返回列表 發帖

[May/2019] 林宥嘉idol世界巡迴演唱會- 香港站

演唱會名稱: 林宥嘉idol世界巡迴演唱會- 香港站
日期: 2019年5月24至25日
時間: 8:15pm
地點:紅磡香港體育館
票價: HK$980, HK$680, HK$380

Citi信用卡客戶優先購票:
優先購票日期:
Citi Clear Card – 2019年3月4至6日
其他Citi信用卡 – 2019年3月5至6日
優先購票方式: (852) 3761 6515(上午10時至晚上8時)
或於以下時間經www.cityline.com網上購票
2019年3月4日上午10時至晚上11時59分
2019年3月5日上午10時至2019年3月6日晚上11時59分

公開發售:
公開發售日期: 2019年3月8日起
網上購票: www.urbtix.hk
信用卡購票熱線: 2111 5999
售票處: 城市售票網
票務查詢: 3761 6661
節目查詢: 2905 8134

出道10周年的台灣歌手林宥嘉,宣布今年5月24及25日空降香港紅館,舉行「亞洲萬里通」呈獻「林宥嘉idol世界巡迴演唱會- 香港站」。對於今次巡唱命名為「idol 」,林宥嘉解說:「因為出道唱歌當歌手,越唱越多年之後,真的會有一個想法,就是我想成為愛我的人,就是歌迷們心中真正的偶像。可是這個偶像的定義我覺得不止是在我在舞台上的表現,其實希望是離開鎂光燈外的生活,我也希望可以成為他們的偶像。我後來發現我很喜歡自己的一點就是除了很努力工作以外我也很認真很用心的在經營我自己的人生,不管是成家立業啊然後甚至有一個很可愛的孩子,然後甚至比如說我去當兵等等。我當然也沒有很偉大的說好像我做這些事情是為了歌迷,其實是為了我自己,但是我希望每個支持我的歌迷在他們的生活上如果遇到一些人生課題,有困難的時候他們也可以想到:『我喜歡的歌手林宥嘉他也是一樣,很認真的在過他的人生。』我希望可以成為他們的勇氣,成為他們真正的IDOL這樣子。所以這次我想用我這個作品這個演唱會我的音樂去詮釋我認為什麼是真正的『IDOL』。」

source: 寰亞唱片 Media Asia

呢個演唱會根本就係一個藝術作品展

听到天真有邪真係要哭崩

今晚應該完場, 是咪可以爆雷完整歌單

25/5/2019 (Sat)

Overture: Solari by 坂本龍一

Part 1:  ...
阻住 發表於 2019-5-26 23:55

今晚last song 加番首 成全
花滿地
奇樹滿林
一朵花跟森林
你決定了哪邊合襯沒有...?

今晚應該完場, 是咪可以爆雷完整歌單

25/5/2019 (Sat)

Overture: Solari by 坂本龍一

Part 1: Doubt
1. 一點點
2. 請說
3. 飄
4. 讓世界毀滅
廣東話 Talking
5. 自然醒

Part 2: Life
6. 唐人街
7. 想念
8. 如同悲傷被下載了兩次
9. 拾荒
廣東話 Talking
10. 寵兒

Part 3: I
11. 再別康橋(告別)
12. 想自由(迷惘)
13. 傻子(愛)
14. 走鋼索的人(比賽)
Talking
15. 飛

Part 4: Hero
16. 眼色
17. 白晝之月
18. 巨人的肩膀
廣東話 Talking
19. 船
廣東話 Talking
20. 壞與更壞

Part 5: 演唱會 (安可)
21. 思凡
22. 紀念品
23. 誘
24. Runaway Mama
25. 感同身受
Talking
26. 浪費
27. 心酸
28. 兜圈
29. 說謊 (美吹係觀眾席唱最尾一句)
Talking
30. 蜉蝣 (陳綺貞原唱)
Talking
31. 天真有邪

有無Rundown

終於睇到
坐側田區平台位,好彩都叫勉強睇得哂啲舞台視覺效果

壞與更壞變咗安可前最後一首(唯一 ...
阻住 發表於 2019-5-25 23:35

cut成全 OMG
跪求聽日唱返

終於睇到
坐側田區平台位,好彩都叫勉強睇得哂啲舞台視覺效果

壞與更壞變咗安可前最後一首(唯一一首零視覺效果)
美吹嚟咗睇,係觀眾席唱咗說謊最後一句
最後一首天真有邪,今晚無成全
其他同台北無分別

最開心係終於聽到霏           既live(上次The Great Yoga睇頭輪深圳場未加呢首), 今次仲要瞓係度唱再玩mapping

去fb ig搵啦實有,再唔係你可以試下買輪椅位

Btw 有冇人有琴日rundown 同台灣有咩分別? ...
721AXA 發表於 2019-5-25 13:39

炒到貴到痴線lor
睇來要試下輪椅位(佢有的話)

今晚唔得閒
星期日晚仲有無飛呀?
森姆@結論 發表於 2019-5-25 12:48

去fb ig搵啦實有,再唔係你可以試下買輪椅位

Btw 有冇人有琴日rundown 同台灣有咩分別?

而家好容易買到飛喎
原價已經買到字母行, 好期待星期日
721AXA 發表於 2019-5-25 00:47

今晚唔得閒
星期日晚仲有無飛呀?

好好睇,視覺音樂都做得好好!

