返回列表 發帖
咁泳兒第一首感應有2台仲偉大嚇到祖祖續約條件要ban泳兒
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 13:32

咁下屆勁歌總選一於繼續撐泳兒最女

咁下屆勁歌總選一於繼續撐泳兒最女
林仔 發表於 2019-3-7 13:36

泳兒3月有新歌,明明史上最強女新人,又無轉唱片公司,不明做咩4 台離棄泳兒
懷疑泳兒兩台十大係用祖兒女金換番黎
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁膠kayz2z
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

泳兒3月有新歌,明明史上最強女新人,又無轉唱片公司,不明做咩4 台離棄泳兒 ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 13:41

公司唔捧咯
史上最強呢啲頭銜就見仁見智

公司唔捧咯
史上最強呢啲頭銜就見仁見智
林仔 發表於 2019-3-7 13:47

融姨年年轉公司,泳兒就不轉,可能羊生肯借好多錢
同Kelly,衛蘭比應該仲強

融姨年年轉公司,泳兒就不轉,可能羊生肯借好多錢
同Kelly,衛蘭比應該仲強 ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 14:14

公司捧好重要
同公司洪卓立初出道都被捧過 所以當時論紅嘅程度 比起同期新人周柏豪陳柏宇更勝一籌
依家唔知被拋離幾多個身位

公司捧好重要
同公司洪卓立初出道都被捧過 所以當時論紅嘅程度 比起同期新人周柏豪陳柏宇更勝一籌
依家唔 ...
林仔 發表於 2019-3-7 14:20

陳柏宇新人勁過洪卓立,陳柏宇中間低潮過,唔通後來又受捧番?
知泳兒不受捧啦,傻到捧鍾舒漫angela呢班友

知泳兒不受捧啦,傻到捧鍾舒漫angela呢班 ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 14:26

鍾舒漫一定唔係 佢同洪卓立同期出道 明顯宣傳洪卓立比較多
而且歌路完全唔大路

鍾舒漫一定唔係 佢同洪卓立同期出道 明顯宣傳洪卓立比較多
而且歌路完全唔大路 ...
林仔 發表於 2019-3-7 14:41

鍾舒漫三台冠軍歌已追平泳兒啦,明顯鍾受捧過泳,只係結果係泳仍然紅過鍾好多。所以旦記用屎忽諗野。另鍾係it is a beautiful day 果期優秀選奪2獎 ,打敗13點容祖兒奪廣告歌獎及歌曲獎,點會不受捧?
近期鍾出算多新歌,受捧過洪好多

公司捧好重要
依家唔 ...
林仔 發表於 2019-3-7 14:20

唉!無論感情同事業上 立立都輸兩位同期新人
希望Kenix X Wyman隻新歌可以帶番起佢
唔好掛住打機啦

鍾舒漫三台冠軍歌已追平泳兒啦,明顯鍾受捧過泳,只係結果係泳仍然紅過鍾好多。所以旦記用屎忽諗野。另鍾 ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 14:53

紅些小啦
鏡像上到銷量榜但排名唔高 Beautiful Day上唔到咁咯

唉!無論感情同事業上 立立都輸兩位同期新人
希望Kenix X Wyman隻新歌可以帶番起佢
唔好掛住打機啦 ...
Wing1211 發表於 2019-3-7 14:56

呢個係一個唔知先有雞定先有蛋嘅問題
究竟係佢病完玩物喪志先唔再捧佢 還是病完唔再捧佢佢先會玩物喪志

知泳兒不受捧啦,傻到捧鍾舒漫angela呢班 ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 14:26

陳柏宇新人個年 洪卓立係紅過佢 而且個一年太多新人有noise hotcha 江若琳 林峰都係個一年正式入樂壇btw 泳兒係一個意外 英皇一直都係想力谷sherman>>>>泳兒
只係當年sherman唔爭氣啫

已經有得聽成為
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 11
1.容祖兒 - 一種永遠 (1 Week No.1)
2.麥浚龍 - 寂寞就如
3.謝安琪 - 其實寂寞

