返回列表 發帖

[May/2019] 盧巧音Candy Lo “Sense” Concert 2019

盧巧音Candy Lo “Sense” Concert 2019
Citi信用卡客戶獨家優先購票

演唱會日期及時間: 2019年5月24日至25日(8pm)
地點: 旺角麥花臣場館
票價: HK$680 / HK$480 / HK$280
** Citi Clear Card - 優先購票日期 : 2019年3月11日至2019年3月13日**  
** 其他認可 Citi 信用卡^ - 優先購票日期 : 2019年3月12日至2019年3月13日**
(每次交易最多可購買6張門票。每張門票須徵收顧客服務費HK$32。)

^Citi Rewards銀聯信用卡、Citi Cash Back American Express ®️ Card客戶除外
受條款及細則約束
HINZ TOP 20 Week 20
01 告別的藝術 - 陳健安
02 Tonight - AGA
03 Sunset Or Rise - Sunset Or Rise

好想睇
覺得會唱快感飛行同好多《貼近》嘅歌

今次好多side track同輝輝
想睇
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

想佢攞多次至尊歌
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 19
1. 寂寞就如 2. 明陣 3. Tonight

想佢攞多次至尊歌
帥小寶` 發表於 2019-3-8 00:30

從來沒有拎過至尊
love wins!

最想聽逆插玫瑰
love wins!

從來沒有拎過至尊
ivanbb 發表於 2019-3-8 03:10

2002 好心分手
叱咤至尊歌 + 最歌
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

生不逢時,其實佢03食住02個勢算上緊位,不過佢之後又走去做偏鋒天演論
梁靜茹全新專輯「我好嗎? - 太陽如常升起」5/16 正式發行
Week 20 ERadio 華語榜
1. Pretty Crazy - 容祖兒  |  2. 我好嗎 - 梁靜茹  |  3. YOU (All My Time mix) - 張敬軒

2002 好心分手
叱咤至尊歌 + 最歌
hehehaha 發表於 2019-3-8 05:14

haha 係喎
love wins!

生不逢時,其實佢03食住02個勢算上緊位,不過佢之後又走去做偏鋒天演論
風見志郎 發表於 2019-3-8 08:38

03年好矛盾,佢同梁詠琪爭女銅,我兩個都想佢攞
Youtube睇返梁詠琪攞女銅,森美臨宣佈前,鏡頭影住陳小春批左盧巧音一下爭最後「火羅」左 XD
Candy 04年 都已經flop flop地,但05年隻天演論堅係神作...

上次concert純粹睇網上直播,今次唱side track反而有興趣
想聽白光、一毫米 (買重佢會唱!)、刺、敵托邦的拾荒姑娘...

03年好矛盾,佢同梁詠琪爭女銅,我兩個都想佢攞Youtube睇返梁詠琪攞女銅,森美臨宣佈前,鏡頭影住陳小春 ...
Riverfish 發表於 2019-3-8 11:40

落地開花臨尾補上十大第八位都知道咩事,同舊年小巧個case差唔多
梁靜茹全新專輯「我好嗎? - 太陽如常升起」5/16 正式發行
1. Pretty Crazy - 容祖兒  |  2. 我好嗎 - 梁靜茹  |  3. YOU (All My Time mix) - 張敬軒

03 如果佢拎左女銅會唔會繼續上呢?
暗中傾慕你也是我有的自由

lemontea1069 發表於 2019-3-8 14:58

我覺得佢紅館又開咗,個人已經去到瓶頸期,加埋有少少攰,頂多玩到04年。佢同Gigi,關心妍都係差唔多性質,開始迷失。
果陣樂壇非常喜新厭舊,出咗Fiona、衛蘭、鄧麗欣呢D商業型,Candy呢類想行獨立路線嘅好難行,佢又唔夠入屋。

新北江文化傳媒係咪嚟自天水圍
全宇宙嘈夠未 !!!!!!!!
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 20 (18/05/2019)
1. 二十年後的歌 - Dear Jane  2. Tonight - 江海迦  3. 鬼才 - 周國賢  4. 告別的藝術 - 陳健安  5. Save the World - 李拾壹

