返回列表 發帖
認真到連出歌都要隔成個月先上架 。  

唔係Y, 幾正..............個MV概念

~千呼萬喚始出來

監製 : 舒文

唔怪得d fans要吹奏舒文好charm
hehehaha 發表於 2019-3-7 00:38

舒文監製咁多歌手 又唔係坤專用
讚佢無乜著數

根本灘涷咗! MV有慨念,但並不算新鮮, 而且加咗些好兒戲的電單車場面,真的看完都唔知好嬲都好笑,正正經經 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-3-7 11:37

電單車場面有意思  穿越時光?
有小朋友 有老有少 男男女女 有份唱有份玩又入鏡 happy together~

和懷念講再見是較嚴肅的話題, 而且首歌無論曲詞唱都不差, 明白MV 有慨念是好的, 但不要派膠會好一點, 我估 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-3-7 18:44

嚴肅話題拍到笑臉代表 和懷念講再見   

畫面太dark太灰唔好睇

997個台 高質到呢 俾首歌冠 好好好嘢   

原來加拿大am1470個榜 march 02,2019 係最快冠首歌  

早幾日。。。終於到大台播MV。。。

聽歌用感性 & 理性的話....

感性的 俾佢5fun;

理性的 扣佢0.5fun 希望下次, 下下次再進步   

既然曲詞唱都是不錯, 咁齋聽歌 唔睇mv  

(其實mv無問題)

有無聽2000靚歌再重聚, 坤gor聲線真的好適合唱acoustic  或鋼琴伴奏的歌曲.

...
hkwilliamsiu 發表於 2019-3-25 13:36

當天晚上已聽了,坤哥病病地都唱得咁好   

再見 係再會見.........   

小句號都未出。。。

可能仲有引號、問號、其他標點符號呢

爆升.........................rthk2     

中文歌曲龍虎榜@2019/03/30
RK  LW  Songs                     Singers
01  07  和懷念講再見     吳業坤

再見 係再會見.........   

小句號都未出。。。

可能仲有引號問號其他標點符號呢 ...
moXYZ 發表於 2019-3-29 10:22

貼中 笑

小句號 歌詞

這句畫下「句號。」
下個章節畫上「引號——」
過去如留下「感嘆號!」
樂與苦也有記號!
...........
最精彩的每個「問號?」
...........

TVB勁歌金榜 @2019.04.20  thx.   

RK  LW Songs       Singers
01 03  和懷念講再見         吳業坤