返回列表 發帖

You Don't Know Me - Dusty Bottle

單選投票, 共有 81 人參與投票
90.12% (73)
2.47% (2)
2.47% (2)
0.00% (0)
4.94% (4)
您所在的用戶組沒有投票權限

歌曲宣傳人員: chanchan0909

派台日期: 22/02/2019

作曲 : Dusty Bottle
填詞 : 鄭敏
編曲 : Dusty Bottle
監製 : 舒文@Zoo Music

我有我節奏正正就叫即興
有哪個會與我到荒島裡看星
半秒裡說句愛你就叫率性
然後你 就呆定了反應

迷上幾多新知識 還有幾多新刺激
一切七彩繽紛的 誰會乏味地消極
一切可歌可泣的 誰會浪漫地孤寂
討厭當個弱不禁風角色

滿腦是主意 就叫春風都得意
投入愛可以 是我的不經意
有放盡的肆 任我安多酚處置
如共你可以 忘我的是種詩意

Baby You Don’t Know Me (I’m a Disco Girl)
Baby You Don’t Know Me (I’m a Disco Girl)

迷上幾多新知識 還有幾多新刺激
一切七彩繽紛的 誰會乏味地消極
一切可歌可泣的 誰會浪漫地孤寂
討厭當個弱不禁風角色

滿腦是主意 就叫春風都得意
投入愛可以 是我的不經意
有放盡的肆 任我安多酚處置
如共你可以 忘我的是種詩意

天一光 天一黑 隨性演演戲
一杯水 一束花 自有彼此間的美
想你亦 即管 做我知己

最燦爛景致 大概出於不經意
遊歷過一次 無意識的衝刺
滿腦是主意 下意識只想可以
能共你一試 隨意的這種詩意

Baby You Don’t Know Me

I’m a Disco Girl
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

段 riff 唔算好精彩 但整體編曲都唔差
副歌諗起 High Horse
然後vocoder一出就諗起 Random Access Memories

鍾意佢地扮The Internet多啲 Don’t You Know 好正
呢首冇咁有特色 但作為加入新成員後第一隻廣東單曲係搶耳同有新鮮感既

副歌成日諗起祖祖首心花怒放...

PangChiYeung 發表於 2019-2-25 13:51

份詞都好心花怒放喎 仲mix埋高山低谷可歌可泣
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

春風 ~ 給我按摩 
Baby ~ You don't know me

前奏好有 90 年代 日文歌 GE 味道

PangChiYeung 發表於 2019-2-25 13:51

OH 原來唔止我一個咁諗

好上腦, 成件事好完整
女主音個樣好似tvb以前主播黃德如 LOL

好好聽 一聽就鍾意個種 5分!
完勝其他兩位賣樣男新人
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

估唔到最正係呢首
其實佢地都係一隊樂隊?

個MV一開始仲覺得呢個style 幾好 但越睇越唔知想表達咩

加個主音就從舊人變新人?!
咁RubberBand換個主音係咪可以又做新人?
塊面皮真係成丈咁厚
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

ho ho tan lo 5funand it will be much better if they plug this song in summer

有冇人覺得首歌好Kary 好啱佢唱
都係自戀快歌!

首歌好搶耳呀,fab4入面最好聽呢首

我聽祖祖歌名可歌可泣

主音把聲好似鐘舒漫
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

主音把聲好似鐘舒漫
我等我在 發表於 2019-3-6 19:47

似葉巧琳

主音把聲好似鐘舒漫
我等我在 發表於 2019-3-6 19:47

把聲厚過鍾舒漫,幾鐘意主音把聲

Fab4入面最好聽呢首
本身幾首英文歌已經好好聽

女主音把聲令人聽上癮
喱首同大笨象係近期至愛

愈聽愈好聽
任我行 失憶蝴蝶

曲風幾好, 但旋律唔算好LOOP得果隻. 3分
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

原來 跑步聽一流!

原來 跑步聽一流!
hehehaha 發表於 2019-3-24 19:49

溫書聽都一流!

幾好聽 好過xxx世界

越聽越正 好彩本身都俾咗5分

夏天playlist之選

連埋心花怒放聽又幾順

呢首好正 可以狂LOOP
有一兩句我會諗起鍾舒漫
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

留左位比十大

希望JLo可以翻唱俾Mariah聽
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

Baby 烏冬撈面~
越食越想食

Gin Lee返大陸宣傳可以唱呢首

想俾呢首十大

呢種AGA懷舊風係幾好un,不過個人認為好快唔想再聽

想俾呢首十大
放空 發表於 2019-3-31 14:27

我都係
唔係一般既好聽!
最愛快歌

我都係
唔係一般既好聽!
最愛快歌
hehehaha 發表於 2019-4-6 22:37

我比硬

呢種AGA懷舊風係幾好un,不過個人認為好快唔想再聽
KITSTON 發表於 2019-3-31 20:07

同意, 首先個旋律完全唔吸引
有種好厭既感覺 個vocal個腔麻麻地中意..
唔知點解, 近排好幾首快歌都jeng
唯獨呢首覺得唔掂 (Kam Julienne 咁玩味都仲好loop)
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

其實MV 隻爛蛋代表D 咩

其實MV 隻爛蛋代表D 咩
kwanie 發表於 2019-4-8 13:51

因為一杯水 一束花 自有彼此間的美
爛蛋都好美

因為一杯水 一束花 自有彼此間的美
爛蛋都好美
hehehaha 發表於 2019-4-8 22:59

今天不小心把心愛的雞蛋打爛了
    事後我用了十五分鐘去細心欣賞
    發現打碎了的蛋殼
    竟然比起平日那個形態更美
    然後我再用了十分鐘去打掃地方
    再為其拍照

這短短的三十分鐘
    算是今天我思緒最安穩的時間
    打爛了的雞蛋
    是我今天看過最美好的東西
    而那爛蛋著地的那一聲
    是聽過最美好的聲音

原來人生覺得最爛的事情
    也未必是最糟
    因為最糟的
    可能一直就在眼前而未曾發現
    又或者根本就是自己
    我想我找到了答案

睇IG 女主音睇落好似幾靚好樣過Jace Chan幾十百倍
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

家下先知有個成員係我中同

JNYBeatz Remix都幾好un