紅些小啦
鏡像上到銷量榜但排名唔高 Beautiful Day上唔到咁咯

究竟係佢病完玩物喪志先唔再捧佢 還是病完唔再捧佢佢先會玩物喪志
林仔 發表於 2019-3-7 15:05

一直覺得洪生最大問題係定位太飄忽 一時又要話要轉成熟 要做好多dark歌又留鬚 一時又話要變大隻 但全部都係三分鐘熱度
明明獨活個期有回春 之後又唔知做咩<自語> 會變咗 <那天>

陳柏宇新人個年 洪卓立係紅過佢 而且個一年太多新人有noise hotcha 江若琳 林峰都係個一年正式入樂壇btw  ...
rfv123 發表於 2019-3-7 15:25

陳柏宇唱L歌好hit喎果時,真心陳柏宇先係新人王

紅些小啦

究竟 ...
林仔 發表於 2019-3-7 15:05

咩些少,紅好多
鍾人生只係上過一次第10位,泳兒起碼上過10次先啦

四眼仔真係未冠架喎
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 11 (16/03/2019)
1. 下一位前度 - 林家謙  2. Ride Along - 黎曉陽  3. 白雲會告訴我 - 雷同二友  4. 寂寞就如 - 麥浚龍  5. 13 樓的大笨象 - 鄭融

陳柏宇唱L歌好hit喎果時,真心陳柏宇先係新人王
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 15:43

L歌個期 陳生已經入咗行兩定三年啦 洪生第一首愛無膽已經爆得起

四眼仔真係未冠架喎
kwanie 發表於 2019-3-7 15:45

符致逸黎曉陽蘇永康吳業X
都係四眼仔
~*恭喜容祖兒首奪叱咤至尊歌*~
20周年強勢主打:一種永遠
闊別兩年 2019 不容錯失 重奪叱咤女金指數: 73*

洪卓立當年系坊間冇陳柏宇紅,只不過當年10月後英皇力谷,903造數播三腳貓,捧上男生力軍金獎

L歌個期 陳生已經入咗行兩定三年啦 洪生第一首愛無膽已經爆得起 ...
rfv123 發表於 2019-3-7 15:48

講緊07年固執喎,果年陳柏宇紅到903不俾獎陳伯結果被人插爆造馬,彌敦道完全唔夠撼

一直覺得洪生最大問題係定位太飄忽 一時又要話要轉成熟 要做好多dark歌又留鬚 一時又話要變大隻 但全 ...
rfv123 發表於 2019-3-7 15:34

入選十大美男果期又不捧,之後好似被人傳病左,同mag一樣成日病

今年個個都有落榜周wo

已經有得聽成為
JayantL 發表於 2019-3-7 15:27

香港唔係今晚先有得聽咩?

咩些少,紅好多
鍾人生只係上過一次第10位,泳兒起碼上過10次先啦
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 15:45

懷緬過去常陶醉 十幾年前就係
咁鏡像 Short Stories成績一般 優勢已經冇咁大

今年個個都有落榜周wo
hehehaha 發表於 2019-3-7 16:16

希望一祖永遠都有

懷緬過去常陶醉 十幾年前就係
咁鏡像 Short Stories成績一般 優勢已經冇咁大

希望一祖永遠都有 ...
林仔 發表於 2019-3-7 16:18

問題係鍾舒漫無上過銷量榜,除左給自己的信上過一次第10位,咁泳兒就算點不受捧都好難衰過鍾舒漫, short stories 試過第3位架

問題係鍾舒漫無上過銷量榜,除左給自己的信上過一次第10位,咁泳兒就算點不受捧都好難衰過鍾舒漫, s ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 16:22

咩唔係5>7咩
攞過第3係fever

咩唔係5>7咩
攞過第3係fever
林仔 發表於 2019-3-7 16:26

搞錯碟名,咁第3位對比起鍾舒漫根本無得比,泳兒同mag比會好d

講緊07年固執喎,果年陳柏宇紅到903不俾獎陳伯結果被人插爆造馬,彌敦道完全唔夠撼 ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 15:59

