返回列表 發帖
Gem簽英皇容祖兒仲有掟企?
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 23:10

容祖兒過埋二十週年仲唔退出頒獎禮?

以後會唔會同903握手言和?
    不過阿漿可能真系頂唔順兩個經紀人.情況或者同美yum差唔多 ...
kenny211 發表於 2019-3-7 22:54

叫gem簽幻國,女金即刻到手
恭喜楊千嬅成為新增影后巨星手印壓扁膠kayz2z
及奪得最高銷量女歌手大獎
叱吒大滿貫無人認同好可憐

容祖兒過埋二十週年仲唔退出頒獎禮?
lu12 發表於 2019-3-7 23:11

正常十周年應淡出香港頒獎禮

這輩子除了爸爸,你們曾是我最信任的男人吧
係咪姐係 LUPO 同張丹都關事
616.1314 發表於 2019-3-7 22:57

竟然連lupo都關事
不過好難想像無左lupo嘅gem會係點
WYTV Music Chart(Week 11)
WYTV Music Award 2018(完整名單)

叫gem簽幻國,女金即刻到手
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 23:11

kay啱啱登頂嘖喔,唔好咁快應驗高峰過總會有下坡

好似私自幫佢接山寨廣告
jun518 發表於 2019-3-7 23:10

咩山寨廣告?

正常十周年應淡出香港頒獎禮
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 23:12

你偶像都唔係十週年淡出喇
你偶像係咪唔正常?
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

kay啱啱登頂嘖喔,唔好咁快應驗高峰過總會有下坡
lu12 發表於 2019-3-7 23:15

Gem幫juno打開大陸市場麻,kay拎哂最老得獎者紀錄,已前無古人後無來者,退出名留青史

Gem幫juno打開大陸市場麻,kay拎哂最老得獎者紀錄,已前無古人後無來者,退出名流青史 ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 23:17

juno都不屑大陸市場吧⋯⋯係名留青史

你偶像都唔係十週年淡出喇
你偶像係咪唔正常?
616.1314 發表於 2019-3-7 23:16

淡出左一年再復出

Gem簽英皇容祖兒仲有掟企?
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 23:10

其實我覺得真係有可能 近年英皇都鍾意簽大粒嘢
英皇依家男歌手有張敬軒揸旗 但女歌手真係未有
容天后開始唔玩頒獎禮 國語市場答案知輸 阿Sa聲帶廢左轉攻影后 阿嬌結婚 Twins合體無望
泳姨Sher霉足十幾年 馬面未成氣候 曾樂彤更加不值一提
英皇的確需要一個一線女歌手雄霸樂壇 同埋穩定內地娛樂圈陣營
主要GEM仲後生 又有咁多fans同hit songs喺手 的確幫到英皇擴大版圖
鄭秀文 陳慧琳 楊千嬅 容祖兒
薛凱琪 衛蘭 王菀之 謝安琪
Gin Lee AGA 鄧小巧 林欣彤

容天后開 ...
fifty1205 發表於 2019-3-7 23:21

英皇女歌手一直無人接班因為大大個容祖兒係度,一日容祖兒未結婚都不會簽女外援

竟然連lupo都關事
不過好難想像無左lupo嘅gem會係點
kevinlai1621 發表於 2019-3-7 23:14

我比較期待wor 始終GEM喺蜂鳥自由度好細
BTW舊年童話Project “Once upon a time”仲有幾多首歌未出,GEM之前話錄左十幾首歌
之前訪問仲講過話有首合唱歌。但依家面世得9首歌,斬件分3張digital EP出
依家應該無得聽啦

容天后開 ...

大陸(發展)啲大粒嘢基本都係自組工作室
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 11
1.容祖兒 - 一種永遠 (1 Week No.1)
2.麥浚龍 - 寂寞就如
3.謝安琪 - 其實寂寞

容天后開 ...

