返回列表 發帖

Baby Wanna Let You Know - 韓子亮

單選投票, 共有 23 人參與投票
26.09% (6)
4.35% (1)
4.35% (1)
0.00% (0)
65.22% (15)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: chanchan0909

派台日期: 26/02/2019

作曲 : 韓子亮
填詞 : 當 / 韓子亮
編曲 : heartgrey
監製 : heartgrey / 韓子亮

被結束的這次 戀愛史
望這一刻所有 休與止 you and me
是你一心好意 講我知
或你迫不得已 我是早要留意

想一起曾經一起沒有說過別離
曾經溫馨在心中只有你與我共嗚
錯過你能再次擁抱相愛的回味
對你好是我的任務 我說過做得到

如情人注定沒緣份到尾
我只怪天意不向前度責備
如為難地留下 情願放生你
若是失戀也算福氣 送這快樂給你

Baby wanna let you know 當碰到我別尷尬地逃
Baby wanna let you know 當有需要願替你效勞
Baby wanna let you know 請你不要自責了好不好
待你好是我的任務 我說過做得到
Baby wanna let you know 給你拋棄亦教我自豪
跟我走了千里路 可以休養為更遠路途
假設得到他仰慕 不要比較着我與他的好
着了魔像你的門徒 我替你們禱告

別太緊張請當 小意思
別教分手充滿 羞與恥 let it be
願我不打攪你一輩子
下次好好選過 對象不必太造次

揮揮手 如果他走近你軟化範圍
是否忠心 行蹤消息我也替你集齊
告訴我 如發覺他有任何事違例
教訓他別教他受惠 愛你要受管制

為何仍 有情有義地敬禮
我心已死了可以麻目捍衛
才逞強做場大龍鳳去安慰
但願天真免你心愧 我愛你是一世

Baby wanna let you know 當碰到我別尷尬地逃
Baby wanna let you know 當有需要願替你效勞
Baby wanna let you know 請你不要自責了好不好
Baby wanna let you know 給你拋棄亦教我自豪
跟我走了千里路 可以休養為更遠路途
假設得到他仰慕 不要比較着我與他的好
着了魔像你的門徒 我替你們禱告

Baby wanna let you know

MV見到容祖兒御用dancer panda
子亮要上位了

好撚正 5分

佢出歌仲密過好多歌手
咁勤力點解唔認真再學下唱歌

cm有冇人j呢類型男人
真高興給你愛護過  根本你不欠我什麼

佢出歌仲密過好多歌手
咁勤力點解唔認真再學下唱歌
hehehaha 發表於 2019-2-27 08:02

韓子亮唱歌無問題, 反而是詞,又中又英不太好, 特別唱英文咬字都幾差, 曲風還可以, 都可以一聽.

cm有冇人j呢類型男人
disappoint 發表於 2019-2-27 09:06
我見到佢想嘔

cm有冇人j呢類型男人
disappoint 發表於 2019-2-27 09:06

你肯定係男人?
【This is MC】澳門見

我見到佢想嘔
cmho 發表於 2019-2-27 10:37

咁舒文呢

韓子亮唱歌無問題, 反而是詞,又中又英不太好, 特別唱英文咬字都幾差, 曲風還可以, 都可以一聽. ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-27 10:19

好心你驗耳啦

BLACKJACK疑似失業
支持唱作天后TL!

第一隻唱作作品 想冠

好心你驗耳啦
hehehaha 發表於 2019-2-27 16:24

他和祖祖唱功都相差無幾..

他和祖祖唱功都相差無幾..
hkwilliamsiu 發表於 2019-2-27 18:28

不如你戴番個助聽器再聽歌呀?

支持佢, 好有陳偉霆feel !
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

乜歌手本人可以做翻自己宣傳人員咖咩!

佢d懶音勁過HANA菊梓喬幾倍
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

唱跳天王we stan
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

不如你戴番個助聽器再聽歌呀?
Wing1211 發表於 2019-2-27 18:57

你指祖祖唱得仲差! 我覺得水準相近, 不如合唱一曲都不錯

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

RVHOCPC 發表於 2019-2-27 22:05

Btw 好難聽 上面話唱歌無問題嗰條友 麻煩去驗耳

Btw 好難聽 上面話唱歌無問題嗰條友 麻煩去驗耳 ...
放空 發表於 2019-3-9 10:14

幾好聽 at least好聽過張敬軒先

幾好聽 at least好聽過張敬軒先
timc524 發表於 2019-3-9 12:59

我都係臣粉
勸你唔好周圍辣火頭

我都係臣粉
勸你唔好周圍辣火頭
放空 發表於 2019-3-9 13:10

純個人聽歌口味同感受唔同
發表自己感受都得罪人 咁Im sorry

RVHOCPC 發表於 2019-2-27 22:05
無話唔可以嘅 , Royal Ho 派歌你都可以做宣傳人員
何況呢首唔係歌手本人囉 !

Btw 好難聽 上面話唱歌無問題嗰條友 麻煩去驗耳 ...
放空 發表於 2019-3-9 10:14
我唱歌唔難聽 , 所以佢唔係我 , 謝謝

評分人數