返回列表 發帖
KITSTON 發表於 2019-3-2 00:14

Cover以為yumiko
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁膠kayz2z
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

Wiki爆左下期唱夢伴啦
又學大師姐唱舊歌lol
Wing1211 發表於 2019-3-2 10:36

點為之學人唱舊歌

節目明明就係要歌手翻唱別人的歌
WYTV Music Chart(Week 11)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

獻世唱得幾好喎
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 11
1. 花花草草 2. 釋放自己 3. 守破離

其實我都睇唔明點解佢會爆紅
就算K歌之王都唔係唱得特別好
可能係大陸人眼中 陳奕迅/千禧年代的廣東歌仲係有種魔力 (?)

标题

可能係大陸人眼中 陳奕迅/千禧年代的廣東歌仲係 ...
-Prince- 發表於 2019-3-3 00:38

因為101.歌手
兩個咁大嘅舞台
唯一得Angela有唱粵語歌 撐粵語音樂
所以比較眼前一亮 加上自帶港普綜藝感
>3<

其實又未到驚艷地步, 不過男歌女唱點都有d優勢
暫時好似未撇甩到唱口水歌地步
睇下下期快歌如何

KITSTON 發表於 2019-3-2 00:14

Cover得唔算好聽。
唔鍾意佢斷下斷下咁唱。

其實佢真係overrated左
可能係101關係 唱得既5隻手指數得哂
把聲無辨識度同音域太窄 上限未必高

同埋佢好好彩 兩個節目都係唯一一個香港人
大陸人其實幾吃香港情懷

今年有注意下
因為有青峰
大家覺得會唔會有第一位台灣歌王?

Angela加油 我覺得今輯情況 留到4集已經好叻女
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

今年有注意下
因為有青峰

Angela加油 我覺得今輯情況 留到4集已經好叻 ...
liebe 發表於 2019-3-3 12:50

唔會啦, 劉歡應該穩嬴, 不過睇好佢有第2
   上年汪峰live差到不得了, 加上花花太年輕先俾jessie j 有冠軍, 唔係嘅話中國歌手應該都無得輸

仲要今年講到明係同劉歡唔知咩基金合作

angela 原則上至少會唱到4首歌, 問題只係第9集有無得贏, 叫做正式比過下賽

今年有注意下
因為有青峰

Angela加油 我覺得今輯情況 留到4集已經好叻 ...
liebe 發表於 2019-3-3 12:50

應該難 齊豫都未No.1過青峰得一期No.1
暫時奪冠次數最多都係 劉歡 楊坤 Polina
九成都係劉歡

ANGELA贏咗畢書盡 成為第一個全民舉薦PK成功嘅踢館歌手
但聽聞好似踢館失敗
>3<

可能係大陸人眼中 陳奕迅/千禧年代的廣東歌仲係 ...
-Prince- 發表於 2019-3-3 00:38

好似每個年代都有幾個爆紅 但唔明點解會紅既人
Gigi梁詠琪已經係啦 內地紅到痴線 反而香港只係中等程度

獻世後段真係幾差 都係聽番gin version

第十期剛剛錄左, 歌單已出
Angela今場唱周杰倫medley
不過應該9成9都已經被淘汰
突圍賽再唱過

HOTMAN 發表於 2019-3-7 19:46

Angela 擺明 no match for Gin 喇
Thank U, Next
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

Angela>>>>>>GIN
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 11
1. 花花草草 2. 釋放自己 3. 守破離

好似每個年代都有幾個爆紅 但唔明點解會紅既人
Gigi梁詠琪已經係啦 內地紅到痴線 反而香港只係中等程 ...
rfv123 發表於 2019-3-6 22:28

芝芝主要係奪麵奪到係香港死左
幾經辛苦先上返黎

但係大陸同台灣 奪麵事件影響不大
所以淨係短髮膽小鬼老本都夠食一世
SSN Chart (15 Mar)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 一 種 永 遠 (1 Week No.1) - 容 祖 兒
2. 當 我 迷 失 時 聽 著 的 歌 - 陳 蕾
3. 和 懷 念 講 再 見 - 吳 業 坤

HOTMAN 發表於 2019-3-7 19:46

Gin版獻世真係好傷好痛!

第6名踢館失敗

angela呢場其實編得幾好, 不過快歌part欠d火喉, 知佢跳舞唔好, 都唔好郁兩郁就算...

果然唱情歌夠殺食, 今場返場都繼續有進步
其實佢做medley都有一手