佢好像有講過最多人聽的係01-03年的佢, 但呢時就是佢最商業的時候,反而無左班一開始就聽的歌迷,所以先會05年做天演論,

其實佢同MARK做的K歌幾高質, 而家都仲會聽緊
如果SIDE TRACK, 集中98,99年個幾隻其實幾正, 咁開細場都好FEEL

lemontea1069 發表於 2019-3-8 14:58

會。
女銅含金量高多叱咤第2位至第10位。
祖兒又唔係商台聽眾杯茶
出道19年的容祖兒更首次於叱咤樂壇流行榜頒獎典禮食白果。

佢好像有講過最多人聽的係01-03年的佢, 但呢時就是佢最商業的時候,反而無左班一開始就聽的歌迷,所以先會05 ...
gordon0807 發表於 2019-3-8 15:42

其實98-03既佢都好多人聽, 當然02-03係高峰, 如果佢肯妥協做K歌行落去, 唔知會唔會上到天后位
暗中傾慕你也是我有的自由

其實當年係Sony爭奬廢 (近年叫好少少)
但Candy 02之前啲碟勁高質
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

其實98-03既佢都好多人聽, 當然02-03係高峰, 如果佢肯妥協做K歌行落去, 唔知會唔會上到天后位 ...
lemontea1069 發表於 2019-3-8 16:09

咁噶唱功,難咯

風見志郎 發表於 2019-3-8 08:38

04年都仲係商業歌,已經開始flop啊,02-03真係好紅

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Candy 可能有追po

想聽:
快感飛行
感官世界
不如睡一睡
圍牆
沮喪
週日床上
説夢
一毫米
自戀影院

新陳代謝
Hello吉蒂
風鈴
天外飛仙
落地開花
田園驚夢
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

2004年後樂壇死左,大換血咁,gigi,candy,jade,Kelly,Joey,Miriam,sammi,twins,2r全部好似食左屎咁 ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-8 20:27

我覺得係SARS之後香港樂壇開始收曬皮,去到02年都係年年好多hit歌爭唔入10大,03/04 hit歌數量開始減

簽名被屏蔽

我覺得係SARS之後香港樂壇開始收曬皮,去到02年都係年年好多hit歌爭唔入10大,03/04 hit歌數量開始減 ...
loowee 發表於 2019-3-9 17:19

應該係05年開始少k歌,2004仲好多k歌同埋好多人出碟

佢啲非K歌真係勁正
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

聽朝10am公售
網上訂購 www.AegTics.com.hk
電話訂購 39080818
搖滾區的神經病ig

我覺得係SARS之後香港樂壇開始收曬皮,去到02年都係年年好多hit歌爭唔入10大,03/04 hit歌數量開始減 ...
loowee 發表於 2019-3-9 17:19

真正收皮應該係09四大事件,07都算最後一屆新人最多,不過就比唔上01,02,05果堆咁熱鬧。

有冇人買左?是否電子飛?QR code入場?

有冇人買左?是否電子飛?QR code入場?
ray 發表於 2019-5-15 18:56

是的 QR code

仲有一個星期, 好緊張. 希望今次encore 會唱好心分手, 話哂20週年, 哩首歌絕對佔一席位. 想聽吉祥物, 代你發育, 日落派對, 刀槍不入, 天佑我們, LUCY, 戀愛很遠, 哲學家, 唱廣東歌, 女魔術師的催眠療法/女吸血鬼的情歌 mash up.

是的 QR code
laukaleung 發表於 2019-5-17 10:24

Me2. 買咗$680. 應該到時會有好多band友Rock友tattoo 80後, 想聽多Rock歌! 一齊Rock N Roll

真正收皮應該係09四大事件,07都算最後一屆新人最多,不過就比唔上01,02,05果堆咁熱鬧。 ...
風見志郎 發表於 2019-3-21 08:36

09係一個打擊
但之前樂壇已經唔再興旺
如果我擁有海

上次佢話算大路既RUNDOWN都已經唔大路
今次講明唔大路真係唔敢買飛入場...

仲有一個星期, 好緊張. 希望今次encore 會唱好心分手, 話哂20週年, 哩首歌絕對佔一席位. 想聽吉祥物, 代你 ...
KendjiBB 發表於 2019-5-17 20:18

"我都係背緊歌詞
因為有幾首LIVE未唱過"
睇Candy facebook,呢幾日不斷post歌詞,
可以溫定習, 應該會唱:

昏迷 
My love goodnight
暗花
感官世界
一毫米
夠膽戀愛
人氣急升