如果簽左gem,對許靖韻的打擊猶如容祖兒對泳兒

Gem出路
簽幻國

簽丁生

簽英皇

簽星夢

簽環球

邊間好?

BTW舊年童話Project “Once upon a time”仲有幾多首歌未出,GE ...
fifty1205 發表於 2019-3-7 23:23

隻碟依家係咪無機會出實體版

Gem出路
簽幻國

簽丁生

簽英皇

簽星夢

簽環球

邊間好?
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 23:25

一定唔會係星夢 GEM抗拒拍戲 簽無線對佢無乜益處
佢喺華語市場知名度已經好高 又咁多hit歌 一定唔志在唱低質主題曲

BTW舊年童話Project “Once upon a time”仲有幾多首歌未出,GE ...
fifty1205 發表於 2019-3-7 23:23

姑勿論自由度問題

但音樂上的確lupo係幫到佢好多, 如果佢真係不和到要完全自己一個, 好難想像會同到咩人合作

或者可能直接簽大陸公司, 長駐上面算

回復 166# iamsingingwong

環球同星夢都有三位阿姐,唔睇好。丁生公司要睇定啲

如果GEM無左lupo會點?good luck
恭喜Kay成為2010年代第一位雙料女金 (女金 最女)(亦係2004年之後都未出現過既雙料女金)
亦都恭喜Kay成為叱咤史上首位大滿貫女歌手
再恭喜Kay首奪最優秀流行女歌手大獎!

咩山寨廣告?
iamsingingwong 發表於 2019-3-7 23:15

聽講喺面膜廣告

姑勿論自由度問題

但音樂上的確lupo係幫到佢好多, 如果佢真係不和到要完全自己一個, 好難想像會同到咩人 ...
kevinlai1621 發表於 2019-3-7 23:27

Don’t forget GEM 95%歌係自己曲詞

fifty1205 發表於 2019-3-7 23:37

編曲呢

支持G.E.M.簽英皇,橫掃最受歡迎女歌星、最優秀流行女歌手、叱咤樂壇女歌手金獎、叱咤樂壇我最喜愛的女歌手,最重要係台灣金曲獎最佳國語女歌手。Kay媽係幻國玩埋呢兩年,係時候退落黎。

姑勿論自由度問題

kevinlai1621 發表於 2019-3-7 23:27

大陸肯定大把公司銀彈策略引佢簽

樓上d人要幾無知先會講咩簽丁生
恭喜Kay成為2010年代第一位雙料女金 (女金 最女)(亦係2004年之後都未出現過既雙料女金)

姑勿論自由度問題

但音樂上的確lupo係幫到佢好多, 如果佢真係不和到要完全自己一個, 好難想像會同到咩人 ...

但近年佢啲歌真係好重複好罐頭
佢同 Lupo 嘅合作都有啲去到瓶頸嘅感覺
可能同其他人合作反而會有新嘅火花

樓上d人要幾無知先會講咩簽丁生 ...
kayzzz 發表於 2019-3-7 23:45

個人覺得香港公司裡面,G.E.M.只會睇得起英皇,除非佢想拍劇,睇吓近年D大星個個轉公司就係英皇,就知英皇銀碼好高

樓上d人要幾無知先會講咩簽丁生 ...
kayzzz 發表於 2019-3-7 23:45

根本冇乜可能簽香港公司
冇乜邊間佢會睇得上眼
一係簽大陸公司
一係簽跨國大唱片公司

個人覺得香港公司裡面,G.E.M.只會睇得起英皇,除非佢想拍劇,睇吓近年D大星個個轉公司就係英皇,就知英皇 ...
1d14 發表於 2019-3-7 23:47

就算英記出高價都好大機會唔夠大陸公司出天文數字既價高

根本冇乜可能簽香港公司
冇乜邊間佢會睇得上眼
一係簽大陸公司
一係簽跨國大唱片公司 ...
hlyung 發表於 2019-3-7 23:48

英皇北京⋯⋯?

