返回列表 發帖

各大流行榜@2019/03/02

TVB勁歌金榜@2019/03/02
RK  LW Songs       Singers
01  02  黑人問號     鍾舒漫
02  03  為愛冒險     胡鴻鈞
03  04  孤身走      連詩雅
04  05  永生花      曾樂彤
05  06  花灑下的歌    林奕匡
06  07  你在聽嗎?    趙慧珊
07  08  心有不甘     HANA
08  09  日月存亡     吳若希
09  10  最後召集     周柏豪
10  NE  亂世情侶     古巨基

903專業推介@2019/03/02
RK  LW  Songs                         Singers
01   02   一種永遠                     容祖兒
02   06   釋放自己                     Mr.
03   05   Ride Along                   黎曉陽
04   04   致旅途中的我               Nowhere Boys
05   09   扮哂巨星                     I Love You Boy'z
06   08   當我迷失時聽著的歌     陳蕾
07   03   塑造                            謝霆鋒 Feat. 王嘉爾
08   12   下一位前度                  林家謙
09   01   一吻穿越四十六億歲     陳健安
10   16   和懷念講再見               吳業坤
11   ne   黑盒                            麥浚龍 / 韋羅莎
12   07   懷很舊的舊                  側田
13   19   守破離                        林二汶
14   15   值得放棄                     符致逸
15   13   偽人                           許廷鏗
16   ne   雲吞                           鄧小巧
17   11   亂世情侶                     古巨基
18   18   無憾的生存                  Dear Jane
19   Re   貪睡的人                     黃妍
20   17   中佬旅行團                  陳柏宇

中文歌曲龍虎榜@2019/03/02
RK  LW  Songs                              Singers
01   10   塑造                              謝霆鋒 Feat. 王嘉爾
02   04   偽人                              許廷鏗
03   05   最後召集                        周柏豪
04   06   一種永遠                        容祖兒
05   03   釋放自己                        Mr.
06   02   守破離                           林二汶
07   07   時間囊                           方皓玟
08   09   無憾的生存                     Dear Jane
09   01   一吻穿越四十六億歲        陳健安
10   11   貪睡的人                        黃妍
11   12   半段路                           田蕊妮
12   20   當我迷失時聽著的歌        陳蕾
13   ne   孤身走                           連詩雅
14   08   亂世情侶                        古巨基
15   Re   中佬旅行團                     陳柏宇
16   16   值得放棄                        符致逸
17   19   A.S.A.P.                          Mirror
18   ne   動態回顧                        石詠莉
19   17   慶祝無意義                     per se
20   ne   致旅途中的我                  Nowhere Boys

新城勁爆流行榜@2019/03/02
RK  LW Songs                   Singers
01  07  一吻穿越四十六億歲  陳健安
02  05  中佬旅行團      陳柏宇
03  12  致旅途中的我     Nowhere Boys
04  08  亂世情侶       古巨基
05  11  孤身走        連詩雅
06  06  一種永遠       容祖兒
07  15  和懷念講再見     吳業坤
08  17  懷很舊的舊      側田
09  13  獨立單位       張紋嘉
10  16  值得放棄       符致逸
11  01  守破離        林二汶
12  18  離開後        白安
13  19  鞭子下的勞動者    The Bright Lights
14  NE  十三樓的大笨象    鄭融
15  20  貪睡的人       黃妍
16  NE  微物         王嘉儀
17  NE  一晚白頭       盧巧音
18  NE  痴心情長劍      張子丰
19  NE  很久不見       黃淑蔓
20  NE  愛的森林       楊思琦

四台四首冠軍歌風格都好唔同,新城16-20 位全部是新歌, 連愛的森林都上到, 新城都幾支持新歌手.

一扇門是我  可凱旋四方 不怕前面對著那路  不夠康莊

希望雲吞3台冠 接受唔到全碟1冠都無
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 11
1. 花花草草 2. 釋放自己 3. 守破離

雲吞三次了,今星期冠?
任我行 失憶蝴蝶

雲吞咁快冠,應該可等多一兩星期冠仲好.

