返回列表 發帖

【難忘的生日前夕】臨場耳機失靈 謝安琪落台即喊

簽名被屏蔽

Kk box 個show真係好唔掂
舞來舞去 不日內開始錄音。

咁即係最後個耳機都係壞緊,咁最後首勢不兩立冇耳機都好掂喎。岩呀,最後都堅持唱哂抵讚
Btw 耳機冇聲都還可以,出干擾聲真係攞命。。。

簽名被屏蔽

佢live不嬲都屎架啦,唔明佢做乜咁hurt。

唱成點都係岩愛你

其實寂寞 就如自己一個壞耳機

簽名被屏蔽

生日既慶祝活動應該係練歌

佢LIVE差又唔係第一次, 就算EARMON冇問題, 亦唔會係最後一次
偶像派都咁緊張自己LIVE, 真係抵讚

連登啲謝安琪fans 先痴線
講到好似容祖兒整壞佢耳機咁

希望佢以後唱多啲live

謝安琪走音 + 部分 fans 盲撐 = BARF!

距離好多謝安琪走音live又十年啦
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

加油
人大了珍惜今次不可有下次

放空 發表於 2019-3-13 08:44

誰的心似 除耳機!

聽唔到聲 羅生門又入得幾準 好犀利
勢不兩立 都追得返
電視睇冇咁覺有問題
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

其實就算earmon冇事佢啲走音冇氣問題都唔會冇左

當然影響情緒實會影響發揮既

只想繼續愛Kay {:1_1 ...
nicknicknick 發表於 2019-3-13 09:29

叫佢認真搵個唱歌老師執下live好過啦

打天才波咁款又唔夠實力

誰的心似 除耳機!
stephybest 發表於 2019-3-13 09:10

心姐美學
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

冇耳機嚟講羅生門算係咁
中間嗰兩首真係垃圾
唔明點解要唱呢兩首
最後勢不兩立正常返

冇耳機嚟講羅生門算係咁
中間嗰兩首真係垃圾
唔明點解要唱呢兩首
最後勢不兩立正常返 ...
hlyung 發表於 2019-3-13 09:38

中間兩首直情未唱已經輸左 有時咁大想頭就變成獻醜

其實走音甩beat,我都覺得無乜野。。
不過第一次見Kay係台上好忟憎但同時個人怯曬
我以為佢咁多年演出經驗咩大場面無見過,所以見佢咁react有d unexpected

不過呢單野未必對Kay有負面影響,唔少人出黎撐佢,佢本人又賺咗次寶貴經驗

btw蘋果配埋晒啲死人音樂做乜9
係咪想學當年CCTVB鍾仔報劉翔跨欄PK無語問蒼天咁

中間兩首直情未唱已經輸左 有時咁大想頭就變成獻醜
kayzzz 發表於 2019-3-13 09:40

根本兩首歌嘅key都唔啱佢唱
唔知做乜揀呢兩首

又唔見Gin有事?
JOEY 都係跳完無乜氣

放空 發表於 2019-3-13 08:44

個度不嬲都反容擺明有人冧住引戰嗟
我祈求美雅拎女銅一定要發生

羅生門以耳機無聲黎講算發揮得唔錯

中間兩首未唱都知會出事既 只係耳機問題將個問題無限擴大左

有女神光環加持 唱成點身邊人都話好
所以佢咪繼續自我感覺良好唔練歌
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

又唔見Gin有事?
JOEY 都係跳完無乜氣
kaman921 發表於 2019-3-13 09:51

Gin的earmon都出事嗎?都係無聲嗎?

#真心問  
#無追曬POSTS
Make it simple.

tbh 有時真係唔怪得祖粉可以咁串
key自己唔爭氣根本無得怪人
就算當佢今次live真係意外, 以前d甩碌實在多不勝數
唔想俾人笑就唔該好心提升下自己實力..
不過都成42.. 對佢已經無乜expectation

Gin的earmon都出事嗎?都係無聲嗎?

