返回列表 發帖

[Mar/5/2019] No Coincidence - 鄧小巧 (EP)

歌手:鄧小巧
唱片名稱:No Coincidence
唱片封面:

推出日期:2019/3/5
唱片類型:EP

TrackList:
CD
01. 芭樂
02. 四大發明
03. 重陽
04. 雲呑
05. 芭樂 (之石頭芭樂Rock Ballad)

附加資料:

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

全部高質歌,一定支持

神碟神碟神碟神碟
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

今次出得hea過inner voice
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

必買神碟

一齊召喚小巧上CM吧
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

越出越縮皮
頭兩隻都有5首留返首出碟後plug,呢隻得返4.5首
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

一首新歌都冇

佢話打算今年出多隻ep (唔知係咪吹水)

其實就算出實體都唔多人買
有得出已經算係咁
唔expect今年出到另一隻ep
不過佢肯keep住三四個月出到一首歌
我收貨

一首新歌都冇
LALALA 發表於 2019-2-26 18:48

明明4首新歌

我女神
只有這句

呢隻碟應該係佢最差嗰隻

Take my money

呢隻碟應該係佢最差嗰隻
bagfgfcde 發表於 2019-2-26 19:37

某種度上係咪因為呀邊個包碟

某種度上係咪因為呀邊個包碟
Frankiekiekie 發表於 2019-2-26 19:44

係咪想講謝國維牙

係咪想講謝國維牙
hehehaha 發表於 2019-2-26 19:50

鄧小巧
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

今次全部歌出碟前派咗台 跟足派台次序 (Remix當bonus track) 套個大包圍專輯名稱/概念 點講都係single collection啦
不過Wyman填嘅歌愈少愈好 少一首新歌即係少一個旋律被浪費 某程度上係好事

又係黃偉文包碟
cover又係粉藍底粉紅邊
Me, re-do

必買啦

好彩
光頭包4隻歌就算數啦
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

全部歌聽過晒搞到零期待 不過都想儲呢隻碟
「微笑之中 接受還未有 答案。」

全城盡購之選 一定賣斷市 大家小心
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

封面靚wor 不過概念一定比前兩隻差
其實大巧今次有光頭Y加持都做唔到一首有回響嘅歌係時候要諗下條路點行
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

小巧,希望你黎緊越來越多budget做碟,出番隻大碟

成日見人話寰亞廢 講真 仲肯幫佢出實體碟都算係咁啦
歌高質又點 真係唔係多人識 又唔係多hit歌 銷量又唔係好
小巧真係要諗諗黎緊條路點行
利申:唔係鏡粉

封面靚wor 不過概念一定比前兩隻差
其實大巧今次有光頭Y加持都做唔到一首有回響嘅歌係時 ...
fifty1205 發表於 2019-2-26 21:54

芭樂同重陽擺明整黎做食糊歌
可惜連食詐糊嘅機會都無

今次要買了 仲以為會有一首未曝光
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

小巧你真係要紅牙!!!!!

可惜連食詐糊嘅機會都無
Lewis 發表於 2019-2-26 22:48

小巧俾燈壇CM喜愛 想紅都難
CM反既離棄既多數大紅/事業創高峰

小巧俾燈壇CM喜愛 想紅都難
CM反既離棄既多數大紅/事業創高峰
kayzzz 發表於 2019-2-26 22:55

好彩NYK冇紅

好彩NYK冇紅
JayantL 發表於 2019-2-26 23:29

果排攞埋最男最歌仲唔夠?
所以連反佢都費事
Btw其實小巧咁霉
間公司都每年一碟真係算係咁

全城盡購之選 一定賣斷市 大家小心
帥小寶` 發表於 2019-2-26 21:48

咁你買到記得送隻比我

AGA出道6年都未有20首歌
呢個女人出道3年已經有14.5首
算係咁

算係咁
hehehaha 發表於 2019-2-26 23:45

C3PO合唱有冇計到

算係咁
hehehaha 發表於 2019-2-26 23:45

重質不重量 嬴哂

雖然大巧係小眾歌手 但勝在有班樂迷真金白銀支持佢
舊年音樂會幾百張飛三分鐘賣完就證明到啦 你睇下鍾舒漫開一場麥花臣得五成入座率
不過大巧真係要諗下未來音樂路應該點行
連續幾首plug songs都好大眾 甚至偏向商業 都無首hit到
可能要學欣宜一噸也可以勁舞 或者天后堅Lee咁整首洗腦歌「不減肥 不減肥 不減肥 不減肥」先hit到
肥婆馬上收皮

舊年音樂會幾百張飛三分鐘賣完就證明到啦 你睇下鍾舒漫 ...
fifty1205 發表於 2019-2-27 00:08

其實啲歌真係唔會無緣無故hit 要好多嘢配合
但寰亞而家越做越廢
宣傳少 連爭膠都冇power
新啲嘅變曬霉霉 靠班神枱食老本撐住
連最hit嘅CAS都一分四從頭來過

其實啲歌真係唔會無緣無故hit 要好多嘢配合
但寰亞而家越做越廢
宣傳少 連爭膠都冇power
新啲嘅變曬霉霉  ...
JayantL 發表於 2019-2-27 00:32

呢個世代仲有幾多首歌靠唱片公司hit呢
AGA靠M記洗腦播放 HANA靠電視劇洗腦播放
很堅強有500次洗腦式播放跑出 女神有MV拎話題
Mag 忍 JW 矛盾一生 有三部曲
大巧要諗下點promote自己作品 而唔係成日自嘲十萬hit rate已經要慶功
肥婆馬上收皮

話咗今年出會出ep同出好多好多歌喎
睇黎會繼續發力

雖然張EP冇新歌,但係五首歌都好正呀
期待今年繼續多D好聽嘅新歌啦

及早放棄呢個project 再黎過都係好事

點解呢個女人咁正

應該係近年中wyman魔咒既歌手入面最慘既一個
全部歌詞用埋d 完全唔吸引嘅比喻
出歌前wyman 吹到一定hit 咁
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

希望今年會有同JUNO合唱既新歌

珍愛自己羽毛,遠離光頭係正道。

以為芭樂同重陽會HIT,點知連聽既人都好少。
可能歌手自身形象唔夠討好,無人留意。

想聽千嬅COVER呢隻碟D K歌

好彩NYK冇紅
JayantL 發表於 2019-2-26 23:29

因此都有一兩個會然吹奏
真係唔紅有原因cm係樂壇明燈

舊年音樂會幾百張飛三分鐘賣完就證明到啦 你睇下鍾舒漫 ...
fifty1205 發表於 2019-2-27 00:08

我覺得佢要請教Ivana
咁唔主流一路行到今日都真係唔易

可惜連食詐糊嘅機會都無
Lewis 發表於 2019-2-26 22:48

佢啲quota去晒年頭谷和好四台冠
覺得認為重陽係食糊歌加上年全年最高質
但就全年五plug新碟第三plug又唔係美巨無限qouta
結果慘死