立立個金係用輸漫個銀換番黎啦
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
容祖兒2019年派台單曲:一種永遠

搞錯碟名,咁第3位對比起鍾舒漫根本無得比,泳兒同mag比會好d
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 16:42

咁就算第1 只要你唔中意佢的話 一樣係俾你踩到一文不值嘅啫

今年個個都有落榜周wo
hehehaha 發表於 2019-3-7 16:16

祖祖無 唉
Jim's Music Selection 2019
WK 11: 白雲會告訴我 / 雲吞 / 懷很舊的舊

黑盒已die?
我祈求美雅拎女銅一定要發生

祖祖無 唉
放空 發表於 2019-3-7 17:18

都未報榜
+2已經上到
你樂觀d啦

亂世情侶燈死咗?
人群是那麼像羊群

亂世情侶燈死咗?
choix 發表於 2019-3-7 17:22

上星期應該adjust 後冠

一直覺得洪生最大問題係定位太飄忽 一時又要話要轉成熟 要做好多dark歌又留鬚 一時又話要變大隻 但全 ...
rfv123 發表於 2019-3-7 15:34

洪生而家操得幾好睇啵

洪生而家操得幾好睇啵
stephybest 發表於 2019-3-7 17:52

連操大隻都遲過雙柏

洪生而家操得幾好睇啵

太白,好似冰鮮雞
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
容祖兒2019年派台單曲:一種永遠

洪生而家操得幾好睇啵

以為講洪嘉豪

立立個金係用輸漫個銀換番黎啦
cathay1996 發表於 2019-3-7 16:46

英皇新人獎使用其他野換?

咁就算第1 只要你唔中意佢的話 一樣係俾你踩到一文不值嘅啫
林仔 發表於 2019-3-7 17:01

你講緊誰?講緊從未拎過銷量獎果位所謂天后?

黑盒已die?
787491313 發表於 2019-3-7 17:19

最好啦

洪卓立當年系坊間冇陳柏宇紅,只不過當年10月後英皇力谷,903造數播三腳貓,捧上男生力軍金獎 ...
ouyang 發表於 2019-3-7 15:56

可惜而家英皇啲quota 俾晒一哥一姐
下面嗰啲 真係無乜運行

最好啦
HOTMAN 發表於 2019-3-7 18:20

勁難聽
希望今年至尊碟俾其他人拎

你講緊誰?講緊從未拎過銷量獎果位所謂天后?
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 18:19

冇錯就係謝安琪
同你討論的話 我永遠三幅被 謝安琪泳兒周柏豪

冇錯就係謝安琪
同你討論的話 我永遠三幅被 謝安琪泳兒周柏豪
林仔 發表於 2019-3-7 18:26

其實了解我都知我討厭的並不是kay本人,只係有咩粉絲就由偶像埋單
明明自己不玩tvb又要話tvb垃圾
輸左不服氣發老脾要人取消資格

其實了解我都知我討厭的並不是kay本人,只係有咩粉絲就由偶像埋單
明明自己不玩tvb又要話tvb垃圾 ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 18:30

唔通冒犯到尊貴嘅大台fans 深表遺憾
咁tvb又真係將一手將自己頒獎典禮從四大嘅第一搞到第四 呢個真係賴得謝安琪及其fans

唔通冒犯到尊貴嘅大台fans 深表遺憾
咁tvb又真係將一手將自己頒獎典禮從四大嘅第一搞到第四 呢個真係賴得 ...
林仔 發表於 2019-3-7 18:44

留意tvb榜被話bad taste,留意903榜就good taste
最佳例子係女優含金量一向第四,點知轉左自己喜歡的拎就突然變第一

謝安琪呢個女人肯派歌未
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 11
1. 花花草草 2. 釋放自己 3. 守破離

謝安琪呢個女人肯派歌未
帥小寶` 發表於 2019-3-7 18:54

求其派首乜乜寂寞咪得囉,咩偷情的禮儀又雷聲大雨點小

謝安琪呢個女人肯派歌未
帥小寶` 發表於 2019-3-7 18:54

數愛呢