返回列表 發帖

[May/2019] 五月天Just Rock It 2019 藍 BLUE 香港站

五月天Just Rock It 2019 藍 BLUE
日期:2019年5月3-5、10-12日 (星期五至日,共六場)
時間:7:15pm
地點:香港迪士尼樂園幻想道露天場地(旅遊巴士停車場)
票價:
(座位門票)HK$1,180/ HK$880/ HK$680/ HK$480
(企位門票)HK$680
(無障礙通道座位門票*)HK$1,180/ HK$880

*當購買1張無障礙通道座位門票時,最多可同時購買1張相同票價之陪同人座位門票。有關入場安排,詳情請致電27153850聯絡主辦機構

東亞獨家優先訂票
優先訂票日期      2019年3月18至22日

熱線及網址          28 611 611   www.aegticketing.com

每張信用卡只可透過熱線/網上進行訂購1次。每次訂購上限為4張。AEG Promotion Ltd. (「AEG」) 保留分隔座位(包括以單數方式分配座位)之權利。AEG將收取每張門票HK$32之手續費

Source: 東亞信用卡網站

應該場場都去
東亞優先訂霏果轉禁到$1180先買 (好似舊年買$880大部份都中伏分到側田看台位), 禁唔到等公售再打算

唔知今年公售係咪用cityline

五月天Just Rock It 2019 藍 BLUE
日期:2019年5月3、4、5、10及11日 (共五場)
時間:7:15pm
地點:香港迪 ...
SA弟林 發表於 2019-3-8 23:01

Thanks!

似乎參照台灣場規格整環繞舞台
同埋側面看台伏位多咗一格

剩係入到一次但又犯同一錯誤
本來retry n次㩒到4/5 1180,想試埋11/5結果㩒㩒下連4/5都無埋

加5月12日(星期日)一場
3月29日cityline公售
首日不設門市賣霏

LM等睇又嚟災難

無咗門市排隊根本無人知佢server有無冧

啱啱login到揀到5/5 CC行又彈返我去重試版
明明個session起碼有18分鐘

明顯今年少人搶咗,但$1180霏我一場都買唔到

RUNDOWN 年年一樣
唱黎唱去都係個堆歌
wchild 發表於 2019-3-29 15:44

垃圾話場場唔同
如果繼續有點唱環節應該都有啲冷門歌聽下

最後搶到幾多場
冇1180 你咪唔可以近距離瘋狂J石爸
samxdxd 發表於 2019-3-29 17:38

4/5/11/12, $880地面位
禮拜五費洗買住, 睇下遲啲有無人放$1180

啱啱係大阪睇完第一場,藍三每碟各唱六首,最Hit個兩首居然無唱,亦仲有唔少遺珠聽唔到,然後有幾首冤鬼歌曲趕極都唔走咁 不過之前Just Repeat It都試過有單雙場歌單,睇下聽日會唔會有啲遺珠出現返

歌單

1733 白安暖場
讓我逃離平庸的生活
離開後
是什麼讓我遇見這樣的你

瘋狂世界
擁抱
愛情的模樣
透露
離開地球表面 (頭哥吉他Solo時有彎腰)

純真 (頭半首阿信+小周老師only)
溫柔 (原版)
愛情萬歲
Talk(翻譯機登場,但懷疑失靈所以沒有再出場)
垃圾車 (五人合唱)
借問眾神明(五人合唱)
心中無別人
叫我第一名
軋車
Talk
永遠的永遠
反而

侯鳥
人生海海
羅密歐與茱麗葉
傷心的人別聽慢歌
Talk (感謝名單)
我不願讓你一個人
後來的我們(眼淚未乾版)
嘿 我要走了
相信(最後噴藍彩帶)

一安
頑固
一半人生
Talk
忘詞
突然好想你

二安
倔強

2023 出工作人員名單
2029 完場

藍色三部曲 - (6+6+6)/28 = 64.29%
非藍色三部曲 - 10/28 = 35.71%

第二場歌單分別不大,但比尋日果場流暢好多。迪迪尼場正常起碼有三粒鐘,即管期待下除咗米奇米妮衝上台仲有咩新嘢

歌單

1501 白安暖場
我們的時代
是什麼讓我遇見這樣的你
讓我逃離平庸的生活

瘋狂世界
擁抱
愛情的模樣
透露
離開地球表面

純真 (頭半首阿信+小周老師only)
溫柔 (原版)
愛情萬歲
Talk
垃圾車 (五人合唱)
借問眾神明(五人合唱)
心中無別人
叫我第一名
軋車
志明與春嬌
反而

