返回列表 發帖

【合約風波】發解約聲明後首現身 G.E.M.履行合約赴澳門開騷

鄧紫棋(G.E.M.)昨晚發聲明,宣佈與08年出道便開始合作的經理人公司「蜂鳥」即時解約,今日下午2時許,她由荃灣寓所準備出發到澳門,為明晚演唱會做準備,即被大批傳媒包圍採訪。

一身全黑打扮、頭戴cap帽的G.E.M.,在女助手及相信是屋苑的男職員陪同下步出,素顏的G.E.M.看來有點疲倦,心情明顯不太好,但見到傳媒亦勉強擠出一點笑容,惟她對於與「蜂鳥」之間的合約糾紛,她大多以擰頭代替回答,不欲多談。

G.E.M.被傳媒包圍下停步受訪,有傳媒問她是否已找到新的經理人,以及她在聲明中提到「蜂鳥」的嚴重違約及不法行為,可擔心會被牽涉在內?G.E.M.全部擰頭未有回應並只說:「我都唔知講乜,總之能夠講嘅都講晒,能夠做嘅都交咗畀律師,只係唔想呢件事演變成罵戰,我希望正確嘅嘢會得到公平對待。」

至於在聲明中指自己一直有讓步,G.E.M.再說:「我冇辦法講咁多details,冇辦法仔細咁去講,只能相信啱嘅事會得到公平嘅對待。」而「蜂鳥」今日亦發了聲明,當中透露她曾有無理的要求,G.E.M.再次封口,同樣以擰頭代替回答,問她是否提前解約?她才點頭示意是,但會否擔心解約後果,跟當年Soler一樣被張丹雪藏時,G.E.M.亦只是擰頭,未有回答。

此外,「蜂鳥」在聲明強調沒有做違法的事,G.E.M.再忍不住回應謂:「其實我再同佢哋擾攘落去都冇乜好講,好似我噚日寫咁,到最後要入到法庭,我會勇敢面對。」說罷身邊工作人員即表示G.E.M.要趕到澳門綵排,急急拉她上車離開,而G.E.M.臨行前亦有雙手合十,多謝傳媒辛苦等候她。

似乎都係因為公司不停接job唔俾佢揀而鬧翻居多,希望佢係真係解到約唔會被雪吧。

仲有幾個演唱會係身,鬧左不和仲可以點做落去?
由怒插903頒獎禮到同yoga分手再同公司解約
睇得出gem係一位女漢子
惹不得呀

似乎都係因為公司不停接job唔俾佢揀而鬧翻居多,希望佢係真係解到約唔會被雪吧。 ...
Serendipity 發表於 2019-3-8 18:00

最驚係有官非纏身啫
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

份約去到2022先自由身
睇黎人氣凍過水
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

份約去到2022先自由身
睇黎人氣凍過水
cathay1996 發表於 2019-3-8 18:09

好彩呢幾年都搵夠
唔使憂
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

簽名被屏蔽

有無GEM粉聽朝要搶霏睇高雄加場,分分係GEMGEM告別樂壇演唱會

之前有Soler又係經理人問題
今次撐gem
希望冇炒車

好彩呢幾年都搵夠
唔使憂
John 發表於 2019-3-8 18:26

已經係30歳以下最高年薪(香港)女歌手

簽英皇拉
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

Fb cm mean到
利申:唔係鏡粉

大陸幾百萬粉絲一人出一蚊都夠佢打官司

好想同佢講聲加油 佢真係5容易牙
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

峰鳥係咪執得
成間公司最大粒又唯一一粒星走咗

Gem終於有香港新聞了

其實呢幾年佢都真係搵好多

早兩年大陸商演報價:
鄧紫棋(G.E.M.)報價130萬人民幣、鄭秀文報價100萬人民幣、陳慧琳80萬人民幣、容祖兒報價75萬

28歲就可以退休
又唔愁冇仔埋身
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

其實呢幾年佢都真係搵好多

早兩年大陸商演報價:
鄧紫棋(G.E.M.)報價130萬人民幣、鄭秀文報價100萬人民 ...
hehe 發表於 2019-3-8 20:28

佢啲姊妹都可以介紹好多富豪比佢

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

李蕰?
iamsingingwong 發表於 2019-3-8 20:31

超蓮

等佢老友爭贏副身家咪可以夾份自組公司囉

冇蜂鳥
退休鳥
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

我只想同阿漿講一聲:加油!!

