返回列表 發帖
求其派首乜乜寂寞咪得囉,咩偷情的禮儀又雷聲大雨點小
stephybest 發表於 2019-3-7 18:55

好想電台日日播 埋頭狂吃通粉不會淋

好想電台日日播 埋頭狂吃通粉不會淋
HOTMAN 發表於 2019-3-7 18:57

仲有Juno隻 寂寞就如自己一個 _ 飛機
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 11
1.容祖兒 - 一種永遠 (1 Week No.1)
2.麥浚龍 - 寂寞就如
3.謝安琪 - 其實寂寞

留意tvb榜被話bad taste,留意903榜就good taste
最佳例子係女優含金量一向第四,點知轉左自己喜歡的拎就 ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 18:49

冇話ta唔taste 全部都關心
903榜只係冇星夢一個公司 比較齊腳
tvb榜冇幾個公司 評價點會好
另外星夢雖然上唔到903 但仲可以喺tvb稱王稱霸

數愛呢
HOTMAN 發表於 2019-3-7 18:56

走數愛

冇話ta唔taste 全部都關心
903榜只係冇星夢一個公司 比較齊腳
tvb榜冇幾個公司 評價點會好
另外星夢雖然上 ...
林仔 發表於 2019-3-7 19:01

榜最齊腳係rthk,Nancy 環球,星夢齊哂,hana無冠軍歌,最後食旦,明明hana同泳兒一樣地位,齊齊食旦齊齊拎十大,最後tvb差天共地
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁膠kayz2z
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

榜最齊腳係rthk,Nancy 環球,星夢齊哂,hana無冠軍歌,最後食旦,明明hana同泳兒一樣地位,齊齊食旦齊齊 ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 19:08

勁歌總選都唔能用常理分析 佢哋身處於一個平行時空 其它台結果如何對佢根本冇絲毫參考價值

走數愛
stephybest 發表於 2019-3-7 19:05

希望電台杯葛走數歌手

勁歌總選都唔能用常理分析 佢哋身處於一個平行時空 其它台結果如何對佢根本冇絲毫參考價值 ...
林仔 發表於 2019-3-7 19:14

見到最佳演繹男女歌星只有泳兒非星夢,不如簽埋泳兒踢走吳若希啦

Tvb繼流行經典50年後,揾汪明荃及男神余德丞主持娛樂大家,第一集類似勁歌金曲遊戲環節如估歌仔
又將勁歌金曲環節分拆然後獨立揾阿姐級主持搞大佢

太白,好似冰鮮雞
cathay1996 發表於 2019-3-7 18:14

同埋佢個樣唔襟老呢幾年佢唔Keep個樣成個咸濕伯父咁

同埋佢個樣唔襟老呢幾年佢唔Keep個樣成個咸濕伯父咁
Frankiekiekie 發表於 2019-3-7 20:33

佢仲出不出新歌

希望Sophy 微物re一re
洗滌一下903個垃圾榜
~*恭喜容祖兒首奪叱咤至尊歌*~
20周年強勢主打:一種永遠
闊別兩年 2019 不容錯失 重奪叱咤女金指數: 73*

究竟班DJ要撞聾到咩地步 先會覺得《想突然》比《想寂寞》值得上榜

究竟班DJ要撞聾到咩地步 先會覺得《想突然》比《想寂寞》值得上榜
nicholashin 發表於 2019-3-7 21:27

想寂寞大多數得阿正播
KFMusic Choice WK 12
1 寂寞就如 - 麥浚龍 | 2 其實寂寞 - 謝安琪 | 3 You Don't Know Me - Dusty Bottle | 4 Ride Along - 黎曉陽 | 5 致旅途中的我 - Nowhere Boys

nicholashin 發表於 2019-3-7 21:27

依家啲DJ好專業
節目多次播陳年archive搏冇人知
訪問嘉賓完全冇study冇prepare以笑遮醜
講嘢冇point都算咬字都未咬準
Music show 啲tag又hea歌又冇flow
應該十年內可望收擋
成班人剩係識social media selfie食玩trip

今晚凌晨12:00 am 推出
歌名:#買不到的快樂
作曲:林奕匡 / 溫翰文
作詞:林若寧

作詞:林若寧 ...
艾石仔 發表於 2019-3-7 21:45

仲有robynn and kendy <明陣>

依家啲DJ好專業
節目多次播陳年archive搏冇人知
訪問嘉賓完全冇study冇prepare以笑遮醜
講嘢冇point都算咬 ...
hehehaha 發表於 2019-3-7 21:37

牙禮你做咩又話自己
Jim's Music Selection 2019
WK 11: 白雲會告訴我 / 雲吞 / 懷很舊的舊

作詞:林若寧
艾石仔 發表於 2019-3-7 21:45
Phil又要被人話「首首都 Co-write 其實都幾難睇」
BTW 準備恥笑林若寧又娘又堆砌又無意思既歌詞

Phil又要被人話「首首都 Co-write 其實都幾難睇」
BTW 準備恥笑林若寧又娘又堆砌又無意思既歌詞 {: ...
nicholashin 發表於 2019-3-7 21:58

唔會差得過林寶掛......