候鳥
人生海海
羅密歐與茱麗葉
傷心的人別聽慢歌
Talk (感謝名單)
突然好想你(櫻花背景,冠佑無打鼓)
後來的我們(眼淚未乾版,冠佑無打鼓有合唱)
嘿 我要走了
相信(最後噴藍彩帶)

一安
頑固(櫻花背景)
一半人生
忘詞
我不願讓你一個人

二安
倔強 / 憨人(副歌一段) / 倔強
乾杯

1745 出工作人員名單 (BGM: 嘿 我要走了)
1749 完場

今明兩場蕭秉治做暖場嘉賓,聲稱19:00出場

已完場
我仲要遲咗收工去到已經8:15pm, 唱緊台語趴第一首
不過香港站啲舞台視覺效果勁過大阪好多

我得呢場搵得返霏企前少少(怪獸區A2近延伸台),居然頭哥係嚟呢邊吉他Solo+彎腰(無記錯大阪都係返自己區Solo),開心死我
同埋唔知落雨定要拖長個演唱會,今晚居然有點唱,希望之後四場繼續

無點唱,不過佢地終於肯係迪迪尼唱米老鼠
唔知剩係睇頭場果啲入紙申請回水未

Day 3 歌單

1916 家家暖場
命運
回家
家家酒

串場影片Part 1
瘋狂世界
擁抱
愛情的模樣
透露
離開地球表面

串場影片Part 2
純真
溫柔 (原版)
愛情萬歲
Talking (教家家廣東話時頭哥唱 上海灘第一句)
私奔到月球(一段,with 家家)
知足(3DNA追夢版,with 家家)
Talking
OAOA (出延伸台)
Talking
垃圾車(五人合唱)
借問眾神明(五人合唱)
Talking
心中無別人
叫我第一名
軋車
志明與春嬌 (返主舞台)
反而

串場影片Part 3
人生海海
侯鳥
羅密歐與茱麗葉
傷心的人別聽慢歌
Talking
米老鼠
Talking
嘿 我要走了
相信(最後噴藍彩帶)

一安
頑固
一半人生
忘詞
突然好想你

二安
倔強 / 聽不到 / 倔強

2217 出工作人員名單(播嘿我要走了)
2221 完場

聽晚開場嘉賓黃奕儒,希望佢7:15pm出場,然後7:35pm大叔先現身

利申:仲未有霏真心想知門口有無人放,上個禮拜無留意

今晚氣氛完勝上個禮拜果三場(尋晚無入場,9pm趕到去到係核心外圍聽下半場),人浪終於似樣,又點咗成三次歌
而且估唔到啲視效有幾個位再加咗嘢(第一次Talking變咗迪迪尼城堡背景,嘿我要走了加咗舊相,倔強加咗菜頭粿)

今晚最好睇都係班大叔火力全開講垃圾話,同埋回來吧大合唱居然好齊(企B4)
點唱走去點彩虹同天使我覺得直情係浪費機會

20190512 歌單

今晚無暖場

1925 溫柔原版MV

串場影片Part 1
瘋狂世界
擁抱
愛情的模樣
透露
離開地球表面

串場影片Part 2
純真
溫柔 (原版)
愛情萬歲
Talking
垃圾車 (五人合唱)
借問眾神明(五人合唱)
Talking
心中無別人 (出延伸台)
Talking
彩虹(點唱)
倔強(捉B2火鍋區香港年青觀眾上台合唱,本來陳信宏提議OAOA但佢話唔識)
天使(點唱)
叫我第一名
軋車
志明與春嬌
反而

串場影片Part 3
人生海海
侯鳥
羅密歐與茱麗葉
傷心的人別聽慢歌
Talking
洗衣機
嘿 我要走了
相信(最後噴藍彩帶)

一安
頑固
忘詞
突然好想你

二安
倔強

三安
憨人

回來吧大合唱應援

四安
派對動物

2224 出工作人員名單
2228 完場

估唔到派對動物放最後
misterben111 發表於 2019-5-13 00:27

估係啲谷戲策略, 佢尋晚唱即刻諗起人生無限公司開場

12果場有人中麻疹
hehe 發表於 2019-5-15 06:29

佢坐$880 E區(無講E1定E3) G行

Source: mayday ptt