雲吞三次了,今星期冠?
remus 發表於 2019-3-6 19:56

梗係冇咁快冠啦!! 純粹因出碟週勁播,今WK擺明100%肯定係下一位前度冠啦!! 賭幾多都得!!

上年四大頒獎禮寰亞得6個獎,cf兩個(新城、中文),楊千嬅一個(中文),鄧小巧一個(新城),王菀之一個(叱咤),cas一個(中文)

四台四首冠軍歌風格都好唔同,新城16-20 位全部是新歌, 連愛的森林都上到, 新城都幾支持新歌手. ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-3-6 19:41

Ffx都係997第20位
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁膠kayz2z
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

上年四大頒獎禮寰亞得6個獎,cf兩個(新城、中文),楊千嬅一個(中文),鄧小巧一個(新城),王菀之一個 ...
lu12 發表於 2019-3-6 20:01

黃淑蔓,顏卓靈0獎

梗係冇咁快冠啦!! 純粹因出碟週勁播,今WK擺明100%肯定係下一位前度冠啦!! 賭幾多都得!! ...
酷愛903 發表於 2019-3-6 20:00

謙謙已被詛咒
Long's Music Picks WK11
1. 當我迷失時聽著的歌
2. Ride Along
3. 白雲會告訴我

估勁歌金榜第10位陳健安,其他上升一級

黃淑蔓,顏卓靈0獎
iamsingingwong 發表於 2019-3-6 20:36

今年cas同千嬅的quota可以放出來畀小巧多個同jf

TVB勁歌金榜@2019/03/02
RK  LW Songs       Singers
01  02  黑人問號     鍾舒漫
02  03  為愛冒險 ...

lu12 發表於 2019-3-2 21:54

點解無加分嘅?

全城寰亞歌手力撐Jay Fung.
仲爭Sammi. 應該係之前岳少間新海洋公園酒店開幕時所錄
2019 Follow MI
我風光因你起,准我仍然擁護你,准我能陪你飛。
還像最初,還像最初,一千年與你步過。

仲爭Sammi. 應該係之前岳少間新海洋公園酒店開幕時所錄 ...
dom 發表於 2019-3-6 22:08

寰亞一哥 confirmed.
~*恭喜容祖兒首奪叱咤至尊歌*~
20周年強勢主打:一種永遠
闊別兩年 2019 不容錯失 重奪叱咤女金指數: 73*

希望雲吞3台冠 接受唔到全碟1冠都無
帥小寶` 發表於 2019-3-6 19:50

希望三台冠之後,tvb又俾佢上榜拎冠

今年cas同千嬅的quota可以放出來畀小巧多個同jf
lu12 發表於 2019-3-6 21:15

他們的獎係銷量獎項,應同quota無關

希望三台冠之後,tvb又俾佢上榜拎冠
阿mark 發表於 2019-3-6 22:55

其實如果拎完四台冠最後又得一個新城膠獎,不如留番quota爭下港台903歌曲獎好過,唔想小巧成為洪卓立2.0

仲爭Sammi. 應該係之前岳少間新海洋公園酒店開幕時所錄 ...
dom 發表於 2019-3-6 22:08

希望佢有機會紅啦,31歲都唔算太老仲可以捧吓嘅。
btw 曾經見過佢細佬真人,係幾靚仔幾charming

rthk 而家咁玩 完全捉唔到路

支持You Don't know me 2 > 2 > 2

下一位前度仲未冠
HINZ TOP 20 Week 11
01 守破離 - 林二汶
02 值得放棄 - 符致逸
03 偽人 - 許廷鏗

下一位前度仲未冠
hinz 發表於 2019-3-6 23:54

都未到十大線
assume 140

冠alfred

我謙準備十大了
Jim's Music Selection 2019
WK 11: 白雲會告訴我 / 雲吞 / 懷很舊的舊

我謙準備十大了
放空 發表於 2019-3-7 06:29

好恐怖
(男)新人第一首歌就十大

好恐怖
hehehaha 發表於 2019-3-7 06:36

又唔係未試過新人十大

好恐怖
hehehaha 發表於 2019-3-7 06:36

之前係咪未試過男新人拎十大?