吓,你無入塲睇?賣俾我睇呀嘛
仲可能撞到金堅同謙B呀
森姆@結論 發表於 2019-5-25 00:44

而家好容易買到飛喎
原價已經買到字母行, 好期待星期日

喊,OT都啱啱先有得走,嘥咗$680同個靚位
唔知嚟緊兩場有無機搶到平台位 ...
阻住 發表於 2019-5-25 00:31

吓,你無入塲睇?賣俾我睇呀嘛
仲可能撞到金堅同謙B呀

喊,OT都啱啱先有得走,嘥咗$680同個靚位
唔知嚟緊兩場有無機搶到平台位

小巧同慧敏哥都有入塲睇
好多巨聲幫朝聖呀

家謙bb都係
jason 發表於 2019-5-24 23:40

佢2個仲入後台搵yoga集郵
好羨慕又妒忌呀

好羨慕金堅
佢又有飛今晚去睇yoga(我想買都買唔到)
仲好似見到wyman都在場
全塲開哂手機燈
氣氛真係勁正 ...
森姆@結論 發表於 2019-5-24 23:03

家謙bb都係

好羨慕金堅
佢又有飛今晚去睇yoga(我想買都買唔到)
仲好似見到wyman都在場
全塲開哂手機燈
氣氛真係勁正呀!

今日收到citi優先飛,但搞咩唔連位嘅
明明冇話唔連位
fungbb132 發表於 2019-5-11 21:58

數字唔連唔代表個位係唔連,上康文署睇下就知

今日收到citi優先飛,但搞咩唔連位嘅
明明冇話唔連位
如果可磊落做人 你會更吸引

CITYLINE優先飛幾時到啊?

大麥網係下午仲有980嘅飛賣
乐坛风云 發表於 2019-3-8 22:51
大麥

以後都唔洗旨意買到佢了
HOTMAN 發表於 2019-3-11 23:05
難買過天王天后

以後都唔洗旨意買到佢了

個網到而家仲係321倒數緊,假唔假d吖,就算係買劉華學友都唔會321到而家成日甘耐咖 ...
乐坛风云 發表於 2019-3-11 21:19

擺明黑箱畀黃牛買先, 寫到個system亂曬

個網到而家仲係321倒數緊,假唔假d吖,就算係買劉華學友都唔會321到而家成日甘耐咖

宜家URBTIX都系內鬼咯,PROAGRAMER整條後門比D黃牛先入去掃貨,前面即使入左去,都系加唔到位置架。黃牛掃 ...
nopop 發表於 2019-3-11 10:50

狗到

宜家URBTIX都系內鬼咯,PROAGRAMER整條後門比D黃牛先入去掃貨,前面即使入左去,都系加唔到位置架。黃牛掃 ...
nopop 發表於 2019-3-11 10:50

好明顯啦,主辦+售票+黃牛全部係同一伙

我係大麥度買到
香港電話Wechat Pay同香港地址
lokzai 發表於 2019-3-11 10:29

大麥係咪random派位,信用卡咁?好似完全冇得揀位

宜家URBTIX都系內鬼咯,PROAGRAMER整條後門比D黃牛先入去掃貨,前面即使入左去,都系加唔到位置架。黃牛掃完前10排,380後就散場,先至可以ADD到入購物車。
香港無得救咯。

我係大麥度買到
香港電話Wechat Pay同香港地址

完全入唔到……

都係咁,入唔到
721AXA 發表於 2019-3-11 10:18

入到但係無飛

都係咁,入唔到

7年開第4次紅館
係勁既

加啲位全部係側田區,仲要個演唱會最好評係啲舞台視覺效果

主辦方努力克服檔期問題、實現了原本不可能的加場! 也為了使加場有意義、開賣時有更多的票能提供,
調 ...
721AXA 發表於 2019-3-9 16:32

"實現了原本不可能的加場"
明明就預左個期

主辦方努力克服檔期問題、實現了原本不可能的加場! 也為了使加場有意義、開賣時有更多的票能提供,
調 ...
721AXA 發表於 2019-3-9 16:32

hk fc有成536張飛(未包括fc committee)
Infinity & Eternity

加場有2400張霏公售
更完善 = 多900張霏
阻住 發表於 2019-3-8 22:27

調整了內部購票的限額(現仍持續加班調整中)、以及加場時沒有citi信用卡(謝謝贊助)優先買的服務⋯等,非常用心。

2400張公售, 冇信用卡飛, 係咪即係內部購票有成五六千張飛?

想知更完善的售票細節以及網站係咩
阻住 發表於 2019-3-8 20:43

大麥網

①城市售票網:https://bit.ly/2ENNmP1
(頁面準時公開)

②電話購票:2111 5999
(上午十時至晚上八時)

③應用程式My URBTIX
(Android / iPhone版)

④大麥網:https://bit.ly/2Tq0vIf
(首次使用的香港朋友,請先至網頁了解購買詳情)

Source

阻住 發表於 2019-3-8 20:43

大麥網係下午仲有980嘅飛賣

加場有2400張霏公售
更完善 = 多900張霏

香港場演唱會最新消息:
已經確定爭取到一場加場!加在演出當週的週日。賣票時間會是在3/11上午10點。
更完善的售票細節以及網站,公司跟主辦單位正在如火如荼持續討論中。
我先上來告訴大家這個消息,讓大家可以安心一點。
一起期待!

仲未買到……其實仲有冇飛架……
Alantse722 發表於 2019-3-8 14:44

公售得咁少飛,我覺得應該喺大陸歌迷會團購咗一大部分

仲未買到……其實仲有冇飛架……

終於買到24/5 $680
$980都㩒到但得Row11同14買唔落

其實仲有無死雞執 定係有得揀都例牌系統繁忙

營銷策略。
lightupmylight 發表於 2019-3-8 10:52

啲飛肯定主辦係俾哂黃牛咁滯
到賣唔哂就會放翻出黎正常賣