返回列表 發帖

[May/2019] 盧巧音Candy Lo “Sense” Concert 2019

盧巧音Candy Lo “Sense” Concert 2019
Citi信用卡客戶獨家優先購票

演唱會日期及時間: 2019年5月24日至25日(8pm)
地點: 旺角麥花臣場館
票價: HK$680 / HK$480 / HK$280
** Citi Clear Card - 優先購票日期 : 2019年3月11日至2019年3月13日**  
** 其他認可 Citi 信用卡^ - 優先購票日期 : 2019年3月12日至2019年3月13日**
(每次交易最多可購買6張門票。每張門票須徵收顧客服務費HK$32。)

^Citi Rewards銀聯信用卡、Citi Cash Back American Express ®️ Card客戶除外
受條款及細則約束
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

好想睇
覺得會唱快感飛行同好多《貼近》嘅歌

今次好多side track同輝輝
想睇

想佢攞多次至尊歌
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

想佢攞多次至尊歌
帥小寶` 發表於 2019-3-8 00:30

從來沒有拎過至尊
love wins!

最想聽逆插玫瑰
love wins!

從來沒有拎過至尊
ivanbb 發表於 2019-3-8 03:10

2002 好心分手
叱咤至尊歌 + 最歌

生不逢時,其實佢03食住02個勢算上緊位,不過佢之後又走去做偏鋒天演論
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

2002 好心分手
叱咤至尊歌 + 最歌
hehehaha 發表於 2019-3-8 05:14

haha 係喎
love wins!

生不逢時,其實佢03食住02個勢算上緊位,不過佢之後又走去做偏鋒天演論
風見志郎 發表於 2019-3-8 08:38

03年好矛盾,佢同梁詠琪爭女銅,我兩個都想佢攞
Youtube睇返梁詠琪攞女銅,森美臨宣佈前,鏡頭影住陳小春批左盧巧音一下爭最後「火羅」左 XD
Candy 04年 都已經flop flop地,但05年隻天演論堅係神作...

上次concert純粹睇網上直播,今次唱side track反而有興趣
想聽白光、一毫米 (買重佢會唱!)、刺、敵托邦的拾荒姑娘...

03年好矛盾,佢同梁詠琪爭女銅,我兩個都想佢攞Youtube睇返梁詠琪攞女銅,森美臨宣佈前,鏡頭影住陳小春 ...
Riverfish 發表於 2019-3-8 11:40

落地開花臨尾補上十大第八位都知道咩事,同舊年小巧個case差唔多
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

03 如果佢拎左女銅會唔會繼續上呢?
【This is MC】澳門見

lemontea1069 發表於 2019-3-8 14:58

我覺得佢紅館又開咗,個人已經去到瓶頸期,加埋有少少攰,頂多玩到04年。佢同Gigi,關心妍都係差唔多性質,開始迷失。
果陣樂壇非常喜新厭舊,出咗Fiona、衛蘭、鄧麗欣呢D商業型,Candy呢類想行獨立路線嘅好難行,佢又唔夠入屋。

新北江文化傳媒係咪嚟自天水圍

佢好像有講過最多人聽的係01-03年的佢, 但呢時就是佢最商業的時候,反而無左班一開始就聽的歌迷,所以先會05年做天演論,

其實佢同MARK做的K歌幾高質, 而家都仲會聽緊
如果SIDE TRACK, 集中98,99年個幾隻其實幾正, 咁開細場都好FEEL

lemontea1069 發表於 2019-3-8 14:58

會。
女銅含金量高多叱咤第2位至第10位。
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

佢好像有講過最多人聽的係01-03年的佢, 但呢時就是佢最商業的時候,反而無左班一開始就聽的歌迷,所以先會05 ...
gordon0807 發表於 2019-3-8 15:42

其實98-03既佢都好多人聽, 當然02-03係高峰, 如果佢肯妥協做K歌行落去, 唔知會唔會上到天后位

其實當年係Sony爭奬廢 (近年叫好少少)
但Candy 02之前啲碟勁高質

其實98-03既佢都好多人聽, 當然02-03係高峰, 如果佢肯妥協做K歌行落去, 唔知會唔會上到天后位 ...
lemontea1069 發表於 2019-3-8 16:09

咁噶唱功,難咯

風見志郎 發表於 2019-3-8 08:38

04年都仲係商業歌,已經開始flop啊,02-03真係好紅

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Candy 可能有追po

想聽:
快感飛行
感官世界
不如睡一睡
圍牆
沮喪
週日床上
説夢
一毫米
自戀影院

新陳代謝
Hello吉蒂
風鈴
天外飛仙
落地開花
田園驚夢

2004年後樂壇死左,大換血咁,gigi,candy,jade,Kelly,Joey,Miriam,sammi,twins,2r全部好似食左屎咁 ...
iamsingingwong 發表於 2019-3-8 20:27