又唔係未試過新人十大
阿mark 發表於 2019-3-7 07:35

男新人好似未?
女新人 2004 Fiona 2012 Kimberley

楊思琦上到新城

男新人好似未?
hehehaha 發表於 2019-3-7 07:50

睇翻記錄又真係未試過,不如順便拎埋男金唱作金

又唔係未試過新人十大

我覺得會播到十大邊,最後飛走

LM等睇《中佬旅行團》磨十大
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 11 ERadio 華語榜
1. 一吻穿越四十六億歲 - 陳健安  |  2. 偽人 - 許廷鏗  |  3. 致旅途中的我 - Nowhere Boys

風見志郎 發表於 2019-3-7 08:58

分分鐘有冠,月中同細蘇有活動搞

風見志郎 發表於 2019-3-7 08:58

十大難

個個都星期低位徘徊
WYTV Music Chart(Week 11)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

100%肯定偽人WK10上到榜,冇理由RE即冠
YOU DON'T KNOW ME一定冇冠擺明死位格

希望佢有機會紅啦,31歲都唔算太老仲可以捧吓嘅。
btw 曾經見過佢細佬真人,係幾靚仔幾charming ...
Serendipity 發表於 2019-3-6 23:21

咁大孖定細孖 靚仔charming D?

男新人好似未?
hehehaha 發表於 2019-3-7 07:50

Fiona 當年有天時、地利嘛~
華納將Mi同GiGi嘅Quota all in俾阿Fi

但家謙沒有這優勢
未必可以fight低球記眾新人/ 花姐入室大弟子
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

十大難

個個都星期低位徘徊
kevinlai1621 發表於 2019-3-7 10:24
認真如初

認真如初
cmho 發表於 2019-3-7 10:36

年尾點同, 同埋佢上過死位

梗係冇咁快冠啦!! 純粹因出碟週勁播,今WK擺明100%肯定係下一位前度冠啦!! 賭幾多都得!!

今個星期903似冠偽人, 下一位前度又要等多一星期

華納會唔會搶哂冠亞

100%肯定偽人WK10上到榜,冇理由RE即冠
YOU DON'T KNOW ME一定冇冠擺明死位格 ...
酷愛903 發表於 2019-3-7 10:31

你啲賭本喺邊
又話下一位前度冠?

又唔係未試過新人十大

史上第一位第一首十大係側田rthk好人,泳兒rthk感應
嚴格係kellyjackie 他約我去迪士尼

史上第一位第一首十大係側田rthk好人,泳兒rthk感應
嚴格係kellyjackie 他約我去迪士尼 ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 12:41

人哋講緊903啊

人哋講緊903啊
阿mark 發表於 2019-3-7 12:48

我知
但第一首派台歌十大係好偉大紀錄,4台中好似得rthk 2005,2006年先夠膽咁做
泳兒仲要rthk同997先勁
難怪祖祖咁驚泳兒要打壓

我知
但第一首派台歌十大係好偉大紀錄,4台中好似得rthk 2005,2006年先夠膽咁做
泳兒仲要rthk同997先勁
...
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 12:50

陳芳語唔係咩

陳芳語唔係咩
林仔 發表於 2019-3-7 13:23

唔知係咪第一首,同埋非香港歌手

唔知係咪第一首,同埋非香港歌手
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 13:25

派台歌係第一首
同埋呢 明明唔係香港歌手 第一首歌係香港都有獎豈不是更加偉大

派台歌係第一首
同埋呢 明明唔係香港歌手 第一首歌係香港都有獎豈不是更加偉大 ...
林仔 發表於 2019-3-7 13:29

咁泳兒第一首感應有2台仲偉大嚇到祖祖續約條件要ban泳兒