佢仲出不出新歌
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 20:45

黎緊Kenix X Wyman ar

BTW 準備恥笑林若寧又娘又堆砌又無意思既歌詞 {: ...
nicholashin 發表於 2019-3-7 21:58

又呃唱作人金獎 好嘔心
果然祖粉同祖祖一樣都咁鍾意守業
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

牙禮你做咩又話自己
放空 發表於 2019-3-7 21:53

牙禮呢個時候食玩瞓同上IG啦
仲點會上CM

又呃唱作人金獎 好嘔心
616.1314 發表於 2019-3-7 22:01

今年家謙會打敗佢

今年家謙會打敗佢
放空 發表於 2019-3-7 22:03

希望家謙打敗祖兒

希望家謙打敗祖兒
艾石仔 發表於 2019-3-7 22:09

祖兒會派自己作曲既歌,唱作人志在必得!

Serrini 首新歌嚮邊?
如果我擁有海

Serrini 首新歌嚮邊?
kenneth 發表於 2019-3-7 22:25

好似未plug電台
聽住先
https://www.xiami.com/song/1810438242

Gem同公司反面
吾知自組公司定真簽星夢娛樂

唔會差得過林寶掛......
放空 發表於 2019-3-7 21:59
以寫畀林奕匡既歌黎講 陳詠謙>>>>林若寧>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>林寶
又呃唱作人金獎 好嘔心
616.1314 發表於 2019-3-7 22:01
唱作歌手出唱作歌曲好正常姐 播唔播得好唔係佢控制
可能好似《一種永遠》咁是旦hea冠就算

OMG GEM同蜂鳥解約
鄭秀文 陳慧琳 楊千嬅 容祖兒
薛凱琪 衛蘭 王菀之 謝安琪
Gin Lee AGA 鄧小巧 林欣彤

Gem同公司反面
~love1314~ 發表於 2019-3-7 22:29

有無 source :0
好似舊年已經有傳過佢會入星夢?

616.1314 發表於 2019-3-7 22:35

Ig post咗律師信

Ig post咗律師信
~love1314~ 發表於 2019-3-7 22:36

見到了 Thank Q

好似未plug電台
聽住先
hehehaha 發表於 2019-3-7 22:27

「其實係咁,我handle到各大平台上架,因為可以電腦操作,但係派歌去電台呢我就慢dd,唔係唔respect,係我無咩時間整d materials去派發
我好似一個人live三個人生活咁,好想退休。等我一陣。」
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 11
1.容祖兒 - 一種永遠 (1 Week No.1)
2.麥浚龍 - 寂寞就如
3.謝安琪 - 其實寂寞

OMG GEM同蜂鳥解約
fifty1205 發表於 2019-3-7 22:35

不得了
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 11
1. 花花草草 2. 釋放自己 3. 守破離

「其實係咁,我handle到各大平台上架,因為可以電腦操作,但係派歌去電台呢我就慢dd,唔係唔respect,係 ...
JayantL 發表於 2019-3-7 22:42

阿姐呀今時今日可以send email派歌ga (903)

如果成真 可以宣布定gem係新萬年最受歡迎女歌星
Hana可以成為唯一一個攝位成功女歌手
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

Gem同公司反面

以後會唔會同903握手言和?
    不過阿漿可能真系頂唔順兩個經紀人.情況或者同美yum差唔多
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

Gem同公司反面

係唔妥公司定唔妥張丹定唔妥監制
WYTV Music Chart(Week 11)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

係唔妥公司定唔妥張丹定唔妥監制
kevinlai1621 發表於 2019-3-7 22:55

這輩子除了爸爸,你們曾是我最信任的男人吧
係咪姐係 LUPO 同張丹都關事

這輩子除了爸爸,你們曾是我最信任的男人吧
係咪姐係 LUPO 同張丹都關事
616.1314 發表於 2019-3-7 22:57

究竟做咗啲咩不法行為

不得了
帥小寶` 發表於 2019-3-7 22:50

好大粒花生
之後簽邊一間或者自立門戶同邊一間合作好關鍵

好大粒花生
Frankiekiekie 發表於 2019-3-7 23:04

應該自立門戶啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 11
1. 花花草草 2. 釋放自己 3. 守破離

簽星夢還不如簽英皇,只不過苦了泳兒

仲有robynn and kendy
hehehaha 發表於 2019-3-7 21:50

https://www.hk01.com/sns/article/303242
班底有alex fung做編曲監製,填詞有陳耀森,以及rk和林家謙作曲。

究竟做咗啲咩不法行為
hlyung 發表於 2019-3-7 23:00

會唔會係 #metoo

簽星夢還不如簽英皇,只不過苦了泳兒
lu12 發表於 2019-3-7 23:08

Gem簽英皇容祖兒仲有掟企?

究竟做咗啲咩不法行為
hlyung 發表於 2019-3-7 23:00

好似私自幫佢接山寨廣告

好大粒花生
Frankiekiekie 發表於 2019-3-7 23:04

簽丁生

同何超蓮合資開公司亦得

佢需要人搞公關果d