我覺得係SARS之後香港樂壇開始收曬皮,去到02年都係年年好多hit歌爭唔入10大,03/04 hit歌數量開始減

簽名被屏蔽

我覺得係SARS之後香港樂壇開始收曬皮,去到02年都係年年好多hit歌爭唔入10大,03/04 hit歌數量開始減 ...
loowee 發表於 2019-3-9 17:19

應該係05年開始少k歌,2004仲好多k歌同埋好多人出碟

佢啲非K歌真係勁正

聽朝10am公售
網上訂購 www.AegTics.com.hk
電話訂購 39080818

我覺得係SARS之後香港樂壇開始收曬皮,去到02年都係年年好多hit歌爭唔入10大,03/04 hit歌數量開始減 ...
loowee 發表於 2019-3-9 17:19

真正收皮應該係09四大事件,07都算最後一屆新人最多,不過就比唔上01,02,05果堆咁熱鬧。

有冇人買左?是否電子飛?QR code入場?

有冇人買左?是否電子飛?QR code入場?
ray 發表於 2019-5-15 18:56

是的 QR code

仲有一個星期, 好緊張. 希望今次encore 會唱好心分手, 話哂20週年, 哩首歌絕對佔一席位. 想聽吉祥物, 代你發育, 日落派對, 刀槍不入, 天佑我們, LUCY, 戀愛很遠, 哲學家, 唱廣東歌, 女魔術師的催眠療法/女吸血鬼的情歌 mash up.

是的 QR code
laukaleung 發表於 2019-5-17 10:24

Me2. 買咗$680. 應該到時會有好多band友Rock友tattoo 80後, 想聽多Rock歌! 一齊Rock N Roll

真正收皮應該係09四大事件,07都算最後一屆新人最多,不過就比唔上01,02,05果堆咁熱鬧。 ...
風見志郎 發表於 2019-3-21 08:36

09係一個打擊
但之前樂壇已經唔再興旺

上次佢話算大路既RUNDOWN都已經唔大路
今次講明唔大路真係唔敢買飛入場...

仲有一個星期, 好緊張. 希望今次encore 會唱好心分手, 話哂20週年, 哩首歌絕對佔一席位. 想聽吉祥物, 代你 ...
KendjiBB 發表於 2019-5-17 20:18

"我都係背緊歌詞
因為有幾首LIVE未唱過"
睇Candy facebook,呢幾日不斷post歌詞,
可以溫定習, 應該會唱:

昏迷 
My love goodnight
暗花
感官世界
一毫米
夠膽戀愛
人氣急升
一晚白頭 Rock Version

露西
夠膽戀愛
代你發夢
風鈴
周日床上

人氣急升
感官世界
一毫米
快感飛行
長夜My Love Goodnight

垃圾
一晚白頭
暗花
逆插玫瑰 (最後一段傅珮嘉出場)
靜音模式 - 傅珮嘉

You and me it’s a tango - 黃靖
日落派對
昏迷
戀愛很遠
Creep ( Radiohead )
Time after time ( Cyndi Lauper )
我 ( Black & Blue 時期 )

吶喊
刀槍不入
女吸血鬼的情歌
天佑我們

encore
沮喪
喜歡戀愛

又唔唱好心分手, 淨係end credit 播純音樂, 成班fans集體清唱都引唔到candy 再出嚟唱, 好沮喪!

最想聽逆插玫瑰
ivanbb 發表於 2019-3-8 03:11

有唱仲同special guest 高雪嵐/傅佩嘉/傅又宣合唱版, 樣激似林欣彤完全唔認得佢

可唔可以唱好心分手、三角誌
好想聽
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

Rundown 24/5
1. 露西(3,180,000 B.C. -)
2. 夠膽戀愛
3. 代你發夢
4. 風鈴
5. 人氣急升
6. 感官世界
7. 一豪米
8. 快感飛行
9. 長夜My Love Goodnight
10. 垃圾
11. 一晩白頭
12. 暗花
13. 逆插玫瑰 (傅佩嘉合唱)
14. 靜音模式 (傅佩嘉 solo)
15. 日落派對
16. 昏迷
17. 戀愛很遠
18. Creep. (Radiohead cover)
19. Time after time (Cyndi lauper cover)
20. 我
21. 吶喊
22. 刀槍不入
23. 女吸血鬼的情歌
24. 天佑我們
Encore
25. 沮喪
26. 喜歡戀愛
End credit: 好心分手 (純音樂)

好正個rundown

又唔唱好心分手, 淨係end credit 播純音樂, 成班fans集體清唱都引唔到candy 再出嚟唱, 好沮喪! ...
KendjiBB 發表於 2019-5-24 23:00

佢真係好憎再唱好心分手同三角誌呢類歌

表妹保莉 發表於 2019-5-25 12:49

咁哲學家又唔唱
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

但係佢上大陸商演都係唱呢D

喜歡戀愛明明都係同樣

但係佢上大陸商演都係唱呢D
風見志郎 發表於 2019-5-25 16:05

米係囉
比錢買飛都唔肯唱
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對