個show 無budget 到一個點
廢禮都要淪落到做賣衫人
艾石仔 發表於 2019-4-5 23:39

禮嬸好樂意做呢啲野!佢咁有fashion sense

出面仲有麻利派form 見有fans搵佢影相

禮嬸好樂意做呢啲野!佢咁有fashion sense
stephybest 發表於 2019-4-5 23:42

可能想借賣衫黎識人!

唱歌同講野比例係幾多
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

不過講返 其實冇諗過個show咁足演唱會
仲諗住多少都會做d劇或者talk

唱歌同講野比例係幾多
hinz 發表於 2019-4-5 23:57

唱80% 講20%

唱歌同講野比例係幾多
hinz 發表於 2019-4-5 23:57

唱70:30 講野我覺得

艾石仔同kwanie 點睇

激戰個concept 其實有啲無聊
同埋boyz 出場後2隊講野疊晒聲聽唔到
搞到都有啲deadair

唱70:30 講野我覺得

艾石仔同kwanie 點睇

激戰個concept 其實有啲無聊
同埋boyz 出場後2隊講 ...
放空 發表於 2019-4-6 00:00

我以為 4:6 什至更少唱
02 著地 - 鄧麗欣

TimmyYan 發表於 2019-4-5 23:59

我以為過場會播下佢地啲片
點知主要得開頭佢地拍嘅惡搞廣告(仲要以前播過)

其實觀眾會唔會想佢地talk多過唱

其實觀眾會唔會想佢地talk多過唱
小伙子. 發表於 2019-4-6 00:03

我都想佢地講多啲野

我以為 4:6 什至更少唱
hinz 發表於 2019-4-6 00:01

唱好多
果個所謂激戰好廢下

其實真係唔駛唱咁多,因為真的不太好聽。

仲諗住有得睇文化節拍:(

我都想佢地講多啲野
放空 發表於 2019-4-6 00:04

佢地本身都係sell talk嘅

其實真係唔駛唱咁多,因為真的不太好聽。

仲諗住有得睇文化節拍:(
matthewyky 發表於 2019-4-6 00:04

係 仲有前排節目又話會唱下女人歌呀咁
除咗開頭羅生門之外好似無了
本身仲諗住佢地會唱高妹正傳嗰啲

係唔係連哨牙婆都冇呀?

係唔係連哨牙婆都冇呀?
andrew1203 發表於 2019-4-6 00:10

無
得開場有dicky 仔

係唔係連哨牙婆都冇呀?

呢個可以話係艾粒演唱會,唔係艾粒show
除咗opening Dicky仔同大家姐出場唱咗羅生門後,冇任何其他人物角色出現過

係唔係連哨牙婆都冇呀?

其實朱薰冇跟佢地十年都有 近年好似得他爸的個show有出場過

呢個可以話係艾粒演唱會,唔係艾粒show
除咗opening Dicky仔同大家姐出場唱咗羅生門後,冇任何其他人物角 ...
jpadvd 發表於 2019-4-6 00:14

明白佢地想用「演唱會」黎做賣點
不過係佢地身上真係唔WORK
唱唔得
跳一般
當奴本身唔唱得
占又去到一半聲沙
做到咁為乜?

明白佢地想用「演唱會」黎做賣點
不過係佢地身上真係唔WORK
唱唔得
跳一般
當奴本身唔唱得
占又去到一半 ...
艾石仔 發表於 2019-4-6 00:28

可能就係當初申請到紅館時
搵左9個人做live band
之後又有8個dancer
又有做gym 練到好氣左
覺得唔唱多幾首唔抵

其實我反而EXPECT 佢地要唱咁多
然後激戰嗰5 ROUND 可以完全唔要

其實我反而EXPECT 佢地要唱咁多
然後激戰嗰5 ROUND 可以完全唔要
kwanie 發表於 2019-4-6 00:42

激戰嗰5 ROUND廢到一個點

Day 1 Rundown

01. 羅生門
02. 萬世巨星
03. 叱咤大明星
04. 爆裂戰隊

05. 大飲茶 (Donald with Fans)
06. 我我我我我有胸部 (Jim with Fans)
07. 香港大河蟹 (五行欠)
08. 無人完美

09. AKB友達
10. 中居與正廣
11. 娜娜奈奈
12. 寶寶很苦
13. 柚子

14. 艾粒十戒歌 (Supper Moment)
15. 19 (Jim)
16. 男朋友 (Donald)
17. 我病了 (Donald)
18. 飄零燕 (Jim)

19. I Want It That Way (艾粒 with Boy'z)
20. Para Para Sakura (艾粒 with Boy'z)
21. 死性不改 (Boy'z)

22. 搖擺烏克蘭
23. 喪標的最後一夜
24. 我我我我我有胸部
25. 大飲茶
26. 個頭痕唔痕呀
27. 扮晒巨星

Encore:
28. 嗌嗌嗌Love U
29. Miss Miss埋鏡試試
30. 巨棒堂
31. 歡樂粒宵
32. Goodbye
「微笑之中 接受還未有 答案。」

激戰有2round 都係sponsor cut唔倒
其他應該係湊數 想有個大懲罰

不過m$果個AI真係幾廢 唔出好過出

點解個台好似好矮 又間得出 平時啲三面台冇咁顯啲坐位咁少

真心唔明佢2個都開2場?

TimmyYan 發表於 2019-4-5 23:59

睇左你地劇透估唔到唱咁多
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

但講真觀眾反應唔錯 都幾多跟到一齊唱

可能有當年軟硬做先例
反而都預左今次艾粒會唱多過講
但其實想聽艾粒情歌囉

anyway估唔到會搵到生煎王出山做chorus

睇個 RUNDOWN 應該 OK WOR

通常尾場都有真Encore 希望今晚chok到
「微笑之中 接受還未有 答案。」

通常尾場都有真Encore 希望今晚chok到
misterben111 發表於 2019-4-6 09:24

希望今晚有do姐
我估嘉賓可能係callstar+twins

但講真觀眾反應唔錯 都幾多跟到一齊唱
yinjai 發表於 2019-4-6 02:32

其實係 大部分都一齊唱

其實坐到7 8成 比我想像中好
02 著地 - 鄧麗欣

希望今晚有do姐
我估嘉賓可能係callstar+twins