返回列表 發帖
照計打畢書盡應該有勝算
不過仲要再打得入頭4就要睇睇今場foul左邊個先知
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

要紅 無唱功都可以紅 佢師兄 的士陳係一個人版
唔穩都可以紅ga 你睇下人瑞以前點走紅 孖女點走紅 女 ...
rfv123 發表於 2019-2-22 10:22

的士陳都唔係紅唱歌

佢紅拍劇, 雖然好唔好戲都係見人見智

所以覺得好神奇,完全唔明點解咁都紅到,好心泳兒鍾舒漫洪卓立唔好再留係香港啦 ...
阿mark 發表於 2019-2-22 12:47

泳兒好似上過地方台唔知咩歌唱比賽個期好似都有番d人氣, 但後勁不繼

始終唔係d咩大台, 要上大台機會其實都幾難, angela之前係(騰訊?) Coverage唔同好醜都實有人見到

泳兒舊年參加咗蒙面歌王
仲以壓軸嘉賓身份登場

可惜無咩熱度

之前佢講過聲帶出問題 所以唱 ...
janickfu 發表於 2019-2-22 17:09

蒙面歌手之前仲有一個

應該係hifi碟個期

許靖韻嬴左Bii
想快D有得睇
KITSTON 發表於 2019-2-28 08:33

牌面好似係, 踢館賽唱快歌, 爭入頭4應該有d機

提前 今晚3.1就播 獻世 喇!! 期待
janickfu 發表於 2019-3-1 02:18

踢館預選賽都係下星期先播, 雖然係同第八期一齊錄

所以我係話 提前啊 你今晚睇就有得聽喇
janickfu 發表於 2019-3-1 14:34

Suppose前兩次踢館預賽都係同踢館賽同一日播 which is 3同6

不過而家wiki寫左做3月1, 唔知係寫錯定點

琴晚12點已經收到消息 lol
janickfu 發表於 2019-3-1 20:51

我知尋晚有錄影第9集 (正式踢館賽)

但係我係回應緊幾時播, suppose今晚未有得聽, even係第一首

真正結果要下星期錄之前or下星期正式播時先知

楊乃文都一輪遊, 首發陣容郁都唔郁
睇黎要打入頭4有d難度

KITSTON 發表於 2019-3-2 00:14

張圖想怎樣

Wiki爆左下期唱夢伴啦
又學大師姐唱舊歌lol
Wing1211 發表於 2019-3-2 10:36

點為之學人唱舊歌

節目明明就係要歌手翻唱別人的歌

其實又未到驚艷地步, 不過男歌女唱點都有d優勢
暫時好似未撇甩到唱口水歌地步
睇下下期快歌如何

今年有注意下
因為有青峰
大家覺得會唔會有第一位台灣歌王?

Angela加油 我覺得今輯情況 留到4集已經好叻 ...
liebe 發表於 2019-3-3 12:50

唔會啦, 劉歡應該穩嬴, 不過睇好佢有第2
   上年汪峰live差到不得了, 加上花花太年輕先俾jessie j 有冠軍, 唔係嘅話中國歌手應該都無得輸

仲要今年講到明係同劉歡唔知咩基金合作

angela 原則上至少會唱到4首歌, 問題只係第9集有無得贏, 叫做正式比過下賽

第十期剛剛錄左, 歌單已出
Angela今場唱周杰倫medley
不過應該9成9都已經被淘汰
突圍賽再唱過

第6名踢館失敗

angela呢場其實編得幾好, 不過快歌part欠d火喉, 知佢跳舞唔好, 都唔好郁兩郁就算...

果然唱情歌夠殺食, 今場返場都繼續有進步
其實佢做medley都有一手