返回列表 發帖

[Mar/5/2019] No Coincidence - 鄧小巧 (EP)

歌手:鄧小巧
唱片名稱:No Coincidence
唱片封面:

推出日期:2019/3/5
唱片類型:EP

TrackList:
CD
01. 芭樂
02. 四大發明
03. 重陽
04. 雲呑
05. 芭樂 (之石頭芭樂Rock Ballad)

附加資料:

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 3
01 重生 - 陳健安
02 心之書 - 小塵埃
03 相信一切是最好的安排 - 陳蕾

全部高質歌,一定支持

神碟神碟神碟神碟
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 08
1. 愛斯基摩人之吻 2. 厭世臉  3. 原罪

今次出得hea過inner voice

必買神碟

一齊召喚小巧上CM吧
梁詠琪接棒三台冠軍主打《平安夜》(打打氣版)- 林家謙 x 林若寧合力打造 // 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

越出越縮皮
頭兩隻都有5首留返首出碟後plug,呢隻得返4.5首
無愛可失 轉圈轉圈哈姆共你

一首新歌都冇

佢話打算今年出多隻ep (唔知係咪吹水)

其實就算出實體都唔多人買
有得出已經算係咁
唔expect今年出到另一隻ep
不過佢肯keep住三四個月出到一首歌
我收貨

一首新歌都冇
LALALA 發表於 2019-2-26 18:48

明明4首新歌

我女神
只有這句

呢隻碟應該係佢最差嗰隻

Take my money

呢隻碟應該係佢最差嗰隻
bagfgfcde 發表於 2019-2-26 19:37

某種度上係咪因為呀邊個包碟

某種度上係咪因為呀邊個包碟
Frankiekiekie 發表於 2019-2-26 19:44

係咪想講謝國維牙

係咪想講謝國維牙
hehehaha 發表於 2019-2-26 19:50

鄧小巧

今次全部歌出碟前派咗台 跟足派台次序 (Remix當bonus track) 套個大包圍專輯名稱/概念 點講都係single collection啦
不過Wyman填嘅歌愈少愈好 少一首新歌即係少一個旋律被浪費 某程度上係好事

又係黃偉文包碟
cover又係粉藍底粉紅邊
Me, re-do

必買啦

好彩
光頭包4隻歌就算數啦
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

全部歌聽過晒搞到零期待 不過都想儲呢隻碟
感謝永遠有歌把心境道破

全城盡購之選 一定賣斷市 大家小心

封面靚wor 不過概念一定比前兩隻差
其實大巧今次有光頭Y加持都做唔到一首有回響嘅歌係時候要諗下條路點行
Fiona is back;)

小巧,希望你黎緊越來越多budget做碟,出番隻大碟

成日見人話寰亞廢 講真 仲肯幫佢出實體碟都算係咁啦
歌高質又點 真係唔係多人識 又唔係多hit歌 銷量又唔係好
小巧真係要諗諗黎緊條路點行
HotCha C AllStar

封面靚wor 不過概念一定比前兩隻差
其實大巧今次有光頭Y加持都做唔到一首有回響嘅歌係時 ...
fifty1205 發表於 2019-2-26 21:54

芭樂同重陽擺明整黎做食糊歌
可惜連食詐糊嘅機會都無
支那必須亡國

今次要買了 仲以為會有一首未曝光
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

小巧你真係要紅牙!!!!!

可惜連食詐糊嘅機會都無
Lewis 發表於 2019-2-26 22:48

小巧俾燈壇CM喜愛 想紅都難
CM反既離棄既多數大紅/事業創高峰

小巧俾燈壇CM喜愛 想紅都難
CM反既離棄既多數大紅/事業創高峰
kayzzz 發表於 2019-2-26 22:55

好彩NYK冇紅

好彩NYK冇紅
JayantL 發表於 2019-2-26 23:29

果排攞埋最男最歌仲唔夠?
所以連反佢都費事
Btw其實小巧咁霉
間公司都每年一碟真係算係咁

全城盡購之選 一定賣斷市 大家小心
帥小寶` 發表於 2019-2-26 21:48

咁你買到記得送隻比我

AGA出道6年都未有20首歌
呢個女人出道3年已經有14.5首
算係咁

算係咁
hehehaha 發表於 2019-2-26 23:45

C3PO合唱有冇計到

算係咁
hehehaha 發表於 2019-2-26 23:45

重質不重量 嬴哂

雖然大巧係小眾歌手 但勝在有班樂迷真金白銀支持佢
舊年音樂會幾百張飛三分鐘賣完就證明到啦 你睇下鍾舒漫開一場麥花臣得五成入座率
不過大巧真係要諗下未來音樂路應該點行
連續幾首plug songs都好大眾 甚至偏向商業 都無首hit到
可能要學欣宜一噸也可以勁舞 或者天后堅Lee咁整首洗腦歌「不減肥 不減肥 不減肥 不減肥」先hit到

舊年音樂會幾百張飛三分鐘賣完就證明到啦 你睇下鍾舒漫 ...
fifty1205 發表於 2019-2-27 00:08

其實啲歌真係唔會無緣無故hit 要好多嘢配合
但寰亞而家越做越廢
宣傳少 連爭膠都冇power
新啲嘅變曬霉霉 靠班神枱食老本撐住
連最hit嘅CAS都一分四從頭來過

其實啲歌真係唔會無緣無故hit 要好多嘢配合
但寰亞而家越做越廢
宣傳少 連爭膠都冇power
新啲嘅變曬霉霉  ...
JayantL 發表於 2019-2-27 00:32

呢個世代仲有幾多首歌靠唱片公司hit呢
AGA靠M記洗腦播放 HANA靠電視劇洗腦播放
很堅強有500次洗腦式播放跑出 女神有MV拎話題
Mag 忍 JW 矛盾一生 有三部曲
大巧要諗下點promote自己作品 而唔係成日自嘲十萬hit rate已經要慶功

話咗今年出會出ep同出好多好多歌喎
睇黎會繼續發力
支那必須亡國

雖然張EP冇新歌,但係五首歌都好正呀
期待今年繼續多D好聽嘅新歌啦

及早放棄呢個project 再黎過都係好事

點解呢個女人咁正

應該係近年中wyman魔咒既歌手入面最慘既一個
全部歌詞用埋d 完全唔吸引嘅比喻
出歌前wyman 吹到一定hit 咁
全壇狂賀白河喜來登被ban

希望今年會有同JUNO合唱既新歌

珍愛自己羽毛,遠離光頭係正道。

以為芭樂同重陽會HIT,點知連聽既人都好少。
可能歌手自身形象唔夠討好,無人留意。

想聽千嬅COVER呢隻碟D K歌

好彩NYK冇紅
JayantL 發表於 2019-2-26 23:29

因此都有一兩個會然吹奏
真係唔紅有原因cm係樂壇明燈

舊年音樂會幾百張飛三分鐘賣完就證明到啦 你睇下鍾舒漫 ...
fifty1205 發表於 2019-2-27 00:08

我覺得佢要請教Ivana
咁唔主流一路行到今日都真係唔易

可惜連食詐糊嘅機會都無
Lewis 發表於 2019-2-26 22:48

佢啲quota去晒年頭谷和好四台冠
覺得認為重陽係食糊歌加上年全年最高質
但就全年五plug新碟第三plug又唔係美巨無限qouta
結果慘死