根本冇乜可能簽香港公司
冇乜邊間佢會睇得上眼
一係簽大陸公司

香港啲跨國大唱片公司
好似都無乜銀彈 Bor

根本冇乜可能簽香港公司
冇乜邊間佢會睇得上眼
一係簽大陸公司

如果齋睇錢就應該揀大陸公司唔使諗
除非佢真心想係香港發展

支持G.E.M.簽英皇,橫掃最受歡迎女歌星、最優秀流行女歌手、叱咤樂壇女歌手金獎、叱咤樂壇我最喜愛的女歌手 ...
1d14 發表於 2019-3-7 23:44

G.E.M. 都出道十一年,其實都差唔多唔使玩頒獎啦

香港啲跨國大唱片公司
好似都無乜銀彈 Bor
616.1314 發表於 2019-3-7 23:51

佢唔會簽香港子公司啦
一簽就簽總公司
最多係大陸分公司

除非佢真心想係香港發展
kayzzz 發表於 2019-3-7 23:52

覺得樓上講台灣金曲獎的都有道理⋯⋯如果唔理香港可以直接簽台灣啲公司

除非佢真心想係香港發展
kayzzz 發表於 2019-3-7 23:52

人地喺nasa個太空飄流過
點會仲返去香港個水氹仔

簽環球
可以棄Gin
~*恭喜容祖兒首奪叱咤至尊歌*~
20周年強勢主打:一種永遠
闊別兩年 2019 不容錯失 重奪叱咤女金指數: 73*

香港啲跨國大唱片公司
好似都無乜銀彈 Bor
616.1314 發表於 2019-3-7 23:51

我覺得環球應該會好有興趣
(gem揀唔揀佢又係另一回事)

fifty1205 發表於 2019-3-7 23:37

咁編監呢

唔好忘記, 香港d監制某程度上都唔多理佢

我覺得環球應該會好有興趣
(gem揀唔揀佢又係另一回事)
kayzzz 發表於 2019-3-7 23:57

如果真係簽環球
AGA (唱作) 同 Gin (唱功) 都可以 Bye

可能同其他人合作反而會有新嘅火花 ...
616.1314 發表於 2019-3-7 23:46

唔知過左10年後會唔會真係大個女到同其他人夾得黎
始終係香港都疑似得罪唔少人

咁編監呢

kevinlai1621 發表於 2019-3-8 00:01

但係 其實係香港啲監製唔理佢
定張丹同 Lupo 唔畀佢搵其他人監?

可能同其他人合作反而會有新嘅火花 ...
616.1314 發表於 2019-3-7 23:46

佢自由度真係好低 我諗揀歌主要係公司揀
佢之前有講過張丹唔想俾睡皇后出版

唔知過左10年後會唔會真係大個女到同其他人夾得黎
始終係香港都疑似得罪唔少人 ...
kevinlai1621 發表於 2019-3-8 00:02

好取決於係佢得罪人
定係係張丹幫佢得罪人

好取決於係佢得罪人
定係係張丹幫佢得罪人
616.1314 發表於 2019-3-8 00:04

咁經理人點火, 歌手都要埋單ga

除非好似kay咁有個老公幫佢打圓場

咁編監呢

kevinlai1621 發表於 2019-3-8 00:01

如果佢作唔到歌,編曲識飛都無用
Btw Victoria係王雙駿編監 GEM同陳考威係fd
How to prove 香港d監制某程度上都唔多理佢???

林奕匡新歌intro好似美味情緣主題曲之類

如果佢作唔到歌,編曲識飛都無用
Btw Victoria係王雙駿編監 GEM同陳考威係fd
How to prove 香 ...
fifty1205 發表於 2019-3-8 00:07

個project唔係因為王祖藍搵佢先有外人參與咩

好取決於係佢得罪人
定係係張丹幫佢得罪人
616.1314 發表於 2019-3-8 00:04

估計多數佢經理人得罪人