#真心問  
#無追曬POSTS
stone@stone 發表於 2019-3-13 11:43

無話有事 音響耳機就算有問題都可以唱得好嫁姐

有女神光環加持 唱成點身邊人都話好
所以佢咪繼續自我感覺良好唔練歌 ...
fifty1205 發表於 2019-3-13 11:04

自我都可自欺

無話有事 音響耳機就算有問題都可以唱得好嫁姐
kaman921 發表於 2019-3-13 11:50

earmon 無聲就真係唔係一般的情況

不過對於水準飄忽,
只能說Kay唔夠勤力練歌
佢過去的公司都無好努力為佢爭取LIVE SHOW的機會
今日的JY當年年年都做新城/903SHOWS,大大小小的經驗真係儲起好多力量
千嬅近年都日漸穩定,不時更超水準,
有心就會做到。
Make it simple.

梁文禮個post想撐佢定想踩佢㗎

諗緊如果容祖兒耳機gg 左hotel bb 會點出post

其實EARMON有干擾真係不幸同黑仔
自己show就可以立即stop 同換晒所有earmon配件 再重唱
live show就只可以繼續頂硬上 因為唔知邊個配件出問題
其實大把重金打造既live show都有可能earmon被電波頻率干擾
btw 我始終認為唔應該揀唱shallow

eggsteven 發表於 2019-3-13 12:32

其實祖祖同其他幾個歌手live都有問題

但唯獨係謝安琪炒得咁勁 佢反省下啦

賴安琪 做得唔好就認啦 觀眾就係咁無情既啦

其實祖祖同其他幾個歌手live都有問題

但唯獨係謝安琪炒得咁勁 佢反省下啦 ...
kayzzz 發表於 2019-3-13 12:39

我都覺得祖祖今次有失準啊
不過平時佢走一粒音啲人都要出幾十個post 鬧
咁我覺得好sad 咁解

反OT kay 揀歌同臨場表現要再下多啲苦功

earmon 無聲就真係唔係一般的情況

不過對於水準飄忽,
只能說Kay唔夠勤力練歌
佢過去的公司都無好努力為 ...
stone@stone 發表於 2019-3-13 12:17

拍子亂可以因為EARMON聽唔到情有可愿,但音準就睇基本功

琴日盧廣仲唱唱下除EARMON音準都穩定

就算尋晚耳機壞
我諗都應該唔會令到你 唱歌冇氣 或者一句歌詞入面成句都音準唔穩高低起伏LOL

其實拉闊佢咪唱得好好lor
證明有練佢就一定得
只能講佢今次真係冇點練過
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

eggsteven 發表於 2019-3-13 12:32

容祖兒尋晚都好多走音啦,可以開post鬧啦

佢錯在臨場唔識應變
Earmon沙沙聲重要死帶唔除
除咗可能無咁大影響
我睇直播唔係現場聽唔知啦
真正災難其實得橙海啲和音難聽到喊
其他三首無大家講得咁難聽就算shallow都係
羅生係一開頭追beat追得有啲辛苦

同埋鬧啲其實有幾多真係試過呢啲情況?
我見大家講到好似好易咁

tbh 有時真係唔怪得祖粉可以咁串
key自己唔爭氣根本無得怪人
就算當佢今次live真係意外, 以前d甩碌實在多不 ...
Lewis 發表於 2019-3-13 11:48

唔關年紀事 係心態問題
人瑞夠四十幾歲 出盡力做gym練歌 越唱越好
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

尋晚睇到key黑面到好似想打人

見到有key fans喺ig留言話琴晚key既演出無受影響
其實班人知唔知咁樣講野係害緊key姐... 完全係危言聳聽, 忠言逆耳

見到有key fans喺ig留言話琴晚key既演出無受影響
其實班人知唔知咁樣講野係害緊key姐... 完全係危言聳聽,  ...
Lewis 發表於 13/3/2019 16:02
洗乜話ig姐你望下呢度

KKBOX FACEBOOK仲未POST KAY條片

好心痛啊,而家唔夠膽睇返段片

其實當年 獨家村 係RTHK攞金曲獎演唱嘅時候已經有d失望,
明知首歌攞獎都唔練下嘅?

以致于之後佢每次唱live我都鄧佢擔心,
驚佢走音失準然後俾d haters狙擊

從謝安琪出道作姿色分子就中意Kay,
希望Kay將今次當作一次學習吧,
期待你更好的演出
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納