返回列表 發帖
早幾日。。。終於到大台播MV。。。

原本對和懷念講再見有好高期望, 可惜原來好多人都不是聽歌, 而是用個人情感來決定歌曲好聽與否?坤gor 都好難再得到認同

聽歌用感性 & 理性的話....

感性的 俾佢5fun;

理性的 扣佢0.5fun 希望下次, 下下次再進步   

聽歌用感性 & 理性的話....

感性的 俾佢5fun;

理性的 扣佢0.5fun 希望下次, 下下次再進步     ...
moXYZ 發表於 2019-3-24 09:46

今次和懷念講再見曲詞唱都是不錯,可惜宣傳上有點本末倒置,放了太多以往的感受,加上MV亦設計有誤,令到不喜歡人連聽都提不起興趣,白白錯過了一首好歌。

既然曲詞唱都是不錯, 咁齋聽歌 唔睇mv  

(其實mv無問題)

既然曲詞唱都是不錯, 咁齋聽歌 唔睇mv  

(其實mv無問題)
moXYZ 發表於 2019-3-25 13:05

有無聽2000靚歌再重聚, 坤gor聲線真的好適合唱acoustic  或鋼琴伴奏的歌曲.

https://www.rthk.hk/radio/radio2/programme/reunion

有無聽2000靚歌再重聚, 坤gor聲線真的好適合唱acoustic  或鋼琴伴奏的歌曲.

...
hkwilliamsiu 發表於 2019-3-25 13:36

多謝你推 post 我先知我未入嚟投 1 分比佢

原本對和懷念講再見有好高期望, 可惜原來好多人都不是聽歌, 而是用個人情感來決定歌曲好聽與否?坤gor 都好 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-3-15 10:12

煩少陣啦撐你偶像唔洗撐到出面嘅
你咁樣只會令人更加討厭佢

原本對和懷念講再見有好高期望, 可惜原來好多人都不是聽歌, 而是用個人情感來決定歌曲好聽與否?坤gor 都好 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-3-15 10:12

既然係咁 就快點和大家講再見啦

...
hkwilliamsiu 發表於 2019-3-25 13:36

當天晚上已聽了,坤哥病病地都唱得咁好   

煩少陣啦撐你偶像唔洗撐到出面嘅
你咁樣只會令人更加討厭佢
kaman921 發表於 2019-3-25 16:21

如果派歌開演唱會都唔撐,請問應該何年何月何日才撐

如果派歌開演唱會都唔撐,請問應該何年何月何日才撐
hkwilliamsiu 發表於 2019-3-25 21:59

要撐咪喺佢facebook留言囉 明知呢度個個憎佢架啦仲講 收手啦好無?

喜歡坤兒
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

要撐咪喺佢facebook留言囉 明知呢度個個憎佢架啦仲講 收手啦好無?
kaman921 發表於 2019-3-25 22:02

我咪係他唱的歌曲上留言,又有什麼問題。如果我唔提,首歌沉下去,咪無人留意,大家聽完唔喜歡我都無辦法,但相反地有些樂迷無心click 入去聽完喜歡咪可以推介到,我又唔覺好大問題。

CM是年青人,喜歡音樂的樂迷瀏覧的好地方,可能真的不太適合像我年紀較大的樂迷進來或留言。但像和懷念講再見這類歌曲,真的好想推介,希望大家聽完會感受歌者帶出的正面訊息,特別喜歡這幾句 ‘最美好的結尾 留低缺陷美 憑成熟的勇氣 預備新一個年度快樂地 帶笑祝福你從遺憾的季節 找新的里程碑’ 。希望年青人可以從遺憾中勇敢面對找到新的里程碑,共勉之。

再見 係再會見.........   

小句號都未出。。。

可能仲有引號、問號、其他標點符號呢

爆升.........................rthk2     

中文歌曲龍虎榜@2019/03/30
RK  LW  Songs                     Singers
01  07  和懷念講再見     吳業坤

恭喜坤gor ,睇落最少三台冠.

句號丫唔該 佢首首都係咁造作

句號丫唔該 佢首首都係咁造作
johnny123 發表於 2019-4-7 01:29

你指MV做作,我亦有同感. 但祗聽歌曲, 這一首肯定不差過任何一首上榜冠軍歌曲.和懷念好有感染力, 而且帶出訊息不卑不亢, 令人除了回望以前, 亦藉著行動來放低遺憾. 重新出發面對將來.5fun之作.
如果大家還是留戀昔日的偶像唱一些無深度的歌曲, 如神經病這類無聊劣作 , 香港樂壇將會步入黑暗時代

再見 係再會見.........   

小句號都未出。。。

可能仲有引號問號其他標點符號呢 ...
moXYZ 發表於 2019-3-29 10:22

貼中 笑

小句號 歌詞

這句畫下「句號。」
下個章節畫上「引號——」
過去如留下「感嘆號!」
樂與苦也有記號!
...........
最精彩的每個「問號?」
...........

今次演唱會會露腹肌

TVB勁歌金榜 @2019.04.20  thx.   

RK  LW Songs       Singers
01 03  和懷念講再見         吳業坤

本身曲唔錯,但無啦啦後面加大和聲合唱好奇怪

恭喜坤gor 成為最多一分的三台冠.