(黎明:叫我“加油”即係叫我去死)
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

睇得出佢真係想做音樂多過搵錢
癡線瘋鳥係咁逼人喪開show,連啲歌碟都hea出
呢個事對gem好感度係有提升
話曬人地對間公司有感情先俾面忍咁耐

等佢老友爭贏副身家咪可以夾份自組公司囉
hlyung 發表於 2019-3-8 20:34

Mean到癡線

其實如果Gem賠錢提前解約係咪就冇事?
若經理人唔肯就要等到2022完約才可以走,係咪咁?
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

Gem個經理人一直都係咁變態啦!
真係當佢搖錢樹
逢Job就接
根本都無時間俾Gem做音樂
希望今次可以撇甩個張丹

夏森美可以試下同張丹互簽

其实经理人想接多D Show赚多D钱系好正常嘅~毕竟人气呢家嘢 话冇就冇 话沉就沉
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

其实经理人想接多D Show赚多D钱系好正常嘅~毕竟人气呢家嘢 话冇就冇 话沉就沉 ...
阿田 發表於 2019-3-9 12:38 AM

但都要有個度唔系咁做人做事囉
其實蜂鳥真心唔掂出到gem已經系一個奇跡
唔識同傳媒打交道仲反面已經系錯
宜家仲要唔識珍惜同藝人關係交惡都唔知個腦諗咩
你唔系真系以為自己系英皇呀嘛?
又屎又巴閉咪就系話蜂鳥呢啲垃圾公司囉
英皇都唔會咁做啦更何況蜂鳥呢啲蚊型公司
支持gem即走過檔英皇好過
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

簽名被屏蔽

低張丹死,個人咁臭串,其實阿GEM個人唔係想像中咁差,佢係被張丹吹到佢咁大...講真阿GEM都幫佢搵夠啦,仲要佢不停接job. 正一douchebag。

不過依家咁睇,張丹冇左阿GEM唔得,就算雪都唔會對佢有好處,反而阿GEM脫離Hummingbird係一件好事,大把公司想簽佢啦,我覺得佢會簽Warner。

如果GEM 過檔英皇 容祖兒無運行 實力差咁遠
    BTW GEM 都知英皇咩料啦 點會肯簽英皇?
    GEM 過環球 順便踢走Gin Gin
白河喜來登 發表於 2019-3-9 07:39

GEM入環球可以搏入西方市場
唱功 GEM>Gin
人氣 GEM>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Gin
仲要完全唔使揼錢落海捧GEM 可以直接賺大錢

低張丹死,個人咁臭串,其實阿GEM個人唔係想像中咁差,佢係被張丹吹到佢咁大...講真阿GEM都幫佢搵夠啦,仲 ...
angelicdestiny 發表於 2019-3-9 08:23

原來張丹連鄧紫棋這個名字都注冊了商標,CLS....
同華研對S.H.E做嘅嘢一模一樣,好賤
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

GEM入環球可以搏入西方市場
唱功 GEM>Gin
人氣 GEM>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Gin
仲要完全唔使揼 ...
kayzzz 發表於 2019-3-9 11:39

唱功 GEM>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Kay
人氣 GEM>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Kay

sosad
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

希望 GEM 轉型做獨立音樂人
唱實驗音樂

唱功 GEM>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Kay
人氣 GEM>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Kay

sosad
JasOh103 發表於 2019-3-9 11:49

Kay係環球呀?

返去食魚生雲吞啦你

Kay係環球呀?

返去食魚生雲吞啦你
kayzzz 發表於 2019-3-9 12:01

唔關公司事
只係想講Kay唱功 人氣 有幾差
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

唔關公司事
只係想講Kay唱功 人氣 有幾差
JasOh103 發表於 2019-3-9 12:20

其實重點係最後一句
有人花錢捧kay都彈得出
Gin Lee就真係得啖笑
Next please

反OT:希望gem入球記 棄堅

sosad
JasOh103 發表於 2019-3-9 11:49

GEM入幻國可以搏入電影市場/叱咤女金
仲要完全唔使揼錢落海捧GEM 可以直接賺錢
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

GEM入幻國可以搏入電影市場/叱咤女金
人氣 GEM>>>>>>>>>>>>>>>> ...
fifty1205 發表於 2019-3-9 13:14

以GEM身價佢使乜恨進軍香港電影市場/攞女金呀
唔好為寸而寸
要抽水都make sense 小小 醒小小啦 _ _仔

澳門場 出現技術故障
Infinity & Eternity

以GEM身價佢使乜恨進軍香港電影市場/攞女金呀
唔好為寸而寸
要抽水都make sense 小小 醒小小啦 _ _仔 {:4 ...
kayzzz 發表於 2019-3-9 14:43

可能 GEM 會想拍套一路逆風 2.0 唱衰張丹
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

簽名被屏蔽

各位抱歉⋯知道大家從8點等到現在但演唱會還沒開始⋯⋯我問了工作人員,他們說是技術故障,台上有兩個很大的升降台在開場前突然不動⋯很抱歉很抱歉,讓你們等了快兩個小時!我也知道很多人是特地坐船來的,趕著坐船回去⋯⋯對不起對不起對不起!!!

擺到明整估佢啦,又會無端端機器故障,
咁多場唔故障,偏偏而家故障,
GEM好可憐,比經理人報復玩謝,
咁就想搏人轉移視線鬧GEM

咁 ...
stephybest 發表於 2019-3-9 22:42

痴線
玩到咁大?

咁 ...
stephybest 發表於 2019-3-9 22:42

十點鐘先開場好想知會唱到幾點
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

十點鐘先開場好想知會唱到幾點
JayantL 發表於 2019-3-9 23:16

Gem連續唱廿首都起